Antenninjohdon läpivienti katolle.

HEINONEN PASI 20.04.2013 13:42

Tuli ostettua Triaxin ufo 140, ja se pitäs laittaa vm -08 Hobby 600 siestan katolle. Mitään antennia ei katolla aiemmin ole ollut. Ajattelin kysyä miten/mistä muut on vieneet johdon katolle? Virallisella läpiviennillä vai ilman? Onko tämän ikäisissä hobbyissä ollut johdot telkulle tehdasasenteisena? Sisällä yhdessä kaapissa on pätkä tv antenninjohtoa, jonka edellinen omistaja on siististi katkaissut.

POHJANTÄHTI JORMA 20.04.2013 23:50

Jos ei siellä katolla ole antennia niin et sitä muualtakaan löydä. Mikä on virallinen läpivienti ? Nämä edelliset omistajat varmasti yrittävät myydä loppupätkää sinulle jossain vaiheessa. Voithan lukea sen jo myynti ilmoituksista. Purkavat kaikki ostamansa lisävarusteet siinä toivossa, että vaihdon jälkeen niillä voisi pienentää tappiota joka tuli kaupassa. Paskiaiset ovat kieroja ! No minä taas olen rehellisyyden perikuva ! Ostan kallilla ja myyn halvalla. Tämä vierasmaalainen kauppa jota kutsutaan kuten rakasta lasta monella nimellä LIDL möi joskus aikoinaan laitetta jolla voi etsiä rakenteista rimoja betonia rautaa sähköjohtoja ym.ym. Sellaisella härpäkkeellä voisit etsiä puuta tai muuta johon poraisit sen reiän läpivientiä varten, pujoitat siitä UFON kaapelin/putken ja kiristelet palikat paikoileen ja se on siinä. Rohkea rokan syö uhkarohkea uskoo näitä kirjoituksia !

HAKALA JYRI 21.04.2013 00:39

Tässä erään asennusliikkeen ehdotus: Heidän mielestä ko antenni kannattaa asentaa haravaantenneissa käytettyyn "masto" putkeneen, perusteluina oli antennia voidaan nostaa parkissa ylemmäksi jos huono kenttä ja katon pinnassa se toimii huonommin (suositteli vaintoehtona kiinteää jalkaa), lisäksi mastoputkea pitkin saa tuotua johdon sisään ja kiinteään jalkaan verrattunana voi ajon ajaksi laskea alas parhaaseen mahd suojaan esim puun oksilta. Toivottavasti asiantuntijat ottaa kantaa tuohon ehdotukseen.

Mielestäni kannattaa käyttää "tehastekoista"katto- läpivientiä, niin ei tule kosteusongelmia .....

terv jyrih

LAURONEN TAPANI 21.04.2013 01:01

Sen kovan runkopuun löytää myös naputtelemalla, itselläni oli 30mm pitkä ja 20mm paksu pyöreä rautapala jolla naputtelin kattoa sisältä ja päälta, pääsin vähintään samaan tarkkuuteen kuin LIDLin laitteella joka minulla myös oli. Itse plen tehnyt läpivienti boksit YLEISELEKTRONIIKAN myymistä polukarbonaatti saennuskoteloista, jotka on vedenpitäviä ja kirkkaalla kannella ja erittäin kestäviä.

Minulla on tällainen boksi myös sisäpuolella, ulkona silikonin kanssa laitettu, sisällä vain tiivistenauhalla, läpi on vedetty n. 50mm pitkillä holkeilla, joita saa Biltemasta ym kaupoist, yhteen boksiin saa paljon läpivientejä, itselläni on myös antenni kiinni boksissa. Tämä on helppo avata ja lisätä jälkeenpäin johtoja.

LAURONEN TAPANI 21.04.2013 01:04

Jäi pois vielä sisällä oleva boksi.

LAUKKANEN MAURI 21.04.2013 08:59

Eiköhän se olisi helpointa ostaa virallinen läpivienti ja asentaa se ufo siihen kiinni, joskus voi olla että se signaali on heikko ja löytyy antenni nostamalla/pyöritämällä.

Rahallisesti se ei varmaan maksa paljoa enempää kuin tuo rakentaminen palikoista.

Tuossa vielä muistutus TUKENSIN sivuilta kuinka voi käydä TI- miehelle/ naiselle Kun ei tiedä mitä tekee:

Nuori mies kosketti jännitteistä asuntovaunun vetoaisaa ja kuoli saamaansa sähköiskuun. Koko asuntovaunun runko oli jännitteinen, koska asuntovaunuun johdettiin sähkö jatkojohdoilla pistorasiasta, jonka suojamaadoitusliitin oli "nollattu" vaihejohtimen liittimeen nollajohtimen liittimen sijaan. Pistorasia-asennus on tehty vähintään kymmenen vuotta sitten, eikä tekijästä ole varmaa tietoa.

MATIKAINEN JUHA 21.04.2013 10:00

Ite laitoin mukana tullee kattokiinnikkeen, porasin sen keskelle 10mm reiän ja kupeeseen johdon mentävän reiän. Johto jäi piiloon kiinnikkeen sisälle. (kattokiinnike=pyöreä lätkä missa m20 kierteellä oleva tumppi)

RIIHELÄ ESA 21.04.2013 14:53

"Sisällä yhdessä kaapissa on pätkä tv antenninjohtoa, jonka edellinen omistaja on siististi katkaissut."

Eiköhän tuo ole se tehtaan asentama johto, jonka toinen pää menee autossa valmiina olevaan antennipistokkeeseen jossain siellä seinäpanelissa muiden pistorasioiden vieressä. Muuten siihen saattaa olla vaikeaa päästä käsiksi. Jos haluat käyttää sitä valmista pistoketta, kytket antennista TV:lle menevän signaalin siihen vapaaseen johdonpäähän siellä kaapissa.

VIRTANEN HANNU 21.04.2013 19:57

Minäkin laitoin Ufon aluksi omaan jalkaan suoraan metallisen katon pintaan massalla kiinni. Eri keskusteluissa kun kehuttiin että toimii loistavasti niin. No yhden kesän jälkeen laitoin sen tehdasvalmisteisen mastoputken päähän kun ei enää jaksanut katsella mosaiikkikuvaa. Nyt näkyy hyvin.

HUOVINEN SIRPA 21.04.2013 20:01

Vaikeeta näyttää olevan antennin asetus? voi tatvas. esko

KERTTULA PEKKA 21.04.2013 22:03

Samalla antennilla loppui joillakin kanavilla oleva mosaiikki, kun nostin mastoa noin 20 cm Rokuan kylpylän parkissa. Siis mastoon antennin kiinnitys.

AHJOS TIMO 22.04.2013 10:57

Jorma Pohjantähti kirjoitti: "Nämä edelliset omistajat varmasti yrittävät myydä loppupätkää sinulle jossain vaiheessa. Voithan lukea sen jo myynti ilmoituksista. Purkavat kaikki ostamansa lisävarusteet siinä toivossa, että vaihdon jälkeen niillä voisi pienentää tappiota joka tuli kaupassa. Paskiaiset ovat kieroja ! "

Jos siinä autossa ei ole läpivientiä katolle, niin tuskin siinä on koskaan mitään kattoantennia ollut. Tehtaalla on vedetty valmiiksi antennikaapeli televisiokaapista vaatekaappiin. Niin se on minullakin. Televisiokaapissa on töpselit valmiina, vaatekaapissa vai antennikaapelia rullalla.

TORVINEN VEIJO 22.04.2013 15:44

Ja muistathan, että se Triax vaatii 12 V.n sähkön, telkkarista tai jostakin muualta.

Käyttäjän lisäys viestiin 24.4.2013 klo 12:07:50 Enpä osaa Juhalle (tuossa alla) vastata. Telkkareitahan on 230V tai 230V/12V -jännitteillä, eivätkä kaikki lähetä (antennikaapelia pitkin) 5 wattia esim. Triaxin vahvistimelle.

NISSINEN JUHA 23.04.2013 08:58

Tarviiko tuo triaxi tuon 12 V jos tv on 230 V ja niissä on 5 W vahvistin lähtö??????

AHOLA JARI 23.04.2013 09:40

Kun on auton katto lasikuitua voi UFO Triaxin mukana tulevaa kattokiinnikettä käyttää onnistuneesti. Asensin liki 6 vuotta sitten näin - eihän sitä ohjeissa neuvottu, mutta minusta parempi kuin alkuperäinen :) Antennikaapeli on kokonaan piilossa, ja tosiaan läpivienti jalan sisällä kuten joku yllä neuvoikin..

MUSTONEN MATTI 23.04.2013 12:09

Hei! Miten vedit johdon jalan läpi ,teitkö reiän jalkaan ja milla toit katonläpi?Pitäisi laittaa ufo katolle ja olen miettinyt miten olisi paras.

HEINONEN PASI 29.04.2013 09:19

Nyt talvilomalla tuli ostettua 19" telkku ja on muutenkin joutanu värkkäämään auton kanssa. Triaxia en vielä laittanut kiinteesti katolle ja poraillut kattoon reikää, kun ei pihamaalla löytänyt mitään kuvaa. Meillä kotona itä-suomessa (venäjän rajalle 5km) ei oikeen telkut ole koskaan pelanneet, kun talomme on vähän vielä montussa. Laitoin toistaiseksi antennin kiinni 20x20 vanerinpalaan, jonka voi pujottaa kattoluukun välistä katolle ja kokeilla miten näkyy. Kävin kääntymässä mäellä kyläntien varressa, siellä löytyi kaikki kanavat kun triax oli kattokaiteen päällä. Kerron myöhemmin lisää, kun voin laillisesti ajella muuallakin kuin pihatiellä.

NISSINEN JUHA 29.04.2013 18:46

Laitoin Triaxin antenni putkeen vanhan antennin tilalle ennen lappiin lähtöä. Vanhalla haravalla ei löytäny kanavia esim. Posiolla. Nyt on joka paikassa näkyny Inari,Ivalo ja Saariselkä. Vaati kylläkin sen vahvistimen vaikka toinen telkku syöttää sen 5w ei näytä riitävän. Eikä oo tarvinnu putkeen koskea nostin laittaessa sen verran ylös että on ilmastointilaitteen tasalla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.