Netin kautta poisto/käyttöönotto tulee kalliiksi postin hukatessa paperit

RÄSÄNEN JUHA 03.11.2012 17:32

Huomasin tässä että kun papereita ei tullut postin kautta,niin Trafin ohjeissa kehotetaan odottamaan 30 päivää ennen kuin saa uudet ilmoitusosat rekisteröintipaikasta.Autoa ei sitten pysty poistamaan liikennekäytöstä,eikä ottamaan sinne.Eikä Trafilta vastattu kyselyihin mitään. Veroja siis joutuu asiakas maksamaan Trafin tai postin hukatessa paperit.Onko tämä oikeudenmukaista ? Onko muille käynyt näin ? Itse tarvitsen autoa aina viikon kerrallaan ja sitten ollut pari kuukautta pois liikennekäytöstä.

VÄLIAHDE JUSSI 03.11.2012 17:56

Juha Tässä yksi syy miksi käyn katsastuskonttorilla tekemässä nämä toimenpiteet. Oli tuossa taanoin puhetta tuosta hommasta

VESTERINEN ERKKI 03.11.2012 19:13

Eipä ole ollut mitään ongelmaa netin kautta liikenne poistossa tai liikenteeseen otossa.Paperit on tullut aina muutaman päivän kuluessa. Hieno homma turha niista ,on maksaa katsastuskonttorille. olen tulostanut aina kopion.

KOSKINEN OLLI 03.11.2012 19:47

Mielenkiintoinen tieto. Tosin lienee sama asia minne se uusin rekisteriote katoaa, katoaako postiin matkalla kotiin, katoaako kotona säilytyksessä ollessaan? Kysehän on vain siitä ilmoitusosassa olevasta tarkistenumerosta. Tarkistenumero kun on, niin uusi ilmoitus onnistuu, ja jos sitä ei ole, uusi ilmoitus ei onnistu. Harmillinen tapaus jos kohdalle sattuu.

AHOLA JARI 03.11.2012 21:01

Kyllä minä olisin kovasti huolissani minne 2. osa on hävinnyt. Sillähän ilmoitetaan omistajanvaihdos - postivaras, jos hyödytää sitä, kääntää vielä auton ja vie lopuksi auton ulkomailla, niin joku on "köyhä ja autoton" ..

KOSKINEN OLLI 03.11.2012 21:11

Hyvinkin on syytä huolestua jos ilmoitusosa on teillä tietymättömillä. On syytä pitää auto lukkojen takana ja avaimet tallessa.

Toisaalta hyvin harva kaiken aikaa tietää missä tuo ilmoitusosa on. Onhan saattanut käydä kotona varkaita ja vienyt ajoneuvojen ilmoitusosat ja vara avaimet mihinkään muuhun koskematta.

LEHTONEN TIMO 04.11.2012 09:31

Netin kautta poisto/käyttöönotto on mielestäni yksi parhaimmista, mitä Trafi on saannut aikaiseksi. Olen alusta asti käyttänyt tätä mahdollisuutta eikä ongelmia. Käyttöönotossa voi heti lähteä liikenteeseen vaikkei rekisterikirjaa olekkaan tullut vielä. Pitää muistaa että tulostaa toimenpiteen kun on tehnyt sen. 11 kertaa tehty eikä ongelmia.

Timo

HYTÖNEN RAIMO 04.11.2012 10:17

Ei kai. Netissähän tuo operaatia maksaa 4 € per käytöstä poisto/käyttöön otto, kun se maksaa vanhanaikaisella systeemillä 11 € per tapahtuma.

Eikä sitä postiakaan tarvitse odottaa, kun netistä saa saman tien tulostettua todistuksen tapahtumasta ilman mitään lisäkustannuksia.

AHJOS TIMO 04.11.2012 10:50

Aloittajan tarkoittama ongelma onkin se, että viimeksi tehtyä toimenpidettä ei pääse kumoamaan ennen kuin posti on tuonut uuden tarkistuskoodin.

Käyttäjän lisäys viestiin 4.11.2012 klo 10:57:59 Epäilen Trafin ja varsinkin vakuutusyhtiöiden kyllästyvän pian sellaiseen, että auto rekisteröidään pois liikenteestä ja taas liikenteeseen hyvin lyhyin väliajoin. Esim. vakutusyhtiö voi hyvin ryhtyä veloittamaan toimenpidemaksuja, jos muutoksia tehdään yli N kertaa/vuosi (N=jokin numero).

AHOLA JARI 04.11.2012 11:08

Sitten vielä vinkkinä lyhyelle liikennekäytölle: kannattaa laskea mikä on lyhyin kannattava käyttöjakso - trafihan pitää minimimaksu 10€ per lasku, vaikka sitä ei ihan suoraan kerro. Mainitsee kyllä, että minimivero on 10€ verokaudelta, lapun takapuolella. Verokausi alkaa joka käyttööotto hetkestä uudelleen sekä ensirekistöintipäivästä vuosittain, joka saattaa olla keskellä käyttökautta, ts. verokaudella. Ja samoin kannatta pitää maksu yhdessä erässä - säästää 3,50 € vaikka laskuja "sataa pitkin vuotta".

Itselläni CO2 pohjaisella perusverolla (+käyttöv.vero) tuo 10€ kattaa karvan yli 8 käyttöpäivää.

HAAPANEN TIMO 04.11.2012 11:34

Mulle ei laskuja ole sadellut lainkaan. Viimeksi olen maksanut kauden 9.9-11- 8.9-12, sen maksoin 4.10-11, eikä sen jälkeen ole laskutettu mitään, koska maksettu summa on käytöstä poistojen myötä riittänyt. Rekisteriotteen numero on mulla jo 47.

@timppa

KOSKINEN OLLI 04.11.2012 12:22

" Epäilen Trafin ja varsinkin vakuutusyhtiöiden kyllästyvän pian sellaiseen, että auto rekisteröidään pois liikenteestä ja taas liikenteeseen hyvin lyhyin väliajoin. Esim. vakutusyhtiö voi hyvin ryhtyä veloittamaan toimenpidemaksuja, jos muutoksia tehdään yli N kertaa/vuosi (N=jokin numero)." Noin saattaa käydä, onhan jo nyt esim. Moottoripyörillä poistot kokonaan mahdottomia. Elellään nyt kuitenkin näillä säännöillä mitä nyt on. Nyttenhän on niin että viikonlopuksi kolmena päivänä käytössä olevasta joutuu maksamaan pari päivää turhaa maksua tuon postin viiveen takia. Miksi ihmeesä systeemi on tuollainen että joutuu maksamaan turhasta vakuutusturvasta ja käyttöverosta? Itsellä lähtölaskenta tähän harrastukseen on jo käynnistynyt. On vaan niin paljon kevyemmin verotettua astua laivaan ja tai lentokoneseen.

HALMEENMÄKI JUHANI 04.11.2012 18:21

Moottoripyöräähän ei tarvitse laittaa seisontaan eikä poistaa liikennekäytöstä kuin erikoistapauksissa. Ympärivuotinen vakuutus huomioi talven ajamattomuuden jo perushinnassaan! Seisonnankin saa kunnollisilla perusteilla, esimerkiksi itse sain kun kerroin vanhemman pyörän olevan käyttämättömänä uuden oston takia.

AHO LEA 04.11.2012 18:52

Maksoin tämän vuoden ajoneuvoveron elokuussa ja tein liikennekäytöstäpoiston lokakuun alussa. Nyt sain trafilta pienen laskun, joka vastaa elokuun ja syyskuun osuutta. Trafi ei ole kuitenkaan palauttanut minulle elokuun ison laskun pääomaa. Onko teillä muilla vastaavaa tilannetta, että saatte pienen laskun, jossa on maininta hyvitettävän veron määrästä, jota ette ole kuitenkaan vastaanottaneet?

Lea

KOSKINEN OLLI 04.11.2012 19:16

Se hyvitettävän veton määrä on siinä laskussa miinus etumerkillä varustettuna. Eli hyvitettävä summa on jo valmiiksi vähennetty laskun loppusummasta.

AHJOS TIMO 04.11.2012 22:18

Ymmärsin sen "hyvityksen" näin: Palautettava määrä jää Trafiin säästöön myöhemmin erääntyviä veroja varten. Kun sitten jokin säästöä pienempi vero erääntyy, sitä ei tarvitse maksaa, vaan se "hyvitetään" eli säästöä pienennetään sillä määrällä. Jos erääntyvä vero on säästöä suurempi, säästön koko määrällä "hyvitetään" ja loppu peritään.

KOSKINEN OLLI 04.11.2012 23:02

Selailin noita omia maksujani. On useita ajoneuvoja ja näyttää siltä että hyvitys voi menee seuraavaan veronaksuun, eli hyvitys voi mennä myös toisen ajoneuvon veron maksusta. Hyvityksissä on mainittu minkä rekisterinumeroisen auton hyvityksestä on kyse. Oheisessa kuvassa erään laskun tiivistys.

KOSKINEN OLLI 04.11.2012 23:10

Elikkä juuri noin kuinAhjos Timo tuossa edellä esitti.

RÄSÄNEN JUHA 05.11.2012 13:54

Nyt asia selvisi jotenkin mutta Trafilta ei saanut kuin sekavia neuvoja asiaan.Kävin tekemässä rekisteröintipaikassa kadonneen ilmoitusosan ilmoituksen ja sain itse maksamalla 11,20 euroa uudet.Ehkä odottamalla 30 päivää,saattaa saada ilmaiseksi paperit, mutta siitäkään ei saanut varmaa vastausta keneltäkään. Suomessa häviää noin 10000 postilähetystä vuosittain postin ilmoituksen mukaan joten tämä tilanne sattuu muillekin tulevaisuudessa.

HALINEN HARRI 05.11.2012 14:49

Mille muulle instanssille on mahdollista jättää hautumaan rahat mahdollisesti tuleviin maksuihin kuin Trafille? He voisivat saada maksettaessa tiedon (toisin kuin esim. yritykset) myös maksaneesta tilistä ja kun seisonta alkaa palauttaa ylimääräiset maksaneelle tilille kuten esim. Lähi-Tapiola tekee. (Tosin Tapiola käyttää maksupalautustiliä joka voi olla toinen kuin maksutili.) Eikä palautukseen ihmistyövoimaa tarvita, vain oikeanlainen ohjelma ja sähkövirtaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.11.2012 klo 14:53:56 Sen rahan voisi kuvitella olevan Trafille virtuaalista rahaa joka on nykyään tarpeen lähes kaikille yrityksille. Mutta siellä sitä lainassa olevaan rahaa taidetaan käsitellä toisin kuin kirjanpitolaki määrää.

RIIHELÄ ESA 05.11.2012 15:05

"Suomessa häviää noin 10000 postilähetystä vuosittain postin ilmoituksen mukaan joten tämä tilanne sattuu muillekin tulevaisuudessa."

Voi jopa karkeasti arvioida, miten usein tämä ongelma tapahtuu yhdelle autoilijalle. Itella ilmoittaa jakavansa osoitteellisia kirjeitä vuodessa noin miljardi kappaletta ja niistä siis 10000 eli 0,001% häviää.

Autoilija voi tehdä rekisterimuutoksen enimmillään noin 5 päivän välein eli korkeintaan 75 kertaa vuodessa. Noista siis 0,001% häviää matkalla, jolloin omalle kohdalle rekisteriotteen häviäminen osuu keskimäärin kerran vuosituhannessa. Jos tekee muutoksia harvemmin, ei tietenkään ihan noin usein tarvitse kärsiä.

KOISTINEN TOIVO 09.11.2012 21:49

Saappaat nähhä. Minusta se tuli nyte tietokone friikki ja kerta puhheella. Laitoin tuon auton netin kautta seisontaan, meni laakista läpi nelijä ööriä makso. Soitin vakuutus yhtiölle, sanoi tyttö että tulee tiedot muutamassa päivässä, sitten muuttuu kasko, ja liikenne vakuutus katkeaa. Trafista sai tulostaa kuitin, mutta eihän tuo penteleen tulostin ruvennu hommiin, mikä lie silläkin melekeen uus. No joka tapauksessa koska yhtiö alkaa periä... määrän perästä hommasta, ei osannut sanoa, mutta....! No joo. Näin tänään. No piti kyllä pankkitytölle soittaa apua, mutta se on minun toilauksiin jo tottunu, niin ku tuo rouva puolisoki. Toivopoika

POHJAMO PEKKA 17.11.2012 09:51

No ni. Tosiannkin netin kautta tapahtuva poisto/käyttöönotto on hieno palvelu. Otat kopion maksusta ja menoksi saman tien, ei tarvitse odotella postista tulevaa otetta. 28 kertaa olen käyttänyt palvelua, aina toiminut moitteetta, ja vakuutusyhtiö ( Fennia ) on myös hyvin juonessa mukana.Ei kannata maksaa koko vuoden maksua kerralla jos tulee poistoja/käyttöönottoja , niin ei rahat muhi Trafissa turhan päiten,ja laskut verkkopankkiin ni homma pelittää.

Tyytyväinen trafin asiakas. Karavaani kulkee ja koirat haukkuu,nytkin viimeöynä koko yön täällä Bonterra Parkissa.

Terv. Pekka

LEPPÄNEN KEIJO 17.11.2012 23:00

Trafi palauttaa ylimääräiset rahat, kun ilmoittaa heille pankkitilinnumeron.

HAIKOLA MAURI 01.06.2013 02:49

Tuossa talven jäljiltä käyttöönottaessa panin merkille, että Trafin nettipalvelu ei enää vaadi sitä tarkistenumeroa, pelkkä rekisteritunnus riittää. Onko tuo jo kauan ollut noin? Itsellä on nyt ollut vähän pitempi seisonta, kun viimeksi poistin marraskuussa ja silloin tarkiste vielä tarvittiin.

Nythän on sitten varmaan mahdollista ottaa käyttöön vaikka vain päiväksi, vai liekö 2 päivää minimi? Tuossahan voisi olla taas muutaman euron säästö mahdollista entiseen verrattuna.

Onko kukaan kokeillut ottaa käyttöön aamulla ja poistaa saman päivän iltana reissun jälkeen? Poistossahan sallitaan ajaminen kuluvan vuorokauden loppuun, eli nuo voisi tehdä vaikka peräkkäin ja silti saisi sen päivän ajaa?

KOSKINEN OLLI 01.06.2013 06:35

Kyllä se noin on, Trafi ei enää vaadi kaksinkertaista tunnistautumista. Muutos tuli voimaan 5.5.2013.

AHOLA JARI 01.06.2013 08:15

Nyt kun poiston voi tehdä vaikka seuraavana päivänä, kannattaa muistaa, että minimivero on kuitenki 10€. Kannattaa laskea montako päivää ajelee kympillä - minulla se on 8 pv ;)

KORPPI SEPPO 01.06.2013 09:06

Vaikka vero olisi vähintään tuon kympin, niin mitenkä vakuutusmaksut menevät?

Onko niissäkin minimi?

KOISTINEN TOIVO 01.06.2013 09:11

Muistaakseni vuuessa jottain kympin tietämissä liikennevakuutuksesta menee joka vuosi ajotpa tai et. Toivopoika

HAAPANEN TIMO 01.06.2013 09:52

Ainakin IF osaa poistaa vaikka päiväksi, ja ilman mitään veloitusta. Mulla maksaa pe - su käyttö n.21€

@timppa

HAAPANEN TIMO 05.06.2013 17:03

Olen laskenut käytöstäpoistoajan kulut yläkanttiin. Seisokissa ollessa ei tule muuta maksua kuin kaskon 80€/vuosi. Siis omalta kohdaltani, kun kasko on 251 €/ vuosi ja törmäysturvan osuus lähtee seisokissa pois.

Mun autossa jää kuluksi n. 0,22€/vrk Poistorumba kannattaa hyvin jos reissaa joka toinen viikonloppu.

@timppa

KEMPPAINEN OLAVI 05.06.2013 22:30

Tästä käytöstäpoistoonotosta: Tähän asti ilmoitus on toiminut hyvin, mutta miksei voi ilmoittaa jo etkäteen, että tuleme matkalta Suomeen esim. 30.12. Juhani Hameenmäele kysymys moottoripyörä/mopovakuutusista. Tuntuu aika kalliilta maksaa Pappatunturin kahden kuukauden ja n. 50 km:n ajosta 250 euroa. Ps. Täppäri kirjoittaa joskus mitä sattuu tässä vatsan pääll ä, sorry

KÄRKKÄINEN ESKO 21.07.2013 15:35

Viime talvena huomasin Trafin nettisivulta että autoni on käyttökiellossa maksamattoman veron takia. Koska en ollut saanut laskua verosta soitin Trafiin ja kuulin, että autonkäyttäjän vastuulla on veron maksaminen, heiltä lasku oli lähtenyt. Maksoin kiltisti veron ja kolmen euron viivästyskoron. Keväällä Trafin lasku löytyi naapurin pihasta sulavasta lumikasasta. Selvisi, että postinkantajan laukku oli kaatunut ja tuuli oli vienyt posteja. Posti korvasi sen kolme euroa. Onneksi en joutunut käyttökiellon aikana (josta en siis tiennyt mitään) ratsiaan. Mutta tapahtui mitä tahansa, veron maksaminen on autonkäyttäjän asia. Kannattaa siis muistaa eräpäivät!

EEROLA TEEMU 22.07.2013 11:13

Menee hankalaksi olla vastuussa laskun maksamisesta, ellei sellaista edes tule. Harvemmin hukkuu sekä alkuperäinen lasku ja muistutuslasku. En edes tiedä lähettääkö Trafi karhulaskua; kyllä pitäisi. Meillä on käytössä ympäri vuoden yksi h- auto ja m- auto. Sitten on harrasteautoja, jotka ovat yleensä vain kesäisin jonkun aikaa käytössä. M- auto on seisonnassa ajallisesti suurimman osan vuodesta ja se käyttöhenkilöautokin toisinaan lyhyempiä aikoja.

Nyt ei ole pariin vuoteen tullut Trafilta muiden kuin m- auton verolaskuja, joissa olisi ollut jotain maksettavaa -yleensä liikaa. Niiden muiden autojen verot on korvautuneet m- auton veroista ja se ilmenee niiden 0 euroisista laskuista. En siis tiedä tarkalleen missä mennään, mutta oma seuranta on osoittanut, ettei liikaa veroja ole peritty.

Veron maksun unohtuminen, esim. hukkuneen laskun vuoksi on paljon lievempi "rikos" kuin ajaminen liikennekäytöstä poistetulla autolla ja siitä käryäminen -sehän on vähintään 1000 euroa. Nykyisin poliisilla on rekisteriskannerilla varustettuja autoja, joilla ne poimii liikenteestä erilaisista syistä ( varastettu, ei liikennekäytössä, verot maksamatta ym. ) porukkaa takapenkilleen sakotettavaksi. Vaikka viranomaiset varsinkin autoa ja autoilua koskevissa asioissa ovat ihan suvereeneja päälle päsmäreitä, niin kyllä nekin kuuntelee sellaista asiakasta, joka vilpittömästi on joutunut vain jonkun toisen aiheuttaman virheen uhriksi. Selvittäminen voi joskus vaan olla tuskallisen hankalaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.