Huomenna kesärenkailla!

HALINEN HARRI 28.02.2013 15:27

Taidan oikein käydä kokeilemassa kuinka liukasta on Michelinin Campereilla kun kesälläkin urat täyttyvät helposti savella.
Miksiköhän ennen "talvikautta" saa ajaa talvirenkailla mutta kevään liukkailla on sallittua aiheuttaa myös toisille vaara?
Suomalaista liikenneturvallisuutta - kohta kolisee aamulla moottoriteillä - taas.

ISOMÄKI KAI 28.02.2013 15:37

Koko talven taas ajellu Misukoilla ja voin sanoa että liukasta on... Kerrankin eräällä reissulla oli tienpinta aivan jäässä ja sateli hiukan lunta siihen päälle. En löytänyt vanhasta Fiiusta niin isoa vaihdetta, ettei ylämäessä olisi sutinut, ja vielä ihan ilman sutimistarkoitusta. Ei auttanut kuin antaa vauhdin hiljakseen hiipua mäen laelle noustessa ja sittenhän olikin taas alamäki... Onnea kokeilullesi, kyllä se kesä sieltä vielä tulee... 8)

VALKAMA MARKKU 01.03.2013 13:52

"Miksiköhän ennen "talvikautta" saa ajaa talvirenkailla mutta kevään liukkailla on sallittua aiheuttaa myös toisille vaara? "

Saahan sitä syksylläkin "aiheuttaa toisille vaaraa", vieläpä loppuunajetuilla kesärenkailla ja talvikauden jälkeenkin saa ajaa talvirenkailla.
En ihan ymmärrä tarkoitustasi...

BTW. nuornamiesnä ajelin kesät talvet lähes hiihtoliiton hyväksymillä kesärenkailla ja (lähes) laillisesti.

M Arkku

KOISTINEN TOIVO 01.03.2013 15:13

Sallittua, mutta ei pakollista. Laki sallii talvirenkaiden käytön syksyllä, ja keväällä niin kauan kun keli olosuhteet vaatii. Niillä teillä millä ajaa. Järjen käyttö ilman lain käskyä on varmaan sallittua. Täällähän pitää toukokuussa käyttää talvirattaita. Riippuu keväästä. Toivopoika

NIEMELÄ AP 01.03.2013 16:00

Talvirenkaita saa käyttää milloin vaan mutta nastarenkaille on omat säännöt. Talvirengaspakko taas ei tarkoita nastarengaspakkoa.

HALINEN HARRI 01.03.2013 16:51

Markku Tarkoitin sitä että syksyllä saa "kesäkelillä" talvirenkailla kun on menossa "Lappiin". Keväällä saa ajaa kesärenkailla eikä siitä vaikka aiheuttaa niillä varovastikin ajaen ruuhkia ja vaaraa. Eli eikö olisi luiontevaa että yhteisen vaaran minimoisen vuoksi kesärenkailla ei saisi ajaa lumisella/jäisellä tiellä? Totesin tuon omalla pihallani - lunta ja jäätä- ei turvallista. Jo vinoilla alueilla myös sivuttainen liike oli ongelma kun pyrki valumaan seisautuksen jälkeen. Eikä noilla Campereilla ole ajettu edes 20000 km ja pintaa on vaikka kuinka. En poistunut omasta pihasta kun uskallus ei riittänut, varmaan kaduilla ja teillä olisi jotenkin pärjännyt täällä "etelässä" kun on ollut jo usean päivän ajan useampi plussa-aste ja isot tiet kuivia eli lähes kesäkunnossa.

Käyttäjän lisäys viestiin 1.3.2013 klo 17:08:49 Tuskin kukaan haluaa taakseen tai sivuilleen Markun mainitsemaa autoa heikoilla kesärenkailla tai edes hyvillä kesärenkailla moottoritienopeuksiin kun pinnat lumisia tai jäisiä vaikka lait ja asetukset sallivat.

KOSKINEN OLLI 01.03.2013 18:59

Olen juuri parkissa erään tien varressa. Vilkas liikenne. Bussit ja rekat soljuu tuosta sujuvasti eteenpäin. Arvelisin että pelkästään kumisilla pyörillä ne liikkuu. Henkilöautoista noin joka toinen myös menee rauhallisesti, mutta joka toisella on ilmeisesti käsitys että liikenteessä pitää kaiken aikaa "testata ääritilanteita" . Miksi ihmeessä muuten on mahdollista tuo hillitön kaahiminen puolella pikkuautoista? Suht nuorta porukkaa tuossa liikkuu. autolehdistökö on syynä tuohon ääritilanteiden hakemiseen pyrkivään, täysin turvattomaan, ajotyyliin tavallisessa liikenteessä?

KOISTINEN TOIVO 01.03.2013 19:16

Vaikka etelässä on kesäkeli, voi lain mukaan pohjoiseen menevä käyttää nastarenkaita etelästä pohjoiseen mennessä, jos pohjoisen kelit niin vaatii, vaikka toukokuussa. Kysyin piruuttani poliisilta Toivopoika

VALKAMA MARKKU 04.03.2013 12:50

"Tarkoitin sitä että syksyllä saa "kesäkelillä" talvirenkailla kun on menossa "Lappiin". Keväällä saa ajaa kesärenkailla eikä siitä vaikka aiheuttaa niillä varovastikin ajaen ruuhkia ja vaaraa"

Ja minä tarkoitin että syksyllä, joulukuun ekaan päivään saakka, saa, jos jostain ihme syystä niin haluaa, ajaa talvikelissä kesärenkailla!!

eli sekä syksyllä että keväällä saa, omista arvoituksistaan riippuen, valita liukasteleeko kesä vai talvirenkailla, kevät ei siis ole mitenkään poikkeavaa tässä.

M Arkku

Käyttäjän lisäys viestiin 4.3.2013 klo 12:59:50 Niin, se nuornamiesnä kesärenkailla "lähes laillisesti" tulee siitä että talvirengaspakkoa ei ollut, joskin silloinkin oli minimiurasyvyys (1mm) ja se ei aina ihan täyttynyt.... Talvirengaspakko tuli voimaan ensimmäisen kerran vasta 1.12.1978 !

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.