Integroidun Dethleffsin etuoven sähköikkuna

OINONEN ARTO 13.05.2013 18:16

Ikkuna tuntuu menevän alas mutta ei nouse ylöspäin? Näin oli jo viime kesänä ja taisi olla aiemminkin. Nyt ei virta-avaimenkaan pois ottaminen "nollannut mitään" niinkuin tähän asti on tapahtunut (liekö se sitä kuitenkaan ratkaissut vai tuntuiko vain siltä?). Eli ikkuna jäi nyt melkein ala-asentoon, onko muilla vastaavia kokemuksia?? Pitääkö vikaa etsiä moottorista vaiko sen ohjauksesta?

JANHONEN MATTI 13.05.2013 19:36

Ensimmäinne asia on selvittää tuleeko käyttökytkimelle virta koko ajan ja jos tulee lähteekö "molempiin suuntiin". Jos lähtee vikaa pitää alkaa etsiä joko johdoissa, moottorin kytkentäliitoksissa/maadoituksesta tai paremminkin sen puutteessa tai itse mottorista. Niin ja voihan itse nosto/laskumekanismikin olla jumissa/rikki jolloin moottorin teho ei vain riitä nostamaan lasia.

LEHTONEN JYRI 14.05.2013 08:24

Moi! Mulla oli viime kesänä integroidussa 6501 I vm. 2006 dethleffsin ikkunassa vikaa. Yhtä äkkiä lakkasi toimimasta kesken lomareissun. Leikkarilla tutkailin asiaa ja vika oli helppo löytää ja korjata. Oven saranapuolella on johtonippu jossa kulkee mm. ikkunan nostimen johdot. Johdot on ohuita ja kovakuorisia joten katkeavat helposti. Sinuna tutkisin ensimmäisenä nämä johdot.

OINONEN ARTO 19.05.2013 21:53

Siellähän se vika piili: Yksi sininen johto oli irtipoikki, toinen oli aiemmin korjattu lisäämällä "siansorkka" joka johtona taisi olla taipuisampaa. Sen lisäksi sekä yhdessä punaisessa että ruskeassa johdon kuoressa oli pykimä valmiiksi jotka tuin sähköteipillä ensiapuna. Eli yksi punainen johto oli ainoastaan ehjä! Taitanee olla parasta että näin ensiavun jälkeen otan koko nipun ja uusin ne taipuisammalla johdolla tuon oven saranan ylityksen kohdalta. Jyväs-Caravanin huollosta sainkin vinkin että ne johdot saisivat olla silikonipintaisia ja notkeampia niin tuommoisessa paikassa toimisivat paremmin. Kiitokset kaikille kommentoijille ja neuvonantajille!!

JANHONEN MATTI 19.05.2013 22:09

Se on tuo auton korjaus ja vallankin sähkövikojen korjaus vähän kun lääkärin homma. Tehdään tietyssä järjestyksessä oireisiin viittaavaa poissulkevaa tutkimusta ja vihdoin jää jäljelle - se vikapaikka tai laite.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.