Mätä vaanii

LAURONEN TAPANI 11.09.2012 19:25

Sain inspiraation, että katson minkälainen härpäke on takatallin oven lukko ja samalla paljastui, että ovihan oli aivan kukkamultaa lukkoreiän alaosasta, jostain oli vettä päässyt, olisiko kondensiovettä, kun toisellakin puolen oli alalukon reikä hieman kärsinyt. Ylä pesät oli täysin terveet. Jos valmistaja olisi sipaissut hieman pitumimassaa sahauspintaan, ei olisi ollut mitään ongelmaa. Nyt yritin kuivata senverran kuumailmapuhaltimellä, että sain bitumia pintoihin, jospa ei pahenisi. Reiän yläosaan en laittanut mitään, että pääsee haihduttamaan sieltä kosteutta pois. Kyllä nämä muovilukot on ihan paskoja, ei meinannut saada millään enää toimimaan kun laittoi paikoilleen, kieliäkin oli pakko lyhentää ja ruuvit piti jättää löysälle, kun kieli jumitti muuten, huoh!

SUOMINEN TAUNO 12.09.2012 11:09

Hyviä kuvia. Kyllähän kosteus tosi herkästi rakenteisiin pääsee. Vaihdoin edellisessä autossani sivuoven saranan, mutta unohdin tiivistää ruuvien kannat. Heti seuraavassa kosteusmittauksessa näkyi tulos, eli kosteutta oli seinässä saranan alapuolella.

Täytyy jatkaa sinnikkäästi vuosittaisia kosteusmittauksia.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 12.09.2012 13:36

"Reiän yläosaan en laittanut mitään, että pääsee haihduttamaan sieltä kosteutta pois."

Jäikö sinne yläpuolelle reikä josta vesi menee sisään ja jää sinne? Vedellä on taipumus mennä pienestä neulan reijästäkin. En oikein ymmäränyt tuota filosofiaa.

STRÖM KARI 12.09.2012 19:39

Just,vuosittainen kosteusmittaus kyllä kannattaa tehdä aina.Jos vaihtaisin käytettyyn niin jos mittauksia ei ole tehty,niin unohdetaan kaupat.Nykyisin uudetkin autot on tehty meitin oloihin (tiivistesaumat)olemattomasti(esim. Carado),nimimerkillä kokemusta on.

LAURONEN TAPANI 13.09.2012 00:36

Minun mielestä tässä ei ole kyseessä ulkoapäin tullut vesi, vaan kylmään lukkopesän ulkopintaan kondensoitunut huonekosteus, joka on pitänyt oveen sahatun reiän alaosan senverran kosteana, että vaneri on lahonut. Nyt laitoin bitumimassaa tuohon vanerin sahauspintaan nimenomaan alaosaan, koska kondensiovesi valuu siihen, yläosahan on suojassa ja se olikin säilynyt hyvin, puu oli tervettä ja koska kosteutta on vielä tuossa vanerissa, niin jätin vaneripinnan näkyviin yläosasta, että kosteus voi ehkä tulla ulos sieltä, kun muutenhan tuollainen ovi ei päästä kosteutta ulos, kun joka puolella on muovipintaa. En tiedä osasinko selittää asian ymmärrettävästi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.