Miten elekroploc(?) laturi toimii? Moottorinpesu?

JUMISKO VELI-MATTI 29.04.2013 11:45

Unohtui radio huutamaan -95 Hymeriin viikoksi. Eilen aamulla ei jaksanut startata. akun takimmainen napa niin ahtaassa paikassa etten saanut laturia paikalleen. Laitoin asuntokopin töpselistä piuhanpäähän. Illalla lähti käynttiin. Kysynkin lataako kuskinpenkin alapuolella oleva laturilaatikko myös ajoakkua?

Toinen tyhmä kysymys. Löytyykö Oulusta paikkaa jossa pesisivät alkoviauton moottorin? Fiksausfirmat kyllä pesevät päältäpäin. Kiinnostaisi kunnollinen alapuolen pesu. Mielenkiinnosta selvittelen mikä oikeasti öljyää koneen alapuolelta.

YLINIEMI SEPPO 29.04.2013 12:20

http://www.raskone.fi/raskoneoy/workshops/oulu/fi_FI/home/

TOIVONEN MARTTI 29.04.2013 12:42

Eikös sulla ole jo empiirinen tieto että juu, lataa se?

Jos laturi on mallia Electroblock 99 niin se lataa starttiakkua max 2 ampeerin ylläpitolatauksella kun ollaan maasähkössä. Jos blokissa on vain aurinkokennosta tuleva virta ladataan vain hupiakkua. Jos germaanien kieli on hallussa voit lueskella lisää http://www.surfandmedia.de/womo/schaudt_elektroblock_ebl99.pdf

mot

Käyttäjän lisäys viestiin 29.4.2013 klo 15:04:45 Löytyyhän tuo tietysti englanniksikin ja ties millä kielellä kun vaan kuukkeloi "ebl 99"

JUMISKO VELI-MATTI 29.04.2013 14:38

Mukava että lataa, en oikein uskonut. Latinanlukijana voltit ja amppeerit jäi aikoinaan minulle hebreaksi. En siis tajunnut mitä mittaritaulu kopin sisällä näyttää, kun sen viisari värähtää kai latauksen merkkinä... Täytyy kysyä Raskoneelta tuota pesua. Auton nuoruusajan saksanpapereissa on vanhoja katsastuspapereita, monisivuisia kertomuksia katsastettavan kunnosta. Komein leimoin ja Herra Tohtoreiden allekirjoituksin Hyvin Kunnioitetulle Herra-autonomistajalle kerrotaan öljypohjan öljyisyydestä. Moottori on siis kaksi vuosikymmentä sotkenut itseään, eli mikään akuuttiongelma ei ole kyseessä. VAPPUJA!

TOIVONEN MARTTI 29.04.2013 15:01

Oisko sitten niin että tässä sokea taluttaa ontuvaa. Mulla oli filkandissa latina pääaineena... mot

HARTIKAINEN AIMO 29.04.2013 19:22

Varmasti päivittäisessä käytössä,latina meinaan.Eiköhän kysyjän ongelmiin ole tarjolla riittävästi ratkaisuja kotimaisilla

TOIVONEN MARTTI 29.04.2013 19:34

Sieltähän se avulias vastaus kysyjän ongelmiin tulikin...

PIITSALO TEUVO 29.04.2013 21:36

Henkilöautossa oli öljyvuoto, ostin motonetistä CRC-nimistä suihkupullossa olevaa öljyisten osien pesuainetta jolla liottelin öljyt pois. Meni vain muutama minuutti kun tuli puhdasta ja sen jälkeen auto käyntiin ja vuoto löytyi.

Tätä samaa menetelmää käytettiin muutamavuosi sitten asuntoautoon korjaamolla, varsinaista vuotoa ei moottorissa ollut, ilmeisesti öljynvaihdon yhdeydessä oli vuosien aikana valunut suojamuoville öljyä. Vaihdelaatikossa oli vetoakselien stefojen lievä vuoto johon myöhemmin laitettiin uudet stefat.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.