Rengaspaineiden seuranta

HAKALA JYRI 04.04.2013 10:28

Tässä yksi lisävaruste,"joillekin turhake toisille tärkeä" ( ehkä turvallisuusvaruste) matkailuautoihin / vaunuihin tai jos ollut ongelmia tyhjien renkaiden kanssa. Tämän kanssa minikompressorilla ( tai jos autossa ilmajouset + kompressori siitä saa paineen oton myös) ja korjausainepullolla voi matkan jatkuminen onnistua rengasta vaihtamatta

Rengaspaine seuranta laite www,rvtirepressure.com ja suomessa myy ainakin euromaster

terv jyrih

ps tuo www.linkin siirto ei oinnistunut.

Käyttäjän lisäys viestiin 4.4.2013 klo 10:29:57 www.rvtirepressure.com

JANHONEN MATTI 04.04.2013 19:22

Rengaspaineen seurantasysteemejä on tulossa ja teknisesti asia lienee jo ratkaistu. Kysymys vain on siitä mitä maksaa ja mitä sanoo viranomaiset pakollisuudesta.

Meillä rengaspaineet ei ole samanlaisen mielenkiinnon kohteena kuten vaikka Ranskassa, jossa rengaspaineen mittauspisteitä on tiuhaan ja kansaa valistetaan oikein tienvarsitauluin tarkistamaan rengaspaineet. Ensisijalla näyttää olevan turvallisuus mutta heti jälkeen tulee CO2 päästöjen alentaminen, kun oikeilla rengaspaineilla vierinvastus alenee ja auto kuluttaa vähemmän.

TURUNEN HEIMO 04.04.2013 19:58

Jopas on turhakkeella hintaa. Tokihan se egoa pönkittää kun koelaudalla on näyttävä härpäke. Paineen tarkastus sillloj tällöin on pieni ongelma ja tuleepa samalla silmäiltyä rengasta paremmin. Eipä noita paineita tarvitse juuri säätää ajokaudessamme. Typpi isomolekyylisenä pysyisi paremmin renkaassa jos vähäkin mittaus kismitää. Monissa henkilöautoissa on renkaanpaineenvalvonta ja se perustuu abs-järjestelmästä saatavaan pyörintänopeustietoon. Varmaankin helpoin tapa toteuttaa ja toimii kaikilla renkailla ja vanteilla. On myös venttiilin hattuja joilla voi seurata rengaspainetta visuaalisesti.

HAAPANEN TIMO 04.04.2013 20:13

Uusissa maastureissa on jo pakollinen. Vanteissa on tunnistimet ja kojelaudassa merkkivalo. Ja ainakin tojo R-4 vanteet maasta loppu, joutuivat vaihtamaan talvirenkaat alkuperäisille ottaen kesäkumit pois.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.