Adria Twin

KUJANPÄÄ MARKKU 06.12.2012 15:11

Kujanpäällä pähkäilin niin, että vaihdoin kulkimeni tuollaiseen. Itteeni kusetin vaihtoa ajatuksella, että sillä taipuu meno mihin vaan ja matkat joutuu joutuisammin. Sitäpaitsi toimii perheen kakkosautonakin paremmin. Kokemuksia ko. härpäkkeestä ?

Tammikuun lopulla sillä matka ehkä portugeesiin, jonne lyyti lentää parin kuukauden kuluttua. Sieltä sitten keväistä eurooppaa kimpassa ylöspäin.

HELENIUS JUHA 06.12.2012 20:29

Samainen auto itselläni,2.3 litraisella koneella. Samat oli minullakin ajatukset autoa vaihtaessani. Menee hyvin joka paikassa jokapäiväisessä käytössä.

Tyytyväinen olen ollut,11000 km nyt takana. Viime kevät talvella sattui pilkkireissulla olemaan parina yönä 25 pakkasta. Hyvin pysyi auto lämpöisenä tuollakin kelillä. Lämmitin ei tosin pitkiä taukoja pidellyt.

Vaihteiston välitys on just passeli. Hyvin vääntää 6 vaihteella maantie nopeuksissa. Ei tarvitse mäkiinkään pienemmälle paljon pudotella. Keskimääräinen polttoaineen kulutus 8.5 l /100 km.

Ikkunoissa olevat hyttys/pimennys verhot,pitävät monttuisella tiellä aika räminää. Kyllä nekin siitä hiljenee,kun työntää jotain pehmusteita väliin :))

KOISTINEN TOIVO 07.12.2012 07:53

Ahtaampi retkiauto, mutta senhän tietää kaikki. Jäi huomioimatta retkoauto kapeneee ylöspäin koriltaan moni asuntoauto minusta taas levenee vähän. Joten vaikka retkiauto meilläkin kapeni entisestä, vain vajaa parikymmentä senttiä. Ja kori kuitenkin piteni entiseen verrattuna, silti tila tuntuu aika paljon ahtaammalta. Kaikki autot rämähtelee koloissa. Kaappien ovet, astiat ym. Kori on tukevamman tuntunen, ja hiljaisempi tie ääniltään. Samoin mootoriäni on hiljainen. Mutta joka liikkuu enimmäkseen ja kahteen pekkaan, siinä minusta hyvä. No kaikkina päivinä avioliitossa ei niin isoa kortteeria olekkaan jotta hyvin mahtuu. Kerran nähtiin nuoripari vanhasta hiacesta tehdyssä retkiautossa, pikku lapsi mukana, ja niin tyytyväisen oloisia. Jaa jaa. Eläkelläiset näyttää ostelevan ainoaksi ajoneuvoksi, koska se kyllä käy hyvin siihen hommaan. Toivopoika

AHJOS TIMO 07.12.2012 11:27

Adria Twin on monikäyttöisempi auto kuin puoli-integroidut. Jokaisessa perheessä on joskus sellaista tavarankuljetustarvetta, missä takaovista on hyötyä. Meillä oli omatekoinen verhotangossa liikkuva 3-osainen verho ohjaamon ja asunto-osan välillä. Talvella tehtiin kauppareissut siten, että pidettiin verho kiinni ja kuljettiin etuovista, niin moottorin lämpö piti ohjaamon lämpimänä ja asunto-osa sai olla kylmänä eikä lämpö karannut ohjaamosta sinne. Toisaalta sen verhon suojassa oli mukava istuskella ruokapöydän ääressä ilman että ohikulkijat näkivät, ollaanko autossa vai ei. (Minulla oli Adria Twin 8/2008-11/2012, vm 2005).

Adria Twin mahtuu leveyssuunnassa henkilöautoille tarkoitettuihin pysäköintiruutuhin. Jos kuljetaan sivulla olevasta liukuovesta, ei tarvitse olla naapureihin niin paljon rakoa, että mahtuisi kulkemaan ohjaamon ovista.

ESKOLA PENTTI 07.12.2012 15:00

En tunne noita "retkiautoja", mutta kiinnostavat kyllä jonkin verran. Miten niiden talvikäytettävyys, eristykset ilmeisesti melko vaatimattomia tai ei ollenkaan? Kun sisätilaa lämmitetään, niin kosteushan tiivistyy kylmän peltiseinän sisäpinnoille. Mihin seinään tiivistyvä kosteus valuu?

Onko po. kulkimet suosiolla laitetettava kategoriaan "kolmen vuodenajan asuminen"?

KUJANPÄÄ MARKKU 07.12.2012 15:06

Hyviä kommentteja. Kompromisseja noi kulkineet aina käytettävyydeltään ovat ja kattoo nyt sitten kuinka tuolla kuleksii.

Kuinkas Timppa sen verhon viritit niin, että kuskin penkki käännettynä pöytään se toimii niinkus kerroit.

KOISTINEN TOIVO 07.12.2012 15:16

Peltihän se oikeissakin ulkona. En tiedä atriaa, mutta kasakaarissa kyllä on eristettä. Viime talvena kyllä kesti pakkaset hyvin. Voi sanoa, että lämpösempi kun puoli intekroitu tetlesi, jossa alde, ja kuivenpi ilma sisällä. Mutta kuten aina, tämä on meidän kokemus näistä. Se miten kosteus käyttäytyy noissa erilailla, varmaan tietää ne joilla kauemmin on näitä ollut. Se miten vebasto lämmitys kestää ajan kanssa, näyttää aika. Mutta teho kyllä riittää. Näkkyypähän. Toivopoika

KUJANPÄÄ MARKKU 07.12.2012 15:22

Eihän se talviauto asumisen kannalta liene, vaikka energiaa käyttämällä varmaan lämpöä riittää. Meidän käytössä sillä ei niin väliä.

En tiedä mihin kosteus valuu, vai valuuko mihinkään mikäli ilmanvaihto on kunnossa. Myyjä muuten kertoi peltikuorisissa esiintyvän paljon vähemmän kosteusvaurioita koska tiivistettyjä saumoja ei ole. Tiijä sitten tuon väittämän todenperäisyyttä.

KUJANPÄÄ MARKKU 07.12.2012 15:24

Mites Koistinen sen Webaston kanssa tulee käytännössä toimia, olen kuullut sen olevan virtasyöppö.

AHJOS TIMO 07.12.2012 17:49

Vastaus Kujanpään verhokysymykseen: Se verho oli siis 3-osainen. Kun etuistuimet käännettiin kohti ruokapöytää, asunto-osasta katsottuna oikeanpuoleisin ja keskimmäinen verho menivät kiskoa pitkin kaapin ja etupenkin väliin. Kuljettajan selän takana oleva verho rullattiin ylös ja kiinnitettiin sinne kahdella rullan ympäri kiedotulla tarranauhalla.

Ostitko ihan uuden vai käytetyn? Onko siinä poikittainen vai pitkittäinen parivuode vai erillisvuoteet?

Kondenssivesikysymykseen en tiedä täsmällistä vastausta, mutta luskon että asia on otettu rakenteissa huomioon eikä siitä tarvitse huolta kantaa. Minulla oli tavaratilassa asuinosan ilmastointilaite, johon tiivistyvä vesi valui maahan ilmastointilaitteen alle auton pohjaan tehdystä reiästä.

KOISTINEN TOIVO 07.12.2012 18:02

Samaa tietoa mullakin. Mulla jäi arvuuttamaan syksyllä yhtenä aamuna, että oliko sähköt vähissä, kun olisi ollut puhallus poikki. Mutta tuli lähettyä liikkeelle, niin jäi. Mutta olen aatellut, jotta isomman, tai toisen hupiakun laiitan, jos ilmenee ongelmia. Niin ja akrekaatti sitte kai viimminen konsti. Siitähän oli aiemmin muistaakseni juttua tuosta vebaston rosvomeiningistä, ei tainnut selevää tulla. Mutta jos ilmenee ongelmaa meillä, niin siittä kerron kun on parempaa tietoa. Ja rehellisesti. On se senverta kallis, että kestää sitä moittia jos on tarvis. Eihän se leirillä , mutta puskassa. Toivopoika

KUJANPÄÄ MARKKU 07.12.2012 18:24

Timppa. Vaihdoin vanhaan ritsaan, eli vm. 2007. Ajettu 53000 km.

Bunkasta en tiedä ollaanko siellä pikittäin, sivuttain tai päällekkäin. Perässä se on yhtenäisenä ja tuntuis olevan kahdelle tiloilattaan kelvollinen. Patjan 'mukavuudesta' ei mitään käsitystä.

Olisko mahdollisesti sulla kuvatuksia tuosta verhoratkaisusta.

KUJANPÄÄ MARKKU 07.12.2012 18:28

Jep.Tarvii ton Webaston sielunelämään sitten käytännössä paremmin paneutua, kunhan keksinnön saan kotiin tuotuna maanantaina.

KAAKKOLAHTI TOIVO 07.12.2012 18:53

Meillä on molemmat lämmittimet asunto osassa Webasto 1000/ Truma Combi 6 Wepasto on koko ajan päällä näin talvella.Virran kulutuksesta ainakin 3 vuorokautta kestää ilman latausta (meillä) Auto Casa Car (Autoinstot) valmistama erillis vuoteilla.

KOISTINEN TOIVO 07.12.2012 20:03

Onko sulla molemmat lämmittimet yhtä aikaa Toivo päällä, vai erikseen, ja miksi kahdet. Siis käsitinkö oikeen että kahdet lämmittimet asunto osassa. Missä ne sulla sijaitsee. Mersu on ilmeisesti aikapaljon isompi ooppelia. Kuin iso hupiakku sulla on. Varmaan toiminta varmuus hyvä jos kahdet lämmittimet. Kehittyykö sulla kosteutta siihen isoon kattoikkunaan, meillä joskus yöllä kehittyy. Kiitos. Toivopoika

KAAKKOLAHTI TOIVO 07.12.2012 21:00

Erikseen..Webasto on vain tämmösillä pakkas kelillä semmosena esi lämppärinä. Kuitenkin omat putkistot molemmissa lämmittimissä (siis Webasto/Truma combi 6) ei ole yhtäaikaa päällä.. Hupiakku on iso amppeeria en nyt muista??? Ei ole isoa kattoikkunaa vain tavalliset aukeavat luukku ikkunat. Ei kosteutta .Ainostaan tuulilasin ala reunaan tulee kosteutta.Ratkaisuun olen erittäin tyytyväinen koska autossa on aina lämpö + puolella..Lämmittimet ovat sängyn alla ja samalla puolella ovat myös vesi säiliöt Akku ja muut vermeet toisella puolella.Tavaroillekin on vielä jäänyt tilaa (Markiisi + tuolit ja muuta sälää. Ohjaamoon menevällä pukistolle olen laitattanut jo asennus vaiheessa välipuhltimen joka puhaltaa ohjaamoon lämmintä ilmaa

AHJOS TIMO 07.12.2012 21:58

Valitettavasti minulla ei ole yhtään kuvaa "verhoratkaisusta", mutta eipä se ihan sellaisenaan sopisikaan sinun ostamaasi autoon. Vuoden 2007 versiossa on nimittäin kalusteet eri tavalla kuin vuoden 2005 mallissa, jossa oli korkea kaappi etuistuimen ja liukuoven välissä. Patja oli erittäin hyvä jo vuonna 2005. Tuskin ovat sitä sittemmin huonontaneet.

SALONEN MARKKU 07.12.2012 22:06

Itsekkin silloitällöin retkeilyäutoja katsellut. Mutta aina kun on mennyt sisälle, niin ei juuri kääntymään ole mahtunut. Siinä täytyy kumppanin ajatukset hyvin tuntea, ettei törmäyksiä tule?

KOISTINEN TOIVO 08.12.2012 08:07

Kiitos kaima. Kyllä se ahtaampi on parikymmentä senttiä ei tunnu paljolta mutta. Oikeastaan se vanha erilliset pöytäryhmä, mikä entisessä oli parempi kun tuo puoli dinette, vai mikäse on jossa etupenkit kääntyy. Mutta erillisvuoteet, Se oli meitä kiinnostava, ja hiljainen peltikuori. Vanhassa korkea peti takana pitkittäin, huono petata, ja piti aina könytä toisen yli takimmaisen. Kyllä ne kaikki jonkinlaisia kompromisseja. Sitten jos olis varaa neuman wieshoffiin tai winnegoon. Mikäpä siinä, parisataa tuhatta. Muttei tuo lottokaan. Toivopoika

WILHELMSSON LEIF 08.12.2012 12:11

Mulla on menossa kolmas Twin ja olen ollut tyytyväinen, edelliset kaksi oli alkoviautoja jossa pareemmin tilaa mutta tämä riittää hyvin 2 henkilön reissaamiseeen. Parasta on ketteryys liikenteessä varsinkin Italiassa ja alpeilla. Ne on kaikki olleet käytössä ympäri vuoden ja yövytään myös aina kun ollaan reissussa ja tuttavien luona kyläilemässsä tai muuten siinnä kelisssä joka silloin sattuu olemaan. Koskaan ei ole ollut kylmä tai näkynyt kosteutta missään mutta olen pikkuisen varustanut vethoilla ja Webastolla. Nä 2 viimeistä on ollut 3.0 ja automaaateja on toiminut hyvin. mm Webasto tehdas asennuksena ja vahvemmalla laturilla ja se alkuperäinen AGM akku riittää hyvin kovissakin pakkasessaa yön yli jossain matka parkissa.

Tässä muutama kuva.

KUJANPÄÄ MARKKU 08.12.2012 13:08

Jess. Tuollaisen termoverhon haluun eteen. Takaverho on kait itse viritettävä. Sitäpaitsi se on siisti noin sisustuksellisestikin.

KUJANPÄÄ MARKKU 08.12.2012 17:05

Kun kuitenkin pääasiallinen tarkoitus kulkineella on kulkea, niin edellisellä, normaalin leveyden omaavalla leveys tuotti välillä tikkusia tilanteita. Kroatiassa oikeenpuolimmainen peili hajosi hipaisusta kallion seinään kun ennakoin vastaantulevaa. Muitakin kieli keskellä suoritteita vaikka kuinka.

Äijällä vaihtamisen meininki on aina päällä, ainakin minulla. Järjellä ei siinä aina ole sanan sijaa.

KAAKKOLAHTI TOIVO 08.12.2012 17:36

Mullakin on tollanen ohjaamo peitto vaan kun ei ole vielä tullut käytettyä ainoastaan ikkuna verhoja. Varmasti munkin kosteus häviää kunhan laitan myös lisäksi ton sisä termo peiton

KUJANPÄÄ MARKKU 10.12.2012 18:48

Voi hyvä isä kuitennii, että sitä kaiken maailman tarpeetonta sälää on kerinny kulkineeseen kerääntymään. Aattelin, että kaluston vaihto on pala kakkua, mutta mitä vielä. Tarttee varmaan vaihtaa useimmin, jotta tulee romuista siivottua.

Tyytyväine muuten, mutta kymppitonni enemmän ajettu kun esitteessä oli ja sähköpatruunaa ei ole, vaikka myyjä kertoi sen siinä olevan. No, oma moka kun luotin myyjän sanaan, itehän noi kaikki pitäis tarkastaa. Annako asian olla, vai mitä teen. Myyjänä Rinta-Jouppi.

KOISTINEN TOIVO 10.12.2012 20:06

Jos esitteessä kaikki oli toisin, mitä kaupassa tapahtui, niin kyllä kannattaa olla yhteydessä. Mutta mitä on kauppa paperiin kirjattu. No niin. Se, että tavaraa on noissa paljon, siihen ei vaihdot auta. Se on semmonen henkimaailman juttu miten kaikkiin paikkoihin autossa, ja kotona kertyy tavaraa. Jos ne täytyy purkaaa näkösälle, niin herra isä nähköön, miten noin pieneen autoon mahtuu paljon. Toivopoika

VALORANTA JUHA 11.12.2012 17:32

Miten on Kujis,maksoivat ilmeisesti vaihdokista ok hinnan kerran kauppa syntyi.Mulla ei oo kaupat pelittänyt ko liikkeen kans.Kolmasti yrittänyt mutta muualla jouhevammiin ja kaikki lupaukset on pitäneet.

Käyttäjän lisäys viestiin 11.12.2012 klo 17:34:30 Ai niin onnea ja menestystä pienokaiselle ja onnellisille vanhemmille

HAAPANEN TIMO 11.12.2012 18:26

Sähköpatruuna?? Eikös siinä ole ilmalämmitys? Ei niihin ole patruunaa olemassakaan.

@timppa

TERVO JARI 11.12.2012 18:39

Timo, EH = Esim. Truma 6002 EH 1800W sähvöä "vastustamassa".

Liekkö samantyylistä kui rantaruottalaisten ruottinkieli, sekavaa mössöä ruottia/suomea, muut ei ymmärrä kui he ite vaan . . .

Joten tuo "sähköpatruuna" vanhojen Priimuksien perintöä . . .

Nykyjään kaik' on "integroitua" . . .

HIETAVUORI JUHA 11.12.2012 18:40

Tuntuu tämä tekniikka puoli olevan aika hakusessa ,vanhemmillakin karvanaamareilla . Mutta tuurillahan ne seilaa kuulemma valtamerilaivatkin .......

KUJANPÄÄ MARKKU 11.12.2012 19:54

Kyllä sähköpatruuna on, tai pitäisi olla kuten edellisessäkin.

Myyjä suhtautui asiallisesti, eli se tähän laitetaan. Jakoremmin vaihdon saan hyvityksenä 'ylikilometreistä'.

Eli olen kompromissiin tyytyväinen.

HAAPANEN TIMO 11.12.2012 20:15

Ei se ole mikään patruuna. Se on vain lämmitys sähköllä:)) Sähköpatruuna on veden seassa.

@timppa

TERVO JARI 11.12.2012 20:19

Ja tuo remmin vaihto alkuperäisosin ja täydellisenä vesipumppuineen . . .

Älä hyväksy mihinkään "hintaan" pelkkää remminvaihtoa, tahtovat vaan "mennä " siitä mistä aita matalin ". . . . . . . . . .

Mikä lämppäri siinä on ?

Tarkalleen ? ?

KUJANPÄÄ MARKKU 11.12.2012 20:20

So. Mun kannalta ei seksuaalista merkitystä, kunhan sähköllä lämmittää.

TERVO JARI 11.12.2012 20:23

Timo, niinhan sen pitäis olla, vaan ei oo . . .

Muinaisjäänne toi "patruuna" . . .

http://fi.wiktionary.org/wiki/patruuna

"tehdaslaitoksen, ruukin tai kartanon omistaja, isäntä" . . ;-)))

KUJANPÄÄ MARKKU 11.12.2012 20:25

Jari. En tiedä tarkalleen mikä lämppäri tässä on. Kait tällä joku tyyppi/mallinumero on, mutta en sitä nyt tässä tiedä.

Toi remmin vaihto kaikkine vermeineen.

HAAPANEN TIMO 11.12.2012 22:18

Mun mielestäni on melkoinen homma lisätä vastukset joko Combiin tai C 3402/6002 malliin. Onnistuukohan laisinkaan.

Kaasu: http://webshop.bonware.com/skin/frontend/default/default/images/kayttoohjeet/TRUMA_COMBI_4_6_kayttoohje_FIN.PDF Kaasu/sähkö: http://webshop.bonware.com/skin/frontend/default/default/images/kayttoohjeet/TRUMA_COMBI_4E_6E_kayttoohje_FIN.PDF Kaasu: http://webshop.bonware.com/skin/frontend/default/default/images/kayttoohjeet/C3402+6002.pdf Kaasu/sähkö: http://webshop.bonware.com/skin/frontend/default/default/images/kayttoohjeet/C6002EH.pdf

@timppa

KOSKINEN OLLI 11.12.2012 22:52

Se on niinkuin lämmittimen vaihto ja jonkinverran sähkötöitäkin tehtävä. Niin arvelen.

KUJANPÄÄ MARKKU 12.12.2012 14:34

Jep. Koko lämmitin mennee vaihtoon.

Testiajo ja -yöpyminen suoritettu. Lämmintä riitti ja lämpö jakautui aika hyvin, ei niin kuin vesikeskuslämmityksellä, mutta parempaa en odottanutkaan.

Ajossa paljon tukevamman tuntuinen. Kori on hiljaisempi, eivätkä kalusteet pidä ääntä niinkuin edellisessä lasikuitukopassa.

Ahtaan oloinen tuo on, ei siitä mihkään pääse. Kesällä on toisin ison liukuoven myötä.

SALONEN MARKKU 12.12.2012 14:58

"Ahtaan oloinen tuo on, ei siitä mihkään pääse. Kesällä on toisin ison liukuoven myötä. "

Niin ja toivottavasti ei ole itikoita niin paljon....

KAAKKOLAHTI TOIVO 12.12.2012 19:56

Hyttys verho on keksitty ja ostin omaani malli kohtaisen ja asennan tässä kevään korvissa .Tarra kiinnitys ja tuntuu ensi silmäyksellä ,et toimiva peli..

AHONEN KAI 12.12.2012 20:03

"Kesällä on toisin ison liukuoven myötä"

Millainen ovi noissa on talvella ;))))).

KUJANPÄÄ MARKKU 12.12.2012 20:50

Talvisaranalla varustettu.

KAAKKOLAHTI TOIVO 12.12.2012 21:40

Sähköliukuoven voi pysätättää mihin kohtaan vain ,ei tarvii kokonaan pitää auki. Hyttys verho tulee koko aukon peittävä,mut ovea ei tarvii täysin auki pitää. Hyttys verhosta saa osan näköjään auki kulkua helpottamaan (Vetoketju)

KOISTINEN TOIVO 13.12.2012 07:07

Meillä on semmonen säle hyttysverho, aika hyvä oli. Mutta näin tuttavalla, semmosen kaks osasen jossa oli magneetinauha saumassa joka sulki verhon. Semmosen ostan kun satun löytään. Toivopoika

PAJARI VESA 28.12.2012 22:08

Hyvä monikäyttöauto. Matkailukäytössä hyvin mahtuu kaksi aikuista ja koira, tilapäisesti lisäksi pari lastakin. Mökinrakennukselle kulkee isompikin tavara, kun nostaa petin ylös; puutavara, rakennuslevyt, vuorivillat, kiukaat ym. Syksyn metsäreissuilla hyvä majapaikka - ei tartte kämppiä varailla eikä vuokrailla. Ainoa miinus ehkä kömpelö, turhan leveä ja äänekäs sivuovi.

STRÖM KARI 28.12.2012 22:37

Itteeni kusetin.Ostaessani Matkailukulmivälineettä paikallinen ei mikään salaisuus Adria myyjä sanoi että ootka ostamassa matkailuautoa vai sardiinipurkkia vedä siitä,ei millään pahalla moisia välineitä omistaville.

KOISTINEN TOIVO 29.12.2012 19:42

Kylläpä se kaikki noissa kahdessa viime kommentissa tuli selväksi. Jos tilaa haluaa pyöreästi kakskymmentä sentiä leveyttä, joka osin vähän levenee ylöspäin. Verrattuna kapeampaan, joka kapenee ylös. Siinä on vissi ero. pituuksissa ei niin suuria eroja. Iso sivuovi meillä kaikkein kritisoiduin osa. Hiljasempi kori, hyvä. Paljon kun liikkuu,silloin peltikuori ehkä parempi. Varsinkin huonommilla teillä. Ja tavaraa jos kuljettaa. Poreammehan noista näyttää nykyäänkin uupuvan. Jokaiselle jotain. Toivopoika

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.