Lukkopesä.

IKONEN JARI 21.04.2013 17:02

Tervehdys. Osaisiko joku neuvoa mistä saisin tilattua kuvassa olevan lukkopesän asuntoauton oveen. Kaikki mitä löysin netistä olivat erinäköisiä. Auto on detfless 2003.

HAATAJA LASSE 21.04.2013 17:44

Mikä siinä on vikana.Mulla ei lukot enää kääntyneet että ois saanu auki tai kiinni.Syy,pistin lukkosulaa lukkopesiin niin jämähti sisällä ollut vaseliini kovaksi.Purin lukkopesän ja rapasin mönjän pois sitten liuottimella puhdistus ja paineilmalla lopuksi.Öljyäminen ohuella öljyllä,ja ovat toimineet sen jälkeen.

IKONEN JARI 21.04.2013 19:54

Avain ei pyörinyt ollenkaan ,irroitin nyt tuon lukkopesän sylinteristään ja tajusin että siinähän se varsinainen lukkopesä vasta onkin, tuota löytyy ainakin vapaaajantarviketalosta.En tajunnut että sen voi purkaa . Ei auttanut puhdistus joku siellä on rikki. Tilaan uuden. Kiitos purkuneuvosta.

POUTTU KATHIA 03.06.2013 10:26

Moikka, autossamme (Chausson Welcome 26 vm. 2003) on samanlainen lukko ovessa. Eilen tuli Mr Murphy käymään kotiin lähtiessä ja oven lukitusmekanismi meni rikki -> ikäänkuin lukon sisällä olisi joku jousi? katki / kuoleentunut, koska ylimmäinen lukitustappi ei reagoinut enää mihinkään, ei avaimeen eikä sisällä olevaan kääntövipuun. Onko arvon lukijoilla samanlaisia kokemuksia ja ennen kaikkea vinkkejä mitä tehdä?

JANHONEN MATTI 03.06.2013 12:24

Lukossa voi olla välityspipuja jotka voi olla irsroonneet ja myös vaijeri on mahdollinen jos autossa on keskuslukitus. Lukon purkamalla näkee mikä siellä "sipattaa"

Mutta noista lukkopesistä.

Lukkopesässä on haitat joissa jokaisessa on yleensä oma pieni jousi joka painaa haittaa. Joskus käy niin, että haitan jousi katkeaa ja haitta voi jäädä päälle jolloin lukko ei aukea tai ei lukitu. Huonokuntoisen - siinä ja siinä toimiiko lukko - rasvaaminen on kaksipiippuinen juttu. Oljy voi päästää lukosta kaiken paskan irti ja pahimmassa tapauksessa myös jousenpätkät ja nämä hattojen väliin ja sen jälkeen lukko ei enää toimi kun väkisin. Mikäli lukkopesä purkautuu, voi lukosta koota myös haitattoman hätävararatkaisun. Tällöin ovi kyllä lukkiutuu ihan normaalisti mutta lukko avautuu ruuvimeisselillä tai vaikka pikkurahalla - jos älyää kääntää. Näitä lukkoja on autoissa vaikka kuinka paljon, kun lukon haitat on jumissa. Härävaralukon voi kasata (muista haittojen järjestys) myös 1-2 haitalla jos niistä sen verran sattuu olemaan kunnossa. Kehityksen kehittyessä lukkopesiä ja haittoja tehdään jo muovista ja kesto on sen mukainen.

Ja niille jotka uskoo lukon voimaan kannattaa katsoa lukkopesän rakenne, ja eritoten haittojen rakenne niin näette kuinka turvansa takana olette. Ammattirosmoille normaali matkailuauton oven lukko ei ole edes hidaste.

TUOMINEN PEKKA 03.06.2013 14:28

Viime syksynä Rairannanta lähtiessä meille kävi niin että lukon tapit jäivät siihen asentoon että ovi ei mennyt enää kiinni. Pakko purkaa saman tien ja katsoa mitä oli tapahtunut. Sisällä oleva jousi oli mennyt poikki mutta siinä oli sen verran venytysvaraa että siihen sai vielä taivutettua uuden lenkin. Arkena sitten soitto Jyväs-Caravaniin ja kyselemään löytyisikö uusi jousi. Eipä ole hyllyssä vaan pitää ostaa koko lukko ja hintaa muutama satanen. Hätäapu toimi joten päätimme haeskella sopivaa jousta ajan kanssa. Lähes sopivan kokoinen löytyi paikallisesta rakennustarvikeliikkeestä ja on nyt mukana siltä varalta että se vanha katkeaa uudelleen.

Brita
HJELM ARTO-VEIKKO 04.06.2013 21:15

Foortin omistajille, pitäkää hyvä huoli tästä konepellin lukosta, öljyistä muista en osaa neuvoa mutta jotain sinne olisi hyvä laittaa. Joskus pellin saa auki vara-avaimella vaikka vakio avaimella ei onnistuisikaan.

t Jelmi

POUTTU KATHIA 04.06.2013 21:18

Hei, kiitos Brita / Tuominen vinkistä. Kävin juuri korjaamassa lukon, kyse oli siitä katkenneesta jousesta; eli jousta venyttämällä selvittiin!!!

TUOMINEN PEKKA 05.06.2013 13:34
Olipa mukava kuulla että neuvosta oli apua.
TIENSUU MATTI 18.08.2013 13:47

Mulla sama vika, avain lakkasi toimimasta, mutta miten hitossa tämän paketin saa auki. alla olevat kaksui ruuvia auki. mutta likko pysyy tukevasti kasassa. Onko jollakin vinkkiä ko. mallista.

TOIVONEN MARTTI 18.08.2013 15:35

Kaksi ruuvia? Kuvassa näkyy kolme peitinnastaa joten avaa se kolmaskin, ehkä sitten aukeaa.

Näkyy olevan samanlainen Ikean roskis ovessa kuin meilläkin... mot

TAMMILUOTO MIIA 18.03.2016 12:02

Vanha keskustelu mutta kokeillaan. Meillä on myös lukon jousi poikki, mistä olette uusia hankkineet? Ei viittis muutaman sentin jousen takia koko lukkoa vaihtaa vaikka caravan-liikeistä ei näitä varaosia saakaan.

SANDBERG MIRJA 18.03.2016 15:48

http://www.jousivesa.fi Kysyppä tuolta

JANHONEN MATTI 18.03.2016 16:08

Lukko toimii vaikka siitä poistaa vioittuneen haitan.

Lukkosula on myrkkyä vanhalle lukoille monessakin mielessä. Päästä kaikki paskat irti ja aina on jotain haitan välissä.

Hyvä keino rasvata lukkopesä on vetää injektioruisku ohutta öljyä täyteen, painaa ruiskun neula varovasti lukkopesän pohjaan sakkaa ja alkaa painamaan öljyä lukkoon samalla kun vetää neulaa hiljaa ulos lukkopesästä.

Kun lukkopesä on täyttynyt öljystä painettaan avain lukkopesään ja käännellään avainta lukossa jolloin kaikki osaa öljyyntyy. Tämä jälkeen pyyhitään avain ja jos ja kun öljyä tursuu lukkopesästä niin pyyhitään tursuva öljy pois.

Kun puratte sen lukkopesän niin samalla näette, että se on rosmoille vain hidaste, ei este oven avaamiselle. Kaikki haitat pystyy kääntämään nurin hyvin helposti. On lukkoja joissa on jopa muovihaitat.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.