Kansalaisaloite ajoneuvoverosta

ELO JARMO 27.01.2013 10:19

Sen verran hiertää edelleen tuo ajoneuvovero. Itse en osaa tai ole tarpeeksi kykenevä tuonnne aloitetta laittamaan, mutta ehkä täältä löytyy apuja?

Ja jos meitä on yli 60.000 jäsentä, olen tosin varma, että jokunen muukin jäsenistön ulkopuolelta ottaa myönteisesti kantaa, niin helpostihan me saamme asian uudelleen käsittelyyn, vaatii siis ensin 50 kannattajaa ja sen jälkeen vähintään viisikymmentätuhatta (50.000) äänioikeutettua Suomen kansalaista kuuden (6) kuukauden kuluessa, kuten alla kansalaisaloitteen etusivulta poimittuna sanotaan.

https://www.kansalaisaloite.fi/fi

"Suomen kansalaisilla on perustuslaissa turvattu oikeus tehdä eduskunnalle aloite lain säätämiseksi. Tämän valtiollisen tason vaikuttamiskeinon käyttäminen edellyttää, että aloitetta kannattaa vähintään viisikymmentätuhatta äänioikeutettua Suomen kansalaista kuuden kuukauden kuluessa.

Kansalaisaloite.fi-verkkopalvelussa voit tehdä kansalaisaloitteita sekä kannattaa ja seurata muiden tekemiä aloitteita. Palvelun käyttö on turvallista ja maksutonta. Voit käyttää Kansalaisaloite.fi-palvelua myös ruotsiksi."

VÄLIAHDE JUSSI 27.01.2013 15:03

Tässä maassa olis paljon isopiakin kansalaisaloiteelle olevia asijoita, suoranaisia vääryyksiä omanmaan kansalaisia kohtaa.Esim. Kaverini, entisen yrittäjän työkyvyttömyys eläke 300€/kk Etelä Amerikaan meneet mainarit. Sekä pikavippifirmojen pikainen alasajo.

JANHONEN MATTI 27.01.2013 15:32

Avaappa Jussi tuota 300 e/kk työkyvyttömyyseläkettä. Joku tuossa jutussa haisee. Vallankin kun työkyvyttömyyseläkkeessä on tuo tulevan ajan sääntö voimassa.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 27.01.2013 15:52

Jos yrittäjä on määritellyt työtulonsa pieneksi tai on ollut vain vähän aikaa yrittäjänä on eläke pieni. Niin se vaan menee. Jos on ollut vähän aikaa yrittäjänä on yleensä muun aikaa ollut työssä toisella josta saa eläkettä. Pienistä tuloista tulee pieni eläke lisäksi voi saada kansaneläkettä.

Jos on ollut koko ikänsä yrittäjänä ja saa vain 300 € kuukausieläkkeen näkee syyllisen peilistä.

Vastaavasti ne joilla on ollut miljoonatulot saavat myös miljoonaeläkettä. Se siitä tasa-arvosta.

TERVO JARI 27.01.2013 15:54

Kopio tekstistäsi:

Sekä pikavippifirmojen pikainen alasajo

Kopio loppu.

Mitäs väärää tuossa on ?

Oletko noiden käyttäjä ? Ja niiden alas ajo sua "korpeaa" ?

ELO JARMO 27.01.2013 18:12

Onhan tuolla montakin hyvää alotetta, eikun sinne äänensä antamaan ja/tai tekemään uusia. Minua nyt vain sattuu korpeamaan tuo eriarvoisuus, erityisesti kun sitä ei voi edes itse mitenkän muuttaa, kuten Trafikin päätöksissään esittää!

"Mikä ei ole oikeus ja kohtuus, se ei voi olla lakikaan.", Olaus Petri, tuomarinohjeet, 1500-luku

VALTONEN MARTTI 27.01.2013 18:44

Kansalaisaloite demokraattisessa valtiossa : asia käsitellään ja vääryydet korjataan .

Kansalaisaloite Suomessa : asia ehkä käsitellään uudestaan, lopputulos on kuitenkin sama

KOIVUMÄKI JELENA 27.01.2013 19:44

Ikävä tosiasia on se, että autoilua ja auton omistamista verotetaan todella rankasti Suomessa. Polttoaineen hinnastahan suurin osa on pelkkää veroa. Ironista on, että uusien autojen omistajia kohdellaan silkkihansikkain vanhempien autojen omistajiin nähden. Eli mitä rikkaampi olet, sitä vähemmän maksat. Mitä köyhempi olet, sitä enemmän. Huvittavinta on, että jos omistat uuden auton, jonka päästöt ovat keskivertotasoa, maksat siitä huomattavasti vähemmän ajoneuvoveroa kuin samanpainoisesta vanhasta autosta, jonka päästöt ovat vain puolet sen uuden auton päästöistä... tämäkö on sitä eko-Suomea? Paremminkin kai ego-Suomea.

Ei käy minun järkeeni, ei... mutta elämä on. :)

KOISTINEN TOIVO 27.01.2013 19:55

Se on vähän niin Jelena, että poliittinen päätös kysyy en sin elinkeinoelämältä neuvoa päätöksiin. Monta vuotta on huudettu, että Suomesssa on liian vanha autokanta. Näin ollen olipa miten hyvä vanha auto, niiin maksat, jos et uusi. Meillä 03 henkilö tiisseli 2.0 L moottori. Kalliimpi maksu, kun tuossa aunto autossa.Vaikka siinä on isompi kone. Autokaupan tulee käydä, vaikka väkisin. Jos ostat uuden as. auton No problemo. Toivopoika

KOSKINEN MARKKU 27.01.2013 20:02

On tää kyllä ihmeellinen palsta jos joku esittää jotain järkevää asiaa niin jo ollaan venkoilemassa eri asiasta jos mihinkä suuntaan,olen sitä mieltä että kannattaa tehdä kansalais aloite,en tiedä mitään verotus kohdetta missä korotus olis ollut 280%,että jotain voi järjelläkin ajatella jos sitä löytyy.

VÄLIAHDE JUSSI 27.01.2013 20:47

Työtapaturmat näillä rakennustyömailla voi kohta ketä vain tilastollinen tosia-asija on että,se kohtaa joskus itekenetkin. Tällä kertaa hänet.Syy: Tänäkin päivänä ihan epäselvä.Minä koen tämän erääksi yhteiskuntamme pahaksi epäkohdaksi joka,ei asijasta vakeinemalla miksikään muutu.

Käyttäjän lisäys viestiin 27.1.2013 klo 20:51:15 Piru kun, tuli virhe tosiasia sanaan, Sorry

SAARELA MARKKU 01.02.2013 11:11

Eikö liiton pitäisi lähteä voimakkaammin ajamaan tätä veroasiaa, eli meidän jäsenien etuja? Olihan se niin kovin aktiivinen tässä kaasulaitteiden tarkastusasiassakin. Onhan täällä sivustolla toki linkki, jossa saa täytettyä ja tulostettua ajoneuvo- verovalituslomakkeen. Itsekin sen tein ja lähetin, ja tiesin jo lähettäessäni että siitä ei ole paskankaan hyötyä. Ja niinhän siinä kävi että kielteinen päätös tuli. Niinkuin varmaan monelle muullekkin. Voinhan toki valittaa korkeimpaan hallinto- oikeuteen, mutta se jo maksaakin muutaman satasen ja lopputulos tulee olemaan aivan sama, koska ei lakia lähdetä muuttamaan yksittäisen valituksen perusteella. Liitolta varmasti löytyy ammattitaitoa ja osaamista tämän asian eteenpäinviemiseksi mutta löytyykö tahtoa, se jää nähtäväksi.

Joka tapauksessa, aurinkoista kevättä kaikille Markku

VÄLIAHDE JUSSI 01.02.2013 13:32

Markku Meijän liiton johtomiehet ovat varmaankin sitä,itse vonguneet kaasukatsastuksen ohella ponnekkaasti, ei ne nyt sitä alas lähe ajamaan. Pitää vaan kansan muistaa tämä seuraavassa äänestyksessä. Kyllähän ao. Herrat on jo paikkansa petanneet,ei siitäkään äänestyksestä ole mitään hyötyä. Hyvä ettei, korota jäsenmaksua meidän kohdalta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.