veron keskeytys

PIHLAJAMÄKI JANI 31.10.2012 17:39

Pistän auton muutamaksi kuukaudeksi huilaamaan eli pitäs saada toi ajoneuvovero poikki , miten pitäs toimia?

HAAPANEN TIMO 31.10.2012 17:41

http://www.trafi.fi/tieliikenne/asiointi/henkiloasiakkaalle/sahkoiset_palvelut

@timppa

ESKOLA PENTTI 31.10.2012 18:26

Haapasen Timpan linkistä pääset Trafin sivuilla .... tuossa linkki pykälää pidemmälle. Ei kun pankkitunnukset ja rekisteriote esiin ja panet ilmoituksen Trafille. Siinä se kaikki, mitä pitää tehdä.

http://www.trafi.fi/tieliikenne/asiointi/henkiloasiakkaalle/sahkoiset_palvelut/liikennekaytostapoisto

HALINEN HARRI 31.10.2012 20:47

Ja eikös se ole niin että Trafi lähettää uuden rekisteriotteen. Ja sitten kun otat taas liikenteeseen tulee taas uusi rekisteriote joka pitäisi olla mukana kun lähdet liikenteeseen. En kylläkään usko että jos mukana on "vanha" ote poliisi siitä pahemmin rankaisee. Heillähän on yhteydet joilla näkevät milloin olet ottanut auton liikenteeseen ja mihin aikaan eli vaikka laittaisi liikenteeseen nyt ja lähtisi heti ajamaan asia on tietääkseni ok. Se on sitten eri asia pelaavatko Trafin yhteydet sitten, ainakin keväällä oli vähän väliä yhteys poikki. Korjatkaa jos olen väärässä.

TURUNEN HEIMO 31.10.2012 21:24

Ihan sujuva tuo palvelu on ollut, tosin pitää kahdesti pistäytyä pankin sivuilla, ensin tunnistautumaan ja sitten maksamaan. Sen verran Suomi on IT-alan takapajula ettei ole saatu sähköistä henkilökorttia kuten muualla mm. Virossa.

KOSKINEN OLLI 31.10.2012 21:27

Liikennekäyttöön oton jälkeen voi liikenteeseen lähteä heti. Tokivain ohjeessa sanotaan että pitää tulostaa käyttöönotosta todistus mukaan liitteeksi vanhaan rekisteriotteeseen joka on autossa mukana. Uusi rekisteriote tulee postissa muutaman päivän kuluttua. Hyvin toimii tuo, viitisenkymmentä poistoa/käyttöönottoa vuodessa tehnyt olen, eikä pulmia ole ollut. Viimeviikon torstaina klo 06.15 tehdystä käyttöönotosta tuli uusi rekisteriote tiistain postin mukana. Toisen auton poistin liikenteestä Perjantaina klo 16.30 ja siitä uusi rekisteriote tuli keskiviikon postin mukana.
...Vaikka noissa muutoksissa oli kahden työpäivän ero, niin rekisteriotteet tuli päivän välein.

ESKOLA PENTTI 01.11.2012 06:46

En tunne tarkasti noita korttiasioita, mutta eikös Suomessa ole jo käytössä kortti henkilön sähköiseen (verkko-) tunnistautumiseen??

http://fi.wikipedia.org/wiki/S%C3%A4hk%C3%B6inen_henkil%C3%B6kortti

http://www.poliisi.fi/poliisi/home.nsf/suomi/henkilokortit

AHJOS TIMO 01.11.2012 10:30

Minusta on hyvä, että Suomessa tuo pankkitunnistus kelpaa nykyisin monissa sellaisissakin tilanteissa, joilla ei ole mitään tekemistä pankkiasioinnin kanssa. Trafin ilmoituksiin sentään liittyy pieni tilisiirto, mutta esim. Kelan ja Poliisin asiointipalvelut ovat maksuttomia ja silti voi tunnistautua pankkiavaimilla.

Jos olisi pakko käyttää sitä henkilökorttia, ensin pitäisi maksaa siitä kortista suunnilleen yhtä paljon kuin passista, mutta sen lisäksi pitäisi hankkia kortinlukija. Monet hoitelevat yksityisasioitaankin työpaikan tietokoneella, johon ei ehkä voi omaa kortinlukijaa edes kytkeä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.