Matrix Supreme M687 SL

BENSON YRJÖ 23.02.2013 14:04

Olen ostamaisillani kyseisen auton. Käyttötarkoitus on lähinnä talvella Lapin hiihtoreissuihin ja syksyisin ruskareissuihin. Yöpymisvuorokausia tulee useita kymmeniä vuodessa. Yleensä olemme liikkeellä kahdestaan, mutta joskus meitä on neljä aikuista matkassa. Aikaisemmin meillä on ollut kaksi matkailuvaunua ja yksi matkailuauto, joten "alan" kokemusta on jonkin verran ainakin. - Mitä vinkkejä antaisitte meille hankintaa varten? Missä on hyvä palvelu, eli mistä (Etelä-Suomessa) auto kannattaisi ostaa?

VIRTANEN MIRVA 28.02.2013 10:00

Vantaan rintajoupilla Lillebergin Sakke ainakin hoitaa kaupan ym. hyvin, ja palvelu pelaa. Oston kannalta hyvä paikka ja suuri valikoima kesät talvet..

SALONEN MARKKU 28.02.2013 10:37

http://www.adria-mobil.com/fi-fi/.../matkailuautot/matrix-perhe/matrix-supreme/m-687-sl/

Talvikäytön harmaavesilämmitys oli, onko riittävä?

Käyttäjän lisäys viestiin 28.2.2013 klo 10:47:45 http://www.adria-mobil.com/fi-fi/.../jalleenmyyjat/

Siinä niitä, ei muutakuin tarjouksia ja varusteita tinkaamaan.

Käyttäjän lisäys viestiin 28.2.2013 klo 11:05:28 http://www.nettikaravaani.com/adria/matrix-supreme-667-sps/1373794

Olisko tuossa edullisin valmiilla varusteilla. Myös hyvä palvelu ollut.

NÄRHI JUHA 01.03.2013 09:10

Vantaan Rinta-Joupilla homma pelaa muutenkin: Korhonen hoitaa myös hyvin asia myynnissä ja niillä lisäksi hyvä huolto, joka on eri yrittäjän vetämä.

KOIVISTO JARMO 01.03.2013 09:10

Ostimme M687SL syyskuussa. Nyt mittarissa 7500 km. Auto on jokapäiväisessä ajossa. On yövytty 24 asteen pakkasessa, pelkkä sähkö riitti, kun keulassa on kunnollinen Huhatalon peite ja sisällä lisäksi mukana tullut lämpöpeite. WC ja keittiön lavuaarien viemärit meni tuolloin jäähän, mutta jätevesivesisäiliö pysyi sulana. Asensivat Rinra-Joupilla Klaukkalassa takuuseen lämmitysletkut viemäreihin. Noista ei ole vielä kokemusta, toivottavasti auttoi. Myyjän palvelu ollut asiallista ja ystävällistä. Renaultin alusta on robottivaihteilla; kaikki on toiminut hyvin (paitsi välikelin diesel aiheutti tuolloin -24 asteessa ajotietokoneeseen virheilmoituksen; se nollautui kun tankattiin) Ilmajouset takana on mukava lisä, saa tarvittaessa jäykistettyä takajousia. Pitkän peräylityksen takia kannattaa harkita taakse tukijalkoja. Renault on minusta ajo-ominaisuuksiltaan Fiatia parempi. Auto ei kallistele esim moottoritien rampilla läheskään yhtä paljon kuin esim edellinen automme Adria compact. Pohjaratkaisu on meistä muuten hyvä ja toimiva, paitsi wc on liian pieni eikä lavuaarin ympärillä ole juuri lainkaan laskutilaa. Ruokapöytä on riittävän iso ja meknismi jolla sitä voi siirrellä on loistava. Suihkussa sopii hyvin peseytymään ja "discovalot" on lasten suosikit. Kaikki valaistus asunto-osassa ja äärivalot on ledejä. Oleskelutilan valaistus on lisäksi himmentimellä. Neljä aikuista sopii hyvin yöpymään. Asunto-osan vesipumppu on äänekäs, pumpun tiedoissa kyllä väitetään sen olevan "whisper quiet" Ehdoton lisävaruste on lämmönvaihdin, sillä asunto-osa lämpenee hyvin ajon aikana ja leirissä kiertovesipumpun avulla lämpenee auton moottori ennen ajoon lähtöä. Asunto-osan vesikiertoinen lattialämmitys on todella mukava, eikä auto jäähdy heti jos sähköt katkeaa. Toivottavasti näistä on apua päätöksentekoon.

Käyttäjän lisäys viestiin 1.3.2013 klo 09:14:11 Alaslaskettavaa sänkyä ei kannata pitää talvella yläasennossa vaan jättää muutaman sentin alas, jotta ilmankierto toimii. Patja nimittäin kastuu kun vesihöyry tiivistyy sängyn yläpuolella olevaan kattoikkunaan.

VIRTANEN MIRVA 06.03.2013 11:33

Sinne yläpetin kattoluukkuun voi "askarrella retkipatjasta palasen, niin ei ole ko. ongelmaa. Toki se täytyy ottaa ajoissa alas, jotta peti ja peitot ehtii lämmetä ajon jälkeen". Wc:n kattoluukusta tulee hienolumi sisään ajoon lähtiessä.

Peukutan myös huhtalon talvipeittoa, eron kyllä huomaa!!

Emme ole pitäneet talvella vesiä, joten jäätymisestä en osaa sanoa. Vesipumppu on äänekäs, mutta eipä sitä yöllä hirveästi käytetä ja päivisin ei niin häiritse..

Alusta fiude (3l aut.), ja kallistelee huomattavasti vähemmän kuin edellinen fordi.. Pohja 680SP, wc pieni, mutta riittävä. Jääkaapin koko loistava! Kaappitilaa riittävästi, joskin "keittiön taso aika korkealla, jos on lyhyempi emäntä"..

Yksi asia joka kannattaa huomioida kaikissa merkkiin katsomatta, on mielestäni "keskivuoteen alla oleva kävelykorkeus, jos vuoteessa on paksu petari ja muut petivehkeet", sänky ei mene enää yhtä ylös katonrajaan..

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.