Mitä massaa?

HEINONEN PASI 04.02.2013 18:21

Autoni on -08 hobby. Lähiaikoina menee peltisepälle pikku lommon takia. Ei pysty vetämällä oikaisemaan, joutuu vähän peltiä raottamaan ja naputtelemaan takaa. Mitä massaa käytetään yleensä tiivistyksessä esim. seinä ja kattopellin välissä? Joskus tuli luettua että pitää laittaa butyyli massa. Olenko väärässä?? Vai onko vaunuun/autoon olemassa omat tiivistemassat??

Muovilistat, vaikkapa ns. B-pilari näyttäis olevan silikonilla tiivistetty.

UUTTU JUHA 04.02.2013 18:56

Jotenkin on tullut vuosien varrella tuntuma, että silikooni peltiä vasten on pellin surma.

Liimatiivistemassa nimellä myytävä aine pysyy lähes kaikessa enkä ole saanut sillä mitään ruostumaan. Sen voi myös maalata.

Peltiseppä vois laittaa raot sen verran kiinni, että ei tarvitse liimailla. Rikkonaisiin pintoihin kotesuojaa vaikka tektyyli merkkistä ja jos on kulutukselle altistuva paikka niin päälle reilusti pensselillä leviteltävää alustamassaa jos tulee korin ulkopuolelle alustaan. Sisäpuolelle laittaisin kiveniskumassaa sen kotelosuojan päälle. Sen on nimensä mukaisesti tarkoitettu helmoihin ja muihin vastaaviin, mutta olen käyttänyt sitä muuallakin jos ei tule näkyville, se täyttää isommankin raon.

HAAPANEN TIMO 04.02.2013 19:52

Se liimatiivistemassa on myös hyvä kiveniskusuoja näkymättämiin paikkoihin.

@timppa

SUORTTI ANSSI 04.02.2013 19:53

Sikabond liimamassa toimii varmasti. Silikonia vain lasi-ikkunoiden kittaukseen tai pesuhuoneen nurkkauksiin.

VALKAMA MARKKU 05.02.2013 07:22

"menee peltisepälle pikku lommon takia."

Sitähän en voi tietää mikä kenenkin mielestä on pikku lommo mutta sen tiedän että pikku lommon korjaaminen yleensä on suurenpi haitta autolle kuin se lommo itsessään.

Markku

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.