Kosteuden poistajan turvallisuus ?

JUNTUNEN KAUKO 05.10.2012 20:35

Olen käyttänyt m-autossani talviseisokin aikana Motonetista ostamaani Bolaseca (2,25 kg) nimistä koeteuden poistaja pötkyjä joita viime talvena kului 2 kpl. Nestettä kertyi vajaa (10 l) sangollinen. Kysynkin, onko kellään tietoa kyseisestä merkistä, voiko sitä käyttää turvallisesti reissussa yön aikana. Antaa hieman tuoksua. Ajon aikana pötky olisi suljetussa muovipussissa. Syy käyttöön olisi panoraama ikkunan yöllinen huurtuminen joka valuttaa vesihelmiä verhoiluun. Autossa matkustaa 2 henkilöä. Sisäpuolinen termopeite + kasettiverho ei auta ja katolle on hankala vedellä peittoja. Normaaleja tuuletusreikiä ei ole peitetty. Autossa on Alde nestekiertoinen lämmitys. Lämpötilan olen pitänyt + 22.

STRÖM KARI 05.10.2012 21:16

Viime vuonna käytössä tosin Biltemasta ostetut kosteuspoistaja purnukat.Keräsivät jonkin verran pussin alla olevaan säiliöön jonkin verran vettä? Olleet koko kesän ulkovarastossa säiliö täynnä vettä.Kaadoin nurmikolle veden totesin olevan tehokkaanpaa kuin rikkaruohonpoistaja myrkyt,ruohikko katosi.Ei tule enään autooni moiset mömmöt.

Käyttäjän lisäys viestiin 5.10.2012 klo 21:18:08 Autoni ei seisonnassa,ajossa koko talviajan.

KOISTINEN TOIVO 05.10.2012 21:19

Yli tukan meni miksi käyttäsit reissussa kosteus poistajaa . Meillä kyllä kosteutta on aina etu ikkunassa joka yö kertyneenä, samoin nyt tuossa kattoikkunassa joka on iso tuossa kasakaarissa. Mutta ei kai siittä mitään haittaa ole kun aikansa ajelee niin kaikki kuivaa. Aamulla pistän koneen vepaston käyntiin, ja isolle puhaltimen, ja keittelen kahvit, siis minä. Se on minun homma, niin samalla ikkuna kuivuu ja ei kun menoksi. Tellesissä oli alde , ja kuivuminen oli hitaampaa. Mutta joka syksy kosteus mitattiin ja asentaja sanoi. No broblemo. Asuessa aina kosteutta syntyy, mutta ei sen kanssa kannata hermostua. Talvi säilytyksen kanssa kun on huolellinen kuten näytät olevan. No Broblemo. Muista kosteusmittaus syksyllä. Vaunuperheet, meinasin sanoa vaunumiehet, asuvat ympäri vuoden, ja pärjäävät. He voivat neuvoa lisää. Varmasti tietävät asian minua paremmin, Usko pois. Toivopoika

Käyttäjän lisäys viestiin 5.10.2012 klo 21:29:59 Tosi on Kari, ittellä pesuvati suolaa talvela. Kuivatan kiukaalla toista sillä välillä. On emännälä suola hoitoa samala. Tätä ei sitte kerrota rouva puolisole, sen muistatta. Sillä on niitä kynttilälyhtyjä Tuli sinun viesti tuossa välillä. No joo suola ehkä henkimaailman hommia. On kyllä sähkökuivuri syksyllä, ja se on kyllä tosi tehokas. Muut ajat kellarisa, ja toimii. Samapoika

TERVO JARI 05.10.2012 21:27

Heitä mäkeen tuo "pötkylä" ja sisäpuolinen termopeite ja laita ulkopuolinen lämpöpeite, esim:

http://www.mhuhtalo.fi/

Niin pysyy peitteen peittämät ikkunat kuivina . . .

Tuon panoraaman voit eristää täten:

http://www.vaahtomuovi.net/node/17

http://kauppa.savenmaa.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=solumuovikera

Leikkaat solumuovista muutaman millin isomman palan kuin ikkuna-aukko on ja työnnät tuon palan aukkoon yöksi, voit jättää sen siihen kokoaikaisestikkin. Eristää hyvin ja on tiiviisti reunoja myöden joten ei kondessivettä kerry tuon ikkunan ja solumuivin väliin.

Et laittanut kuvaa tuosta ikkunasta, joten en tiedä estävätkö sinun autossasi lukko/sarana rakenteet tuollaisen käytön, omakohtaiset kokemukset tuollaisesta on positiiviset. Itsellä on ollut kolme kappaletta 9mm solumuovilevyä pääletysten kattoikkunan reijässä ( ei ollut silloin saatavilla muuta paksuutta ). Ikkunassa selvennykseksi EI OLE ilmanvaihtoaukkoja.

Jos pääset valitsemaan noita solumuovien paksuuksia, laita sellanen 25 - 40 mm, helppo asentaa ja pysyy paikoillaan ilman mitään tuentoja, kun minulla pysyy 9mm:n levykin ilman tuentaa . . .

Köyhyys kun teettää, tein itse tuollaisen peitteen ( alla kuva ), sen sisällä on 9mm solumuovi eriste ja päälinen on kestopeitettä: vie tilaa mutta on lämmin . . .

https://kauppa.rellunkulma.fi/product/6061/kestopeite-sidontanaruilla-6x8m

KOISTINEN TOIVO 05.10.2012 21:42

Kyllä Kari tetlesisä oli ulkopuolen peite, se oli hyvä. Pittää katella saisko ooppeliin. Tosin kyllä näyttää vanhuus ja emännän pihahomat karsivan tuota liikennettä, niin että kai se tuolla ladossa pärjäilee. Mutta ulkopuolen peite on hyvä, suosittelen. Kannattaa laittaa semmonen joka peittää keulan maahan asti. Toivopoika

Käyttäjän lisäys viestiin 5.10.2012 klo 21:42:59 Mukava kuva. Samapoika

KOISTINEN TOIVO 05.10.2012 21:45

Anteeksi JARI piti sanomani, Toivopoika

KOSKINEN OLLI 05.10.2012 21:53

Eikös tuo kosteudenpoistajissa käytettävä aine ole maantiesuolaa, eli kalsiumklodidia? Tätä olen itse käyttänyt mennä vuosina. http://kauppa.savenmaa.fi/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=maantiesuola+25kg Tänä syksynä hankin Allergiakaupasta verkkovirtakäyttöisen ilmankuivaimen. Eipä enää ikunat huurru kun Mitsubishi kuivaa vuorokauden verran ennen reissuun lähtöä. http://www.allergiakauppa.fi/tuote/kosteudenpoistaja-mitsubishi-mj-e16vx-ilmankuivain/000043/ vastaavanlaisia laitteita on esim clas ohlssonilla, tosin kiinalaisia kuten myös nuo allergiakaupan kaksi halvempaa mallia, valmistusmaa prc?

VÄLIAHDE JUSSI 05.10.2012 22:56

Siitähä oli vasta puhetta.

TERVO JARI 06.10.2012 20:31

Nuo halvat mallit ei ole tarkoitettu alle 15 asteen lämpötilaan käytettäviksi toisin on tilanne kalliimpien mallien kohdalla . . .

Tuossa vahvistusta asiaan: http://www.clasohlson.com/fi/Ilmankuivain-Woods-DS12/Pr364644000#moreinfo

Ja allergiakaupan tiedot ei kysymäti tuota tietoa anna joten todennäköisesti tilanne samanmoinen niidenkin "halpisten" kohdalla kuin muissakin "halpis"malleissa . . .

Ottakkee huomhioon tuo käyttölämpötila jos noita vermehiä ostelette käyttöönne . . .

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.