Vessa talvella.

HÄKLI HANNU 19.01.2013 21:31

Nyt sitten kysymys . Voiko vessan huuhteluvetenä ja kasetissa pitää talvella jäähdytysnestettä. Jatkuvassa ajossa mutta välillä asunto-osa viikkojakin kylmänä. Veskissä saatta olla 1-2tarpeet, ei ain viitsisi tyhjentää muutamaa tippaa. Ja jos voi mihin tyhjentää kun täyttyy, ei kait ainakaan viemäriverkkoon?

SIRKIÄ MATTI 19.01.2013 22:36

Talvella voi kemssan huuhtelun voi tehdä vaikka isoon ketsuppipuloon laitetulla vedellä. Siitä on helppo puristamalla suihkuttaa altaan laidat puhtaiksi. Huuhteluvettä kannattaa yleensäkin käyttää säästeliäästi.

Noin vähäisen käytön vuoksi, ei kasettiinkaan kannata laittaa kemssa-ainetta. Hajuhaittoja ei yleensä talvella heti tule.

Kasetin voi tyhjentää varovasti tavalliseen WC pyttyyn. Samalla kasetin pystyy huuhtemaan kunnolla.

Monilla huoltoasemilla on lämmin, talvikäyttöön sopiva kemssan tyhjennyspaikka. Tietoa tyhjennyspaikoista löytyy http://matkailuautoilijat.fi/ siellä Palveluja matkailijalle.

TERVO JARI 19.01.2013 22:41

Ehkä monopropyleeniglykoli tulisi kymysykseen ?

Sehän on "sokerilitkua", MUTTA ei missään nimessä etyleeniglykoli, se on sitte myrkympää . . .

Ota kasetti tupaselle ettei jäävy, autotallin nurkkaan ? Suljettu astia, ei sen pitäis haista . . .

Eihän se ota ku euron jos joka käytön jälkeen tyhyjää, ei taitane maksaa vaivaa tuota "kerran laskettua" säästään vaikkakin sitä vain tippanen onkin ?

Ihan miten vaan, kuhan ei riitaa tuu . . .

HÄKLI HANNU 20.01.2013 11:16

Tuli vaan mieleen tuo jäähdytysneste siinä mielessä ettei sen mitään rikkoa pitäisi ainakaan, onhan se moottorissakon kumi ja muoviosien kanssa tekemisissä. En kyllä viitsi kammarin nurkkaan kasettia kantaa vaikka ei haisekkaan, lämmin autotalli olisi hyvä paikka mutta kun se puuttuu niin näillä mennään mitä on.

Käyttäjän lisäys viestiin 20.1.2013 klo 11:17:57 Ei tästä pitäisi riitaa saada..

RAASSINA JUHANI 20.01.2013 12:32

Olen mökillä käyttänyt vesilukoissa laimentamatonta tuulilasin pesunestettä. Ei ole ollut sen jälkeen ongelmia talvellakaa ja avoimena pysyneet. Saunassa että keittiössä.

AHJOS TIMO 20.01.2013 19:13

Jari Tervo kirjoitti: "Ehkä monopropyleeniglykoli tulisi kymysykseen ? Sehän on "sokerilitkua", MUTTA ei missään nimessä etyleeniglykoli, se on sitte myrkympää . . . "

Mitä vahinkoa etyleeniglykoli voisi aiheuttaa?

TERVO JARI 20.01.2013 19:23

Timo, lukaseppa. . .

http://www.telko.com/files/attachments/telko/fi/kemikaalit/autokemikaalit/zero_hd_fi.pdf

http://www.telko.com/files/attachments/telko/fi/kemikaalit/autokemikaalit/propylen_zero_30-50_jaahdytysneste.pdf

Etyleeniglykoli myrkyllistä . . .

Monopropyleeniglykoli turvallisempaa . . .

Hiinä he . . .

Käyttäjän lisäys viestiin 20.1.2013 klo 19:52:53 Dosa ois viel' yks vaihtoehto . . .

http://www.motonet.fi/motonet/tuotteet/609867/0

AHJOS TIMO 20.01.2013 19:56

Tässä oma ratkaisuni: Olen ostanut samanlaisen "sorsa"-mallisen muovisen pissapullon kuin sairaaloissa käytetään. Siinä on huonohko muovikansi, jmutta se pitää kyllä hajun, kun sen sulkee huolellisesti. Pullo pysyy tukevasti auton wc-pöntössä, varsinkin jos vielä laskee wc-pöntön kannen sen päälle nojaamaan. Kevyt muovipullo on olennaisesti helpompi tyhjentää kuin iso wc-kasetti. Isompaa tarvetta varten menen julkiseen käymälään. Jos isompi hätä yllättää keskellä yötä, silloin on tietysti pakko käyttää omaa kemsaa. Sorsa sopii vain miehille, mutta naisten "kusema" on sen verran pidempi, että ainakaan päiväretkillä vaimoni ei tarvitse autossa vessaa. Esim. eilen illalla olin saunaretkellä ja nukuin yön autossani "puskaparkissa". Aamulla kävin ABC-asemalla vessassa ja kahvilla. Kotimatkalla tyhjensin pissapullon moottoritien varressa kännykällä avattavaan käymälään. Oma kenssa pysyi puhtaana koko retken ajan, mutta olisi kuitenkin ollut tarvittaessa milloin tahansa käytettävissä.

Käyttäjän lisäys viestiin 21.1.2013 klo 12:13:35 Tähän voi näköjään lisätä jälkikäteen tekstiä, mutta ei kuvia. Siksi tänään lisäämäni pari valokuvaa ovat alempana erillisenä viestinä.

AHJOS TIMO 20.01.2013 20:06

Kiitos Jari tuosta informaatiosta! Minulle jäi auton vaihdon yhteydessä jonkin verran varastoon vihreätä jäähdytinnestettä, joka ei käy uuteen autooni. Ajattelin, että sitä voisi tarvittaessa laittaa kemsaan, mutta onneksi sellaista tarvetta ei ole vielä ollut. En ajatellutkaan sitä juoda, mutta jos höyrynkin hengittäminen on noin vaarallista, niin ehkä se täytyy viedä ongelmajätteiden keräilyautoon, kun se taas keväällä kiertää. Viemäriin kaataminenkin on jostakin syystä kielletty.

SIRKIÄ MATTI 21.01.2013 00:18

Vaikka kasetin pohjalla 3-4 cm verran nestettä päästäisi jäätymäänkin, ei se vielä kasetissa saa vaurioita aikaiseksi. Jäällä on tilaa laajeta ylöspäin. Laitettaessa lämmöt koppiin päälle saa sulatettua kasetissa olevan jääkerroksen. Tyhjennystä varten voi jään sulattaa nopeammin laittamalla kasettiin lämpöistä vettä (ei kuumaa) ja hölskyttämällä kasettia.

AHJOS TIMO 21.01.2013 11:12

Tässä pari kuvaa edellä kuvaamastani ratkaisusta, päivä- ja yökäytössä. Kuvat ovat viime vuuodelta edellisestä autostani.

POHJANTÄHTI JORMA 21.01.2013 11:54

Tekee kuten rekkamiehet no problem :)

KASTARINEN HANNU 21.01.2013 15:52

Paul Masson -viinipullo on tähän oiva ratkaisu. Otat ensin huvit pois ja eikun nukkumaan ja sopii isommallekkin pojalle.

PÄRSSINEN MARTTI 21.01.2013 18:09

Joskus vuosia sitten samasta aiheesta oli kysymys ja silloin ehdotin huuhteluaineeksi keskiolutta .siinä on niin vähän prosentteja ettei se vahingoita tiivisteitä,mutta ei kuitenkaan jäädy ihan pikku pakkasella,niin ja eihän sillä muutakaan käyttöä ole.

MUHONEN LAURI 22.01.2013 20:11

Voihan sen keppanan hörppii ensin ja sitten sinne pyttyyn........

HÄKLI HANNU 23.01.2013 21:32

Suodatettu mellanööli jäätyy kun siitä on reissunpäälle jäänyt se vähäinen määrä sitä akomahoolija.Ne on nuo sisäelimet niin paskamoisia että ottavat kaiken hyvän ittelleen???

KOSKELA ERKKI 24.01.2013 08:26

Minä olen jo vuosia käyttänyt talvella siirrettävää Porta Pottia. Eli auton wc-pönttö on vain kesäkäytössä. Oikeastaan ostin tuon Porta Potin mökkireissuja varten, kun siellä mökissä ei ole sisävessaa ja lastenlapset eivät halunneet yöllä pimeässä pikkulaan mennä.

Elikä Porta Potti on talvireissuilla auton vessan lattialla ja on helppo sitten tyhjentää, kun ei enää tarvitse. Hajunesto tms. nesteitä en käytä pöntössä, vettä vain, koska matkat ovat lyhyitä ja sisällön voi siten kaataa pönttöön kotona. Auton vesijohtojen jäätymispelkoakaan ei ole. Jos Potti sattuu jäätymään, no problems.

Minulle tämä ainakin on oikein hyvä ratkaisu, ei tarvi käyttää mitään vippaskonsteja eikä kaataa myrkkyjä maahan tai viemäriin. Suosittelen!

ASIKAINEN MATTI 24.01.2013 11:39

Eikös se auton omakin säiliö ole lämpimässä ja viikonloppureissun jälkeen tyhjennettävissä samoin kuin erillinen potti?

KOSKELA ERKKI 24.01.2013 22:48

On toki, on lämpimässä tilassa ajossa ja parkissa. Mutta ongelma tulee siinä huuhtelussa. Ei tarvitse pienen ajon takia aina vesiä täyttää ja taas miettiä, jäätyykö putket paussin aikana. Näin olen itse ratkaissut talvimatkailun omalta kohdaltani, kun en pidä aina autoa lämmöillä. Elikä autossa ei ole talvella vesiä tankissa, kun oon niin laiska puhaltelemaan letkuja tyhjiksi.

Jokainen taaplatkoot omalla tyylillään.

ASIKAINEN MATTI 25.01.2013 17:52

Eihän vesiä tarvitse täyttää, jos huuhtelee pullosta tai kanisterista. Ja jos kyse tosiaan on vain päivän-parin käytöstä talvella, niin kemssa-aineitakaan ei tarvinne käyttää.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.