Fiat ducaton vm-91 2.5td letkulämmitin

LAPPALAINEN SAKARI 20.09.2012 19:33

Kysylen,onko kenelläkään tietoa,voiko laittaa letkulämmittimen ja mihin kohti

Käyttäjän lisäys viestiin 20.9.2012 klo 19:35:30 Kysyin Delta-autosta,tyrkkyttvät lohkolämmitintä.lämmitin ja asennus 450e,eli asennukselle n.reilu 300e

KAAKKOLAHTI TOIVO 20.09.2012 20:53

Ala vesi letkuun .. Asenssin Hondaan alavesiletkuun letkulämmittimen. Ainoa juttu oli sit saada ilmat pois, (paisunta säiliön korkki auki ) ja moottori käyntiin kun on laittanu nesteet koneeseen.Suosittelen alhaista watti määrää (jos on valinnan varaa)et kumi letku ei kovetu liian nopeasti.Onhan siinä diesel moottorissa enempi värinää kuin bensa moottorissa, et tiukasti pitää laittaa ????????? (Niin muuten kaikki neste mikä tulee ulos pitää mahtua myös takaisin.)

JANHONEN MATTI 20.09.2012 21:31

Tässä tietoa lämmittimistä Defan sivuilta. Lisätietoa saat pdf-tiedostosta kohdasta Fiat Ducato. http://www.tarvikkeet.fi/tuotteet/autolampo/defa/lohkolammittimet

Defa ilmoittaa asennuksen ohjeelliseksi työajaksi > 1,5 h. Kysyppä Ad-korjaamoilta osien ja työn hintaa pakettina. Tuohon työhön ei sinällään mitään erikoiskorjaamoa tarvita. Autonasentajat niitä on asentaneet iät ajat. Kyllä tuon työn pitäisi mennä kaavalla osien hinta + 2 h työtä

Tuo Deltan ennakkohinta vaikuttaa tässä katsannossa kovalta..

UUTTU JUHA 20.09.2012 21:36

Edellisessä Ducatossa oli lämmitin alavesiletkussa, vaati välillä lemmareiden kiristämistä. Lämmitystehosta en osaa sanoa, mutta lämpesi kuitenkin jonkinverran kun lämmitti riittävän pitkään.

TERVO JARI 23.09.2012 18:52

Tuota "lokilämppärin" asennusta kantsii kysästä muualtakin kuin Delta autolta, sen todennäköisesti saat palijo halavemmalla joltain Autoasi tai Fixus ketjun korijaamolta . . .

http://www.autoasi.fi/

http://www.fixushuolto.fi/www/fixuswww_V2.nsf/sp?Open&cid=Fixus-Korjaamot

Valitset lähimmän vaihtoehdon ja käväset kysymässä . . .

Ja tietty, kaikki "pajat" eivät kuulu "ketjuihin" ja net tuntenet paikkakunnallasi ? Kysy niiltäkin . . .

Itellä 2.5 TDI Ducato -98 mallia, Autoasi ketjun liike laittoi siihen edullisesti "loki"lämppärin, ei suositelleet mitään letkulämppäreitä. Samalla vaihdettiin uudet jäähdytysnesteet, nekin on hyvä välillä vaihtaa, suojainhibiitit aikaa myören häippäsee jolloin korroosio piäsee töehin . . . Nyrkkisääntönä inhibiittien suoja n.2 vuotta alumiinille ja 4 vuotta raudalle, niinhän se meneskelee . . .

HALMEENMÄKI JUHANI 24.09.2012 16:10

Kovasti kun taas heitellään ihan eri ikäisiä/kokoisia Ducatoja samaan ketjuun, niin on sitten syytä varoitellakin hieman. Mitä uudempi moottori, sitä tarkempaa on käyttää vain lämmitinvalmistajan testaamaa versiota! Väärää kohtaa lämmittävä vastus kun sekottaa moottorinohjauksen talvella. Olisihan se kiva jos moottori lämpeää hyvin, mutta jos se ei sitten enää käynnistykään... Calixilla on vähemmän säteilymalleja kuin Defalla. Eli molemmat on syytä tsekata, jos haluaa varmistaa vaihtoehdot. "Valitsin itse"periaatetta kun ei voi suositella kuin wanhaan kalustoon. Fixus on Calix-painottteinen, koska Calix sattuu olemaan Koivusen merkki. Samoin Osaset on Calix-painotteinen. AD taasen myy molempia, mutta ykkösenä Defa. Autoasi on enemmän Defaa. Ja hyvin harvat ovat enää alavesiletkumallit, se kun on yleensä se varmin moottorinohjauksen sotkijapaikka ja/tai hankala asentaa, eikä hyötysuhde tai kestävyyskään ole erikoisen hyvä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.