Matkailuauto ja lyhyet kädet

KNAAPI JUHA 09.09.2012 13:18

Viime reissun jälkeen jäi tuhansia hyttysiä, perhosia, kärpäsiä ja mitä niitä nyt onkaan, kuivumaan auton nokalle. Tiukassa ovat, mutta saahan njiitä pois kun hankaa pesuaineella.

Sen sijaan tuonne tuulilasin yläpuolelle on koko paha päästä. Tuolilta ei yllä ollenkaan. Keittiöntikkaat uppoavat hiekkaan tai nurmikkoon, ei tule mitään. Vaneri alle ja taas yritetään. Helkkari kun ei sinne ylös kaatumatta pääse ja jos pääsee, ei kädet riitä. Varrellista pesuharjaa ei saa tarpeeksi painettua.

Onko jotain hyväksihavaittuja keinoja? Maalauspukit ja lankonki löytyy, mutta kantamisessa on kyllä työtä. Mikä neuvoksi?

JANHONEN MATTI 09.09.2012 13:51

En ole muuta keksinyt kun A-tikkaat. Alumiiniset ei paljon paina ja säilyttää voi naulassa. Ja mieluusti sellaiset - jota itselläkään ei vielä ole - että tikkaiden yläpäässä on taso jossa voi pitää harjaamisen välillä pesuainepulloa, eikä olis pahitteksi jos olisi koukku johon voisi ripusta vesiletkun. Näin ylös-alas rampaaminen jäisi vähemmälle.

Käyttäjän lisäys viestiin 9.9.2012 klo 14:02:28 Ongelmasi yksi puoli on pesuaine ja sen irroitusteho. Monenlaisia on tullut kokeiltua mutta viime aikoina olen käyttänyt AutoGym Caravan % Mobilhome Cleaneria joka toimii hyvin myös kostutetulla alustalla. Purkin ohjeissa sanotaan, että "puhdista yksi puoli kerrallaan". Ohjetta kannattaa noudattaa niin vältyy välikuivumiselta ja sen mukanaan tuomilta raidoilta.

HAAPANEN TIMO 09.09.2012 13:58

Kyllä minä vetelen varrellislla maasta. Ja Pinelinellä uitan moneeen kertaan. Liian lämmin ilma kuivattaa pesuaineen ennen kuin se ehtii liuoittamaan hyttyset.

Keväällä lainasin rakennustelineet ja puhdistusvahalla ja tavallisella vahalla käsittelyn jälkeen on homma ollut aika helppo.

@timppa

KAAKKOLAHTI TOIVO 09.09.2012 14:19

Semmonen aine kuin "viis hyttysistä" hyvä aine.Saa esim:Motonetistä

AALTIO ISMO 09.09.2012 14:30

Likaantumista ei voi estää, mutta kiinnitarttumista voi. Olen käsitellyt koko auton Nanoproofed protection Lack & Felge-aineella. Se antaa nanomillimetrin paksuisen titaanikalvon, johon lika ei pääse tarttumaan. Olen pessyt itikat ja muun lian lähes vesisuihkulla. Erittäin laimeaa pesuainetta olen käyttänyt. Kaikki on lähtenyt todella helposti pois ilman voimakasta hankausta.

SUOMI SEPPO 09.09.2012 16:09

Olisiko näin että Ismo suostuisi myymään ko. ainetta jos joku sellaista haluaisi ? @seppo

LAHTI ANTTI 09.09.2012 16:21

Tuossa Juha kunnon aine ongelmaan.

http://www.neljaysi.fi/uutiset/80-nyt-rysaehti-eko-sol-5l-29-.html

POHJANTÄHTI JORMA 09.09.2012 16:55

Voi herran tuutelis sentään, paskan lääke on vesi. Tiedoksi vaan teille kaikille nano ym. tehokeinojen käyttäjille, varrella tai ilman.

KOISTINEN TOIVO 09.09.2012 19:12

Minä rakentelin rattorin peräkärryn laidalle paine kyllästetystä puusta tason jonka päältä yllän peseen auton katon, ynnä muut. Alun pitäen aioin tehä sen omille jaloille, niin leveän että saa ajaa auton keulan osittain sen alle, ja yltää sen päältä peseen etuosan, ja kun ajaa kylittäin auton niin sivulta. Se on reilu kaks meetriä pitkä. Muuten pesen pitkävartisella harjalla johon tulee letkussa painevesi, se on kai tarkotettu linja-auton pesuun. Pari kertaa kesässä vahaan auton niin ei tartu niin kovaa itikat. Anteeksi jos kukaan ei mitään ymmärtänyt tästä selityksestä. Toivopoika

KNAAPI JUHA 11.09.2012 18:27

Toivopoika lausui tuossa edellä viisauden sanoja. Maalauspukki löytyi mutta sen kanssa jää niin kauas auton kyljeltä, että kädet on vieläkin liian lyhyet.

Ei auttanut muu kuin ottaa lusikka -krhm. siis saha ja vasara kauniiseen ( ? ) käteen ja ruveta hommiin. Uusi pukki on tehty. Nyt ei on enää lyhyet kädet. Kyllä nyt etupää jo kiiltää. Taaempaa ei ole väliksi esitellä.

KOISTINEN TOIVO 11.09.2012 19:22

Kiitos, suunnilleen tuommonen. Minä suunnittelin semmostakin, että laitan kolomella nelijällä saranalla seinään kiinni tason , ja pönkät mitkä pitää sen vaakatasossa sillon kun sitä tarvii. Sitten kun ei tarvi, laskee seinää vasten roikkumaan niin ei vie tilaa. Siinä kääntelee autoa, tai vaunua ku pesee, ja vahaa. Jos jollekin on apua tuosta aatteesta, niin hyvä. Toivopoika

UUTTU JUHA 12.09.2012 00:05

Karavaanarikaveri kehui parhaaksi aineeksi vettä, mäntysuopaa ja varrellista harjaa. Kokeili kans jos jonkinlaista ötökän poistajaa mutta yllätys oli suuri kun perinteinen matonpesuaine toimi parhaiten. Eikä tarvinnut tikkaita kun ei tarvinnut käyttää suurempaa voimaa harjatessa. Itse en ole testannut mutta suunnitelmissa on kunhan kiireiltään kehtoo.

TERVO JARI 12.09.2012 21:42

Lyhytkätisyyteen auttaa veneen ja perämoottorin hankinta . . .

Perämoottoriksi Mercury . . .

Niin miksikö ?

Se penteleen Mercury ku ei lähe käyntiin vaik' kuinka repii, kädet vaan venyy . . .

Pitkistä käsistä tuntee Mercury miehen . . .

Heko heko . . .

SIRKIÄ MATTI 12.09.2012 22:41

Liiskaantuneiden itikoiden poistoon auton keulasta olen menestyksellä käyttänyt AutoGlym Active Insect Remover suihketiivistettä. Suihkutan ainetta kuivalle pinnalle itikoiden päälle, ja annan aineen vaikuttaa noin minuutin. Huuhtelen pinnat kylmällä vesisuihkulla, ja se on siinä. Itikat ovat poissa. Harvoin joutuu käsittelyn uusimaan suihkuttamalla ainetta jo kertaalleen käsitellylle kostealle pinnalle.
http://www.autoglym.com/fifi/product-proddetail.asp?v06VQ=EDIL&Range=61

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.