Ensimmäinen reissu matkailuautolla

NYRHINEN SAMI 11.04.2013 09:50

Moi,

Olisiko kokeneemmilla jakaa tietoa mitä tulisi ottaa huomioon ensimmäiselle matkailuauto reissulle lähdettäessä. Autona toimii vm.2009 Challenger ja autossa on webastolla toimiva ilmalämmitys. Reissu suuntautuu Vuokattiin.

Reissussa on tarkoitus olla pe-su, joten pari yötä siellä pitiäisi pystyä 2+2 (vanhemmat + 2 mukulaa) henkilön nukkumaan. Mitenkäs tuttipullon lämmitykset ja vaipanvaihdot helpoiten hoituu. Vedet pitänee varmaan säiliöön laittaa jos sattuu suurempi turahdus ;). Tuttipullo lämpiää varmaan kun keittää vettä?

Mitä reissulle kannattaa varata mukaan? Tilaahan on kuitenkin rajoitetusti, joten kaikki vinkit ovat tervetulleita. Ruokapuoli varmaankin hoituu pääsääntöisesti "ulkona", mutta jotain pientä varmaan tehdään myös autossa.

HYTÖNEN RAIMO 11.04.2013 10:53

Ensinnäkin pitää tutustua auton tekniikkaan sen verran, että osaa tarvittavia laitteita käyttää.

Veden suhteen pitää olla tarkkana. Käyttövesisäiliö pysyy kyllä sulana kun autossa pidetään lämpö jatkuvasti päällä, mutta ilman lämmitystä oleva jätevesisäiliö kajahtaa ainakin yöllä jäähän, mikä ei ole hyvä juttu. Vessa kyllä toimii, sen vesijärjestelmähän on lämmitetyssä tilassa, mutta se on muistettava tyhjentää heti matkan jälkeen, kuten koko muukin vesijärjestelmä ellei käytössä ole lämmintä säilytystilaa.

Ruokaa ei kannata varastoida päivittäistä tarvetta enempää, sitähän saa kaupoista (tai ravintelista).

Matkatavaroista sama - mukaan vain välttämättömät, koska tilat ovat rajoitetut ja (pakolliset) lasten tarvikkeet vievät oman tilansa.

Liikkeellä ollessa kannatta muistaa auton mittasuhteet - se vaatii etenkin korkeussuunnassa selvästi enemmän tilaa kuin henkilöauto. Samoin sillä ei pidä tukkeutua hankaliin paikkoihin, joista poispäässy tai liikkuminen yleensä voi tyssätä talvikelissä yllättävän pieneenkin vastaiseen (riippuu paljolti rengastuksesta, mutta myös kuskin taidoista).

Alustahan lienee Ford Transit, joka on ajo-ominaisuuksiltaan liki henkilöauton luokkaa, hiljainen, ja muutoinkin helppo käsiteltävä.

PASANEN MIKKO 11.04.2013 11:10

Terve Talvella tämä 'matkailu' näillä kulkimilla ovat tietenkin haasteeliisimpia, kuin kesällä. Lisän tuohon tuo vielä, jos matkassa pieniä lapsia. Kannattaa opetella auton lämmitys-ja vesitoiminnot vaikkapa ennen matkaa perusteellisesti ns. 'kuivaharjoittelun' kautta. Jos auto/vaunu on kohtuullisen hyvin varustettu, pitäisi vesien pysyä kyllä sulana, jos lämmitys on koko ajan päällä. Aluksi yleensä tulee otettua liikaa tavaraa matkaan, noin lyhyt 'leirielämä' ei tietenkään kovin runsasta varustelua vaadi, kuitenkin varmaan jokainen tarpeensa tietää. Jos auton varusteisiin ei kuulu mikroaaltouunia, saattaisi se olla kätevä, varsinkin lapsien ruokien lämmittämiseen. Leirintäalueilla kyllä voi tottuneemmilta matkailijoilta kysellä, jos jotain pulmia ilmenee. Auton laitteiden (asuntopuolen) tuntemuksen asettaisin yhdeksi tärkeimmistä avuksi, varsinkin talvimatkailussa. Parhaiten karavan matkailun olemuksen sisälle pääsee, kun lähtee rohkeasti vain liikenteeseen.

SUOMINEN TAUNO 11.04.2013 12:47

Ulkopuolinen ikkunapeitto kannattaa ottaa matkaan, vaikkei mitään tulipalopakkasia olekaan enää luvassa. Lapio tavaratilassa on myös hyvä olla mukana.

PALM PEKKA 11.04.2013 13:42

Varmista että molemmat kaasupullot ovat täysiä jos kaasulla lämmität. En tunne tuollaista webastolämmitystä, oletan että siellä on Truma. ITE

SUOMINEN TAUNO 11.04.2013 13:58

Kyllä näistä Challengereista löytyy 4 kw naftalämmittimiä. Silloin ei kaasua kulu lämmitykseen, ainoastaan hellaan ja jääkaappiin.

MÄNTYLÄ MATTI 11.04.2013 14:41

Hei,tuletko Kattivankkuriin? Jos tulet niin käytössäsi on:

lastenhoitotila, vaipanvaihto ja pyllynpesu luontuu mukavasti

keittiö, jossa mm tiiskialtaat, mikro ja keittolevyt jne

autonpaikka kannattaa valita läheltä huoltotiloja. ohjeita ja opastusta saat aina aluella olevilta kysyessäsi

terveisin Matti Mäntylä, pj 0400-807002

NYRHINEN SAMI 11.04.2013 14:58

Hei,

Kattivankkuriin oli ajatus tulla. Minäpä soittelen jahka ehdin.

AHJOS TIMO 11.04.2013 15:23

Jopa eräs matkailuautoliike sanoo sellaisen auton asunto-osan lämpenevän "Webastolla", jossa on todellisuudessa Truma Combi 6D -diesellämmitin. Sen sisällä on Ebersprächerin poltin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.