Kaasupullo Saksasta

JUHELA JUKKA 25.10.2012 15:12

Matkailuauto näyttäisi löytyvän Saksasta. Kaasupullo ei sisälly toimitukseen. Jos ostan pullon Saksasta (miel. kevyt n.11 kg komposiitti?), niin onko se yhteensopiva ja vaihto- eli täyttökelpoinen Suomessa? Kotimatkalla olis kiva käyttää lämmitystä/jääkaappia/liettä. Tietysti myös laitteiden toimivuutta pitäis tutkia.

Noviisi

HÄMÄLÄINEN MARKKU 25.10.2012 15:42

Saksalainen pullo ei ole vaihtokelpoinen Suomessa, mutta onko sen hinta ongelma auton hinnassa? Voit koittaa myydä sen jollekin etelän matkaajalle Suomessa. Kun ostat auton, niin varmista, että siinä on paineensäädin joka sallii kaasulaitteiden (lämmitys) käytön ajon aikana. Jääkaappi jäähtyy yleensä myös 12V:lla joten se ei ole ongelma ajoaikana.

FREDRIKSSON REIJO 25.10.2012 15:57

Osta rautapullo 9kg? muistaakseni. Sen saa suomessa vaihdettua täyteen ainakin Turussa ja Hesan alueella. Muitakin paikkoja varmaankin löytyy,

HÄMÄLÄINEN MARKKU 25.10.2012 16:15

"Sen saa suomessa vaihdettua täyteen ainakin Turussa ja Hesan alueella."

Saako myös suomalainen vaihdettua saksalaisen pullon täyteen? Vaan ei saane vaihdettua suomalaiseen pulloon?

YLINEN MATTI 25.10.2012 16:18

Osta saksan pullo ja katso että saat myös siihen kuuluvan suojaosan koska jos saksassa vaihdat niin menee tosi monimutkaiseksi vaihto homma.Täällä suomessa saat ainakin vaihdettua sen suomi pulloon vuosaaren kipparikaravaanissa toimii myös päin vastoin.terv.masa

JANHONEN MATTI 25.10.2012 16:36

Tingi se pullo kauppahintaan samoin Suomen määräykset täyttävä kaapelikela ja kemsan nestettä. Ne tulee melko helposti. Samalla saat heti testattua/voi testauttaa, että kaikki auton kaasulla toimivat laitteet lämmitys ja jääkaappi mukaan lukien toimii kuten pitää. Lämmitystä tarvitset jo Traven rannassa laivanajoa ootellessa jos sitä kautta palaat.

Varmin konsti on pyytää se saksalainen normaali 11 kg teräspullo. Sen voi vaihtaa sekä suomessa että euroopan matkolla. Ja katso tosiaan, että siinä mukana tulee myös suojahattu niin ei tule vaihdossa ongelmia.

FREDRIKSSON REIJO 25.10.2012 21:45

Turussa voit vaihtaa saksan pullon suomaliseen tai suomalaisen saksalaiseen. Pansiontien ja Puistokadun kulmassa. Erittäin ystävällinen palvelu, paikan vaatimattomuudesta huolimatta. Kokemusta nimittäin on.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.