Tetforssin hyyskä

KOISTINEN TOIVO 03.11.2012 10:17

Hyvät karavaanarit, Minäpoika olen kova neuvoon kaikkia kaikessa niin ku ootta huomanneet. No nyt älkää kuitenkaan tehkö tuota tollon työtä niin kun minä. Syksyllä puhaltelin putket hanat ja viemärit kuivaksi, niin perhana vessa unohtu. Tuli yöllä mieleen. Aamulla koittaan,, letkussa jäätä. Lämmitin kasetipesän varovasti, sitten emäntä nappia painaan, minä puhalsin paineilmalla pumpun jäkeen letkuun. Tuli pönttöön desin verran ainakin vettä. Näyttää että säikäyksellä selevittiin. Luojan kiitos eivät aikanaan tehneet kenraalia, piru ties miten ois seuraava sota käynyt. Toivopoika

LAURONEN TAPANI 03.11.2012 11:33

2 talavea minullakin ollut auto, mutta kertaakaan ei ole tullut mieleen muuta kuin avata kaikki hanat ja laskea vesisäiliö ja lämminvesivaraaja tyhjäksi, muuta en ole tehnyt, ei ole ollut mitään ongelmia, kaikki on toiminut keväällä hienosti, vessakin on toiminut kuin junan vessa, heh heh, pitäisköhän jatkossa olla huolellisempi.

KOISTINEN TOIVO 03.11.2012 13:14

Magneetiventtiili siinä kai vaarassa eniten on letkuthan joustaa jonkin verran. Hanoista päin minä aina puhallan kaikki ja pumpun erikseen tuossa on pumppu pantu ahtaaseen paikkaan. meen arkena ostaan letkua ja siirrän sen parempaan paikkaan. Mutta vessa pitää puhaltaa pumpusta päin, ja toinen painaa venttiiliä. Viemärit kanssa puhallan hajulukot tyhjäksi jotain voi kai kaataa hajulukkoihin , en tiijä oisko pakkasneste. Toivopoika

LAHTINEN ERKKI 03.11.2012 14:18

Pakkasnestettä nyt on tapana kaadella kaikkiin pumppuihin ja venttiileihin (joissa vettä on kesäisin) pakkasen varalle ainakin noissa maatalouskoneissa. Puolet vettä ja toinen puoli nestettä. Ei ruostu eikä jäädy.

HYTÖNEN RAIMO 04.11.2012 10:19

Toiminut samoin kuin Laurosen Tapani, eikä koskaan ole ollut mitään ongelmia.

TERVO JARI 04.11.2012 17:38

Tännekkin tyrkkään tuota linkkii :

http://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailuautot/?E26555M=12&x26555=89575500

Päivällä tyhjensin vesijärjestelmän, paineilmakompuran säädin n. 1 baarin paineelle ja irroitin pumpun letkun pumpulta ja kytkin kompuralta letkun vesipunpun sijaan. Aiemmin olin jo tyhjentänyt Truman sen "automaattiventtiililtä" ja vesisäiliön pohjapropun avaamalla. Truman "automaattiventtiilin" laitoin takaisin kiinni ja laitoin paineilmaa virtaamaan putkistoon/Trumaan, hana vuorollaan auki ja niin kauan auki kuin vettä tuli ja sama wc:n painonapin suhteen niinkauan kuin vettä tuli, venttiili auki. Ja lopuksi vielä jokainen hana vuorollaan auki "vipusettihana" kuumalta kylmään käännellen, kun ei tullut enää vettä tyhjennys lopettiin.

Hajulukkoihin laitoin monopropyleeniklykolia jonninverran jotta eivät jäädy rikki.

Tuontyyppisellä puhallinpistoolilla, tuohon "nokkaan" oli helppo letku kiinnittää työskentelyn ajaksi, liipasimen lukitsin sellasella "muovitetulla rautalangalla" jotta ei tarvitse kokoaikaa itse liipasinta puristaa . . .

http://www.puuilo.fi/cat/product_details.php?p=3304

Täst'eteenpäin kevvään lussakeleihin asti käytetään/kuskataan vesipuoli pulloissa/kanisterissa, kun taasen lämpimät kelit koittaa , "sammio" täyteen ja hanast' veret juoksee . . .

KOISTINEN TOIVO 04.11.2012 20:16

Kiitos linkistä Jari. Ihmetyttää mistä pirusta sinä nuo linkit löydät. Mutta tuo venttiilin siirto pitää hommata tässä keväällä. Muuten onko semmosta linkkiä olemassa mistä saa laiskan suonen poikki, kun tuntuu, että vain iän myötä se vain vankistuu. Toivopoika

UUTTU JUHA 05.11.2012 00:01

Täytyypi kokeilla tuota Jarin konstia ens kerralla. Tähän asti olen puhallellut nuo hanat vastakarvaan ja on aikas työläs homma. Tänään viimeks, eikä aikaakaan kulunut kuin reilu tunti.

TERVO JARI 05.11.2012 20:22

Toivo, kävisikö tämän linkin sisältö tuohon "vaivaan" ?

http://fi.wikipedia.org/wiki/Suoneniskentä

Huumor huumor . . . ;-)))

KOISTINEN TOIVO 05.11.2012 20:49

Kiitos vinkistä Jari, netistä näytää joka hommaan ratkaisu löytyvän. Velimies kyllä suositteli semmosta puolitoista meetristä aika suoraa pihlajan oksaa, joka pidetään käytön välissä suolavedessä. Harkinnan varainen, ja yksin oikeudellinen käyttöoikeus rouva puolisolle tehtävien annon yhteydessä työn aloituksen, ja työn valmistumisen jouduttamiseksi. Mutta niinkuin on monesti epätieteelisesti todistettu oma suku kaikkein pahimmaksi. Tosin jo varhaisessa egyptissä pyramiidien rakennuksen apuneuvoina tiedetän kyseista konstia käytetyn. Apuneuvon materiaalista ei minulla ole tarkempaa tietoa. Eikä asiasta liene tarkempaa tutkittua tietoa työn joutumis nopeuteen. Tosin työehtoneuvotteluissa lienee asialla puolensa ollut. Toivopoika

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.