Radion koodi

YLIKULJU JARMO 07.12.2012 17:54

Vaihdoin akun Ford Transit -08 malliseen Hobby Vaniin. Kummasti auttoi auton starttaukseen. Kaikki siis periaatteessa hyvin, mutta.... siinähän kävi niin että radio alkois kysellä toimiakseen koodia. Ei mitään hajua koodista, ei löydy mistään auton papereista.

Googlettelin aiheesta tietoja ja näyttää siltä että en ole ainoa, joka tämän asian kanssa on ollut ongelmissa. En kuitenkaan löytänyt apua omaan ongelmaani.

Ihan nyt kainosti kyselen täältä, olisko kenelläkään antaa hyviä vinkkejä tai vaikkapa aivan selkeää ohjetta miten saisin taas poppi koneen toimimaan.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 07.12.2012 18:23

Tuo on hankala kysymys jos missään ei ole koodia. Nimittäin radion valmistajallakaan ei sitä välttämättä ole. Jossakin auton papereissa se on ainakin ollut. Aikoinaan minulla alkoi Philips temppuilemaan koodin kanssa, olisin halunnut itse vahtaa sen koodimikropiirin, mutta Philips teki työn ilmaiseksi itse mielummin kuin antoi koodipiiriä ilman radiota. Esimerkiksi Grundigilla oli näppäimistö samanhintainen kuin koko radio. Em. tomenpiteillä estetään varastettujen radioiden käyttöönotto. Radion valmistajalta/maahantuojalta toki voi koettaa saada koodi radion numeron perusteella, jos pystyy vakuuttamaan omistavansa laitteen. Radion huolto voi vaihataa uuden piirin jos heillekin osoitat omistavasi laitteen. Onko piirin uusiminen sitten järkevää riippuu hinnasta, uusia radioita kun saa helposti korjaushinnalla.

TOIVONEN MARTTI 07.12.2012 19:18

Googleta radio code ja sitten lueskelet mitä kukin linkki lupaa. Siellä on sekä maksullisia että ilmaisia palveluja joihin pitää laittaa vehkeen merkki, malli ja valmistenumero tms. ja vastauksena saat koodin jolla radio aukeaa.

Englanti, saksa tai jokin muu iso kieli on tarpeen, en ole ainakaan nähnyt suomenkielistä palvelua. Maksullista palvelua jos käytät on PayPal-maksu turvallisin tapa maksaa, itse en ainakaan laittaisi luottokortin tietoja noihin palveluihin. Mutta kyllä nuo ilmaisetkin palvelut toimii.

SANTALAHTI HANNU 07.12.2012 22:14

Otan radio irti kojelaudasta,niin löydät radion päältä tarran jos tarvittavat numerosarjat. Ja sit soitto Fordille niin saat numeroilla sen koodin! Hanski

HEINONEN PASI 07.12.2012 22:43

Minulla oli reilu kuukausi sitten samanlainen ongelma. Ostin -08 Ford Transit Hobbyn, jossa radio ei pelittänyt. Sulake oli vain kärähtänyt. Ja sitten 4 numeroista koodia, jota en löytänyt mistään. Mukana oli joku Fordin "keycard" johon ei oltu rustattu koodia. Kävin Joensuussa Hartikaisella (Ford Merkkilike). Siellä varaosamyyjä teki töitä reilut puoli tuntia, ennen kun löysi koodin. Pientä ongelmaa oli kun ford ei maahantuo matkailuautoja. Esim. Fordin maahantuomaan pakuun saa koodit alustanumeron peruteella. Hintaa tuli koodille asennuksineen 25 euroa.

Parisen viikkoa koodauksesta tuli pölisteltyä ohjekirja kansiota. Löysin vahingossa pienen ford logolla olevan lappusen, jossa onkin radion koodi!

Vielä kun muistais miten koodi naputellaan, kun uupuu radion suomenkielinen opus. Saksankielinen löytyy.

VALTONEN MARTTI 07.12.2012 23:25

Ainakin Hondan radiossa tuo onnistuu ilman ohjettakin. Radion näytössä vilkkuu "code" ja sitten vaan numeroiduista kanavien muistinäppäimistä naputellaan ko. lluku ja taas toimii.

Käyttäjän lisäys viestiin 7.12.2012 klo 23:58:16 tuli oikein kaksois l tuohon lukuun.

TURUNEN HEIMO 08.12.2012 09:09

Luvun näpyttelyhän tuskin kellään ongelma jos on osannut tännekin kirjoittaa. Ymmärisin kysymysessä olevan koodin puutteen. Jo kysessä on integroitu radio niin koodin saa huollosta. Muuten laitteen huollosta tai maanhantuojalta. Aika huvittavaa jos luku on tarrassa vehkeessä, koodi on tarkoitettu turvaamaan laite varkailta. Jos olsikin niin se varmankin tarkoitettu irroitettavaksi ja toisaalle tallennettavaksi.

HAAPANEN TIMO 08.12.2012 09:32

Tuossa yksi aika hyvä: http://www.radiocodes.co.uk/ford-transit-radio-codes

@timppa

VALTONEN MARTTI 08.12.2012 10:25

"Luvun näpyttelyhän tuskin kellään ongelma jos on osannut tännekin kirjoittaa."

Kyllä siellä jollain kommentoijalla oli.

YLIKULJU JARMO 08.12.2012 12:26

Koodi löytyi ja on näppäilty laitteeseen. "Taloudenhoitaja" oli tallettanut koodin varmaan paikkaan. Piti vaan vähän aikaa muistella, vai pitikö minua kiusallaan hetken piinassa. Ei muuten se koodin syöttäminen olisi onnistunut ilman netistä löytyneitä näppäily ohjeita. Näppäily pitää, ainakin tässä tapauksessa, tehdä kanavalitsinnäppäimillä ja kun näppäimiä on vain kuusi ja numerot voi olla 0-9, niin eipä se sitten suoraan numeroita valitsemalla onnistukkaan.

Kiitos kaikille avun tarjoajille.

RIIHELÄ ESA 08.12.2012 14:54

"Luvun näpyttelyhän tuskin kellään ongelma jos on osannut tännekin kirjoittaa."

Kaikki on helppoa, kun sen tietää. Minulla radiosta katkeaa virta, kun asunto-osan pääkytkimen (sen mekaanisen) kääntää pois päältä, joten koodia tarvitaan vaikkei akkua irrottaisikaan.

Kun eka kerran sen koodin jouduin syöttämään, ei kyllä onnistunut ilman ohjekirjaa. Numeronäppäimiä kun löytyy vain 1-6 ja minun nelinumeroisessa koodissa oli mukana numero 8. Ei mene ihan niin helposti, kuin näillä näppäimistöillä.

TOIVO MIKA 09.12.2012 16:31

eikös noi koodit saa pois käytöstäkin,ite ainakin otin henkilöautosta,ihan just sen takia että ei tule ongelmia kun koodi on hukassa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.