Alde 3010:n kiertovesipumppu Alde 3000:n tilalle? Kytkentä

OJANEN OLLI 10.09.2012 12:11

Moi kaikille!

Nyt sitten meni pumppu Alden 3000 versiosta ja kourassa on uusi 3010 sarjan kiertovesipumppu. Laitanko kaksi pikaliitintä uudesta pumpusta sivuleikkureilla poikki ja kytken vain tulevaan liittimeen, joita on vanhassa vain yksi. Punainen johto +12V ja musta -12v-nastaan. Vanha kaksinopeuskytkin ja vastus jolla nopeutta pienennetty on kuitenkin otettava pois. Uuden pumpun valintakytkin pumpussa on varmaan laitettava 3-asentoon???

Olis kiire saada tietoa. Torstaina lähtö Kuusamoon.

Terveisin Olli

Käyttäjän lisäys viestiin 10.9.2012 klo 18:46:01 No niin, tulipa ratkaistua itse ongelma. Vanha kaksinopeuskytkin pois ja sen perässä oleva pikku vastus?? hässäkkä. Uudesta pumpusta tosiaan kaapelista poikki se osuus, josta haarautuu kahteen liittimeen. Älä sitten kuitenkaan poista kaapelista niin paljon, että siellä mustan muovisukan sisällä oleva (liekö) vastus häviää. Vanhasta pumpusta talteen pikaliitin ja 10cm valmista 2-napaista johtoa. Jatkos tuohon talteen otettuun vanhan pumpun pikaliitin pätkään / uuden pumpun kaapeliin (josta oli siis tuo loppuosuus poistettu). Jatkos niin, että punainen vastaan punainen ja musta mustaan(vai oliko se puna/musta johto se toinen). Nopeuden laitoin uuden pumpun persuuksista punaisella valintakytkimellä asentoon 3. Toimii ainaskin vielä. Pumppu lähti pelittämään ja kaasulämmitys ei koskaan lakannutkaan toimimasta, eli lämpöä oli kyllä pannussa koko ajan, vaan kun ei kiertänyt pattereissa. Biltemasta ostetulla letkunipistimillä sain vaihtotyön onnistumaan ilman nesteiden poistamista. Vain n. litra valahti ohi osa siitä vanhan pumpun sisällä olevaa nestettä. Letkunipistimet molemmin puolin pumppua estämään nesteiden valumista hukkaan. Lisäsin vain noin 1 ltr pakkasnestesekoitusta paisuntasäiliöön. Että silleen!!! Toivottavasti joku hyötyi vuodatuksistani??? Terv. Olli

KORHONEN JUSSI 08.05.2013 22:18

Kiitos, tältä pohjalta lähdin itsekin pumpun vaihtoon ja nyt taas lämmitys pelittää. Vaihtelin hiukan letkujen paikkoja ja sain uuden pumpu sopimaan vanhoihin letkuihin. Eli pumpun lisäksi en tarvinnut hankkia muita osia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.