Peruutuskameran kuva pätkii

VILJAKAINEN ERKKI 10.05.2013 12:00

Kuva kestää näytöllä pari kolme sekuntia ja katkeaa,tulee taas takaisin ja katkeaa. Missä vika ,kamera vai näyttö? Kamera on johdollinen,merkkiä en tiedä ,malli on CM120.Näyttönä Eonon 7" TFT LCD näyttö.Johtojen liittimet kävin läpi,kaikki OK Eki

TOIVONEN MARTTI 10.05.2013 12:36

Voi olla kamera tai näyttö tai vielä todennäköisemmin huono johtoliitos jossain niiden välillä tai sitten johto lähes poikki. Panes nyt ensin tarkistaen palaako peruutusvalo koko ajan kun pakki on päällä vai pätkiikö se samalla lailla. Se jo paljastaa pitääkö hakea vikaa vaihdelaatikon peruutusvalokytkimestä vai kamerasysteemistä.

Jos peruutusvalo palaa ok kannattaa sitten tutkia tuleeko kameralle koko ajan virta vai onko johdin poikki ennen kameraa ja tuleeko näytölle virtaa koko ajan. Jos molemmille tulee virtaa mutta kuva pätkii on vika todennäköisesti johdossa joka tuo signaalin kameralta näytölle. Kyllä nuo kamerat ja näytöt taitaa tavallisesti kestää pitkään ja hajota sitten niin että kuva häipyy kokonaan.

mot

RANTANEN MATTI 14.05.2013 09:26

Kannattaa mitata maadoitus puolen kosketus jännite. Ostin viime kesänä uuden peruutus kameran, joka toimi loistavasti pari kuukautta. laite oli kytketty,suoravirtaan ,ei pakkiin. Sitten eräällä reissulla ,kun kuva oli päällä,se meni harmaaksi ja hävisi hetken päästä kokonaan. Tutkittuani asiaa hokasin mitata maadoituksen jännitteen,joka oli vain 1,16 volttia.Eli ruuvi jonka alla maajohto oli ehkä hapettunut tai muuten menettänyt kosketuksen. Muutin maan eri kohtaan runkoon,ja kuva tuli ja on sen jälkeen pelannut hyvin. Aattelin josko olis sulla saman tyyppinen vika?

Matti.

KERTTULA PEKKA 14.05.2013 09:57

Minulla oli samat oireet, tuli kuntoon kun vaihdoin pakkivalokytkimen. 2,3 multijet moottori ja Motonetistä löytyi kytkin, kuulemma kulutustavaraa. Kytkimen sähköpistokkeen irroitamiseen täytyy vääntää esim. rautalangasta koukku.

VILJAKAINEN ERKKI 17.05.2013 20:03

Kamerasta se ongelma löytyi,kävin läpi kaikki liitokset ja liittimet. sitten löysin vanhan kameran,jonka kytkin samoihin johtoihin ja kuva tuli moitteetomasti, että kulutustavaraa se kamerakin on ja olihan sillä ikääkin jo ainakin 5 vuotta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.