Ivecon vikakoodi ERROR C1,

PIKKARAINEN JYRKI 09.10.2012 19:01

Tietääkö kukaan ja onko kenenkään muun kuljin herjannut seuraavaa koodia: ERROR C1,. Tämä koodi tulee mittariston näyttöön aika-ajoin moottorin käynnistämisen jälkeen noin 5:n sekunnin ajaksi. Vikakoodinkin aikana auto toimii normaalisti, eikä varsinaiseen vikamuistiinkaan jää mitään tietoja . Olen kysynyt Ivecon korjaamoilta ja autoa on tutkittu niin Suomessa kuin Saksassakin, eikä kukaan ole osannut sanoa vielä syytä moiseen. Eihän tämä sinällään mitään haittaa, kun se ei tunnu vaikuttavan mihinkään, mutta jos jotenkin saisi korjattua nin hyvä olisi. Vika on nimetty korjaamoilla "haamuviaksi" eikä taida olla ensimmäinen kerta. Matkailuauton alusta on Iveco 65 C 17 vuosimallia 2006.

JANHONEN MATTI 09.10.2012 23:59

Se voi olla "haamuvika" mutta koodi viittaa ECU:n liian korkeaan lämpötilaan, joka sikäli tuntuu ihmelliseltä, että miksi herjaa heti käynnistyksen jälkeen.

Googleta ensin haulla: IVECO virhekoodi C1. Tämän jälkeen avautuu ylimmäksi teksti Failure Tree Iveco Klikka linkki auki jolloin avautuu pdf muodossa oleva virhekoodiluettelo Vasenta laitaa rullaamalla on ensin ZF koodit ja kun menet alaspäin tulee vastaan otsikko Error number Iveco Selaa edelleen vasemmaan laidan koodistoan alaspäin ja tulee vastaan koodi C1. Klikka C1 koodin vasemmalla puolella oleva tekstikäärösymbolia. Nyt avautuvan kaavion ylälaidassa on teksti = suomeksi virheen kuvaus ts. mitä C1 tarkoittaa. Kun virheluettelo on pdf muodossa se kannattaa tallentaa omalle koneelle.

Käyttäjän lisäys viestiin 10.10.2012 klo 00:07:47 Ja kuten asiaan kuuluu Copyright on ZF. Kovin ukaasein. Hyvä jos saa edes katsoa.

SOHLBERG JUHA 10.10.2012 15:21

Onko Agilella vai manuaalilaatikolla? En tiedä onko Agilessa minkälaisia antureita, mutta voisi olla jotain väärää tietoa laatikon suunnasta ECU:lle (öljyn lämpö yli 130 astetta).

ZF:n mukaan menee vapaalle ja ei saa pykäliä päälle. Saatko tuon kokeiltua? Agilehan lykkää heti ykkösen silmään startin jälkeen.

Juha

PIKKARAINEN JYRKI 10.10.2012 19:26

Tuo oli hyvä linkki tuo Failure Tree Iveco. Näin se varmaan olisikin, jos tämä vikakoodi luettaisiin auton varsinaisesta vikamuistista (moninapaisesta pistokkeesta josta nykyautot aina liitetään "letkuihin" korjaamolle tullessa).

Tämähän tässä ihmeellistä onkin, kun tämä vikamuisti näyttää kaiken olevan ok ja tämä ERROR C1, koodi ilmestyy mittariston näyttöön.

Auton vikamuistilla ja mittariston näytöllä ei minulle kerrotun tiedon mukaan ole mitään tekemistä keskenään.

Tämä koodi ilmestyy mittariston näyttöön heti käynnistymisen jälkeen ei koskaan ajon aikana. Sillä käynnistetäänkö moottori uudestaan heti ajon jälkeen lämpimänä vai kylmänä ei ole merkitystä. Koodi ilmestyy mittariston näyttöön tai sitten ei.

Vielä vastaus Juhan kysymykseen auto on normaalilla manuaalivaihteistolla varustettu.

En vielä luovuta vaan jatkan korjaamoidenkin "kiusaamista" ja koetan löytää syyn tälle vaivalle.

KORHONEN PAULI 11.10.2012 15:45

tuolta listalta kun katsoo niin koodi on aivan selkeästi vain automaattilaatikolle. pkk

JANHONEN MATTI 11.10.2012 21:40

Ja kun se on C-koodi se ymmärtääkseni viitta alustaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.