Skootterin kiinnittäminen?

JUHELA JUKKA 26.05.2013 09:58

Tervehdys,

skootteria kiinnittelisin takatalliin. Tuenko sen siten, että jää osaksi omien jousien varaan vai pitäisikö kiinniittää esim. seisontajalan päälle "tönköksi". Jos se pääsee joustamaan omilla vietereillään niin huonontaako se auton ajettavuutta? Luulisi pehmentävän menoa, kun skootterin jousetkin vaimentaa. Vai onko sillä mitään merkitystä? Ajotapani on rauhallinen.

Kokeneen neuvosta kiitollinen.

TURUNEN HEIMO 26.05.2013 12:16

Kun mopon päällä ei ole kuormaa ei se lillu voimakkaasti. Ilman muuta pyörien varaan, ne ei anna sen luikua sivuttain. Jarrut voi myös lukita kiinni jolloin kevyt pystyssä pito, esimerkiksi jäykät mustekalat tai hienompi mekaaninen tuenta riittää.

LEHTIMÄKI TAPIO 26.05.2013 20:03

Jos takatallissa on pari kiinnityspistettä lattiassa, niin ostaisin tämän: http://www.biltema.fi/fi/Autoilu---MP/Moottoripyorat/Seisontatuki-ja-kuljetus/Ohjaustangon-kiristyshihna-82496/ Lisäksi jos laittaa esim. nippusiteellä / jollain hihnalla jarrukahvan ales niin skootteri pysyy paikallaan.

HELENIUS TEEMU 27.05.2013 08:12

Kannattaa tehdä esim. puusta renkaille kiinteä ajoura takatalliin, jotta skootteri ei pääse liikkumaan sivu suunnassa. Sitten kuormaus liinoilla lenkkeihin kiinni edestä ja takaa niin tiukkaan, että iskarit menee jonkun verran kasaan. Tällä tavoin kun laitat kiinni, niin auto huojuu kun skootteria heilutat. Tällä samalla idealla crossipyöriä liikutetaan peräkärryllä vaikka suunta onkin toinen. Helpottaa kummasti jos takatallissa on ovet molemmin puolin, itsellä ei ole niin joutuu kurkottamaan.

Kannattaa muistaa, että se skootterikin painaa aika paljon, niin ei se ainakaan auton ajettavuutta paranna... Ja toki kantavuus kannattaa myös tsekata.

-teemu

SUOMI SEPPO 30.05.2013 14:33

Tässä yksi tapa kiinittää. Kyseessä kyllä MP mutta periaate sama. Liinat niin kireälle kun hirviää. @seppo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.