talvimatkailu

PIHLAJAMÄKI JANI 24.09.2012 17:36

kertokaas kokeneemmat aloittelijalle ,miten vaatteita, monoja ja muita kuivatellaan sit talvella tuolla lapin hiihtokeskuksien leirintäalueella.

KOTILAINEN ISMO 24.09.2012 18:49

Jos alueella on kuivatushuone tai kaappi, niin siellä kuivatellaan. Jos alueella ei ole em. palveluita, pistetään vaatteet henkariin. Henkarit takatalliin ja suihkuun roikkumaan. Jos autossa on trumatic lämmittimenä, niin suulakkeet vaan kohti märkiä vaatteita ja hyvä tulee. Jos lämpöä hönkii alde, niin sitten oikein märille vaatteille tarvittaneen sähköpuhallinta avuksi. Kengille näppärä apuri on kengänkuivauslaite, sillä saa kaksi paria monoja kerrallaan kuivaksi, eikä vie paljon sähköä. Näillä systeemeillä on selvitty vuodesta 1998, eikä ole suuria traumoja kosteista vaatteista ja kengistä vielä päässyt tulemaan.

RUOSTELA RAUNO 24.09.2012 21:05

Olemme tässä muutaman vuoden käyttäneet aivan tavallista auton sisätilan lämppäriä (1kW...2kW) jonka laitamme wc/suihkutilan lattialle "pystyyn" puhaltamaan lämmintä ilmaa laskettelu ym varusteille jotka siis roikkuvat henkareissa/narulla ko. tilassa, tämähän on kuin kuivauskaappi!

Mahdollisen kosteuden kerääntymisen suhteen auton rakenteisiin en usko että tulee suurempia ongelmia sillä ko tilassa on kattoikkuna jossa on ulos jatkuva ilmankierto "vakiona" ja kuivatusaikakin on aika lyhyt (1h..2h) riippuen tietysti vaatteiden määrästä ja kosteudesta, lisäksi tilan voi vielä lopuksi reilusti tuulettaa ikkunan kautta ulos.

Edellä myös todettiin että kengille (monoille) löytyy ihan sitä varten suunniteltu laite joka toimii loistavasti myös esim hanskoille, eli jos vaan sähköä on saatavissa niin "no problem"-

Rauno

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.