Pesualtaiden huono veto.

HYPPÄNEN KARI 24.09.2012 07:54

Ongelmana matkailuauton viemäreiden huono veto. Ihmettelin kun ei viemärit meinaa vetää vaan vettä jää seisomaan altaisiin tai niissä on ainakin erittäin hidas veto. Putsailin viemäreitä ja hajulukkoja, mutta ei ongelma tainnutkaan olla siinä vaan ilmeisesti harmaavesisäiliöön kehittyy hieman ylipainetta täyttyessään ja tämä aiheuttaa huonon veden poistumisen altaista. Tähän päädyin siitä syystä kun pidin tyhjennysventtiiliä auki niin ongelma katosi. Siispä kysynkin onko joku törmännyt vastaavaan ongelmaan? Onko harmaavesisäiliössä jossain ylipaineventtiili tai ilmareikä, josta se saisi korvausilmaa ja olis mahdollisesti tukossa? Jos ei niin mikä olis hyvä konsti tehdä sellainen. Tietenkin reikä poralla yläpintaan, mutta olisko toi liian helppo ratkaisu. Tai sitten joku muu ratkaisu. Säiliö on hieman piilossa enkä ole vielä oikein saanut sitä esiin muutakuin alapuolelta katsottuna.

Tässä myös opiksi muille, että em. ongelma ei aina johdukkaan viemäreiden tai hajulukkojen tukkoisuudesta.

Auton malli ei taida paljonkaan auttaa tässä, mutta laitetaan sekin nyt tähän. Kyseessä on Pilote 740 GLX täysintegroitu vm 2010 Fiatin alustalla. Tosin voihan tuo harmaavesisäiliön sijoittelu olla sa muissakin kun kyseessä on Fiatin alusta. Se on kuitenkin kuljettajan puolella hieman taakseppäin penkistä pöydän kohdalla.

KariH

KOISTINEN TOIVO 24.09.2012 08:23

Yleensä ei niissä kovin hyvä veto ole, ja toinen vika keittiön allas tasapohjainen, ja viemärin lähdössä pieni koroke ei koskaan tyhjene allas. Kasakaarissa ylivuotoputki molemmissa säiliöissä lattian läpi. Tiijä sitte pelaako talvella. En kyllä käytä järjestelmää talvella, kun en paljon aja. Toivopoika

HYPPÄNEN KARI 24.09.2012 08:47

Kiitos vastauksestasi. Kyllä keittiön allas on ikävä kyllä tasapohjainen ja se on huono keksintö. Padotus on suurempaa kuin tuon tasapohjaisuuden ansiosta tai että auto on hieman kallellaan. Tyhjenee kyllä ajan kanssa ja sitten se, että kun tyhjennysventtiili on auki niin veto on parempi. Ongelma korostuu kun säiliössä alkaa olla enemmään tavaraa ja ilmeisesti ylipaine kasvaa. Mietin vaan, että jos siellä on joku reikä tai ylipaineventtiili niin se saattaa olla tukkiutunut tai sitten siellä ei oo mitään ja kyseessä on umpinainen tila.

No täytyy yrittää tutkia terkemmin ja yrittää sinne jonkinlaista ilmareikää.

KariH

RYTKÖNEN MARTTI 24.09.2012 09:42

Sama juttu" rahikaisen" altaissa.Jostain syystä vessan allas vetää tosi hyvin,mutta suuremmat tasapohjaiset pentterin altaat vetävät hitaammin,mutta vetävät kuitenkin. MR

JALONEN KARI 24.09.2012 16:32

Tappelin saman ongelman kanssa integr. Hymerissä -08. Löysin 2 syytä:heti altaan alla oleva hajulukko ja letkun mutkat.

Ottamalla hajulukko pois ja panemalla trattiin vettä näen hajulukon vaikutuksen. Ainakaan Suomen kaupoista en löytänyt toisenlaista hajulukkoa, uudemmissa altaissa on suurempi pohjareikä ja lukko sen mukainen.

Tiskialtaan ja säiliön välillä oli 6 (kuusi) 90 asteen mutkaa. Lisäksi veden piti nousta ylämäkeen heti altaan alla ja lopussa lokasuojankin yli. Korvasin muovihäkkyrän kumiputkella. Ainakin Hymerissä oli U-putki ulösalaisin ilmastusputkena ja ylivuotona.

Näin Hymerissä, sulla voi olla toisenlaiset tsydeemit.

JANHONEN MATTI 24.09.2012 21:46

Kyllä hajulukot on melkosia jarruja. Rakensin kesällä omaan hyymerin vessan pesuallassystemin uusiksi ja korvasin vanhan muovialtaan pyöreällä teräsaltaalla jossa on aiempaa suurempi pohjareikä. Jätin pois koko hajulukon, kun uuden altaan mukana tuli hyvä o-renkaallinen pohjatulppa. Vetää huomattavasti paremmin ilman hajulukkoa. Hymerissäö on tosiaa kunnollinen harmaavesitankin ilmaus- ja ylivuotoputki joka on johdettu auton alle.

Aiempi autoni oli kaksoispojalla ja sen lättänätankkien kanssa oli joskus ongelmia jos auto ei ollut aivan suorassa.

VALLI AULIS 24.09.2012 22:01

Pesualtaiden huonoon vetoon tein altaaseen menevään letkuun T kappale ja siitä pää mahdollisimman ylös kiinni pöydän alle mutkalle ja toimii huohottimena ja vetää todella hyvin .

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.