Käyttövesien tyhjennys Knaus Sun Ti 655

JUNTUNEN KAUKO 28.08.2012 21:43

Talvi lähestyy, mulla on auto Knaus Sun Ti 655 vm. -05 Renun alustalla. Olen löytänyt vain yhden vesien tyhjennyshanan joka on Alde pannun vieressä. Onko poistohanoja muualla ? Vesisäiliössäkään ei ole poisto tulppaa joten vesi pitää tyhjentää pumpun (auton omalla) avulla tyhjäksi ja imeä rätillä loput vedet pois. Onko kyseisen mallin omistajilla tarkempia lisätietoja vesien tyhjennykseen. Käsikirja puuttuu. On muuten vähäkulutuksinen auto, kulkee 9,5 l/100 km.

PÄIVINEN UNTO 29.08.2012 08:49

Näin saat vesijärjestelmän hyvin tyhjennettyä.Osta autotarvike liikkeestä pieni ilma-kompressori ja puhalla säiliöstä lähtevästä putkesta ilmaa niin kauan että linjat ovat tyhjät.Tietysti kaikki hanat pitää olla auki, hanat kannattaa pitää talvellakin auki , jäätymis vaaran takia etteivät hanan rungot halkeile. Terv.UP.

HIETAVUORI JUHA 29.08.2012 09:41

Siellä Alden pannun takana on ohut muoviletku joka pitäisi myös irottaa. Auttaa kuulemma lämminvesi spoilerin tyhjentymistä .Näin olen antanut itselleni uskotella .Untolle terveisiä Virosta .

ALAKULJU AULI 29.08.2012 11:10

Meillä vuoden vanha Knaus,eri mallia kylläkin kuin autosi. Siinä vesisäiliön tyhjennys sujuu hyvin. Säiliön sisässä on ylivuoto putki. Sen kun kiertää irti niin vesisäiliö tyhjenee kokonaan. Toivotaan että näin on sinunkin autossa? Itse en ole tuota Alden tyhjennystä tehnyt vaan mieheni mutta sielä on joku nappula ja hana kun ne avaa niin auton alta valuu vesi pois. Tuon Alde tekee myös automaattisesti jos ilma kylmenee tarpeeksi.

ANTIKAINEN ESKO 29.08.2012 20:21

Autossani (Hymer) on vesisäiliön pohjassa proppu. Sen lisäksi on tavaratilassa takana kaksi kierrettävää hanaa, jotka tulee avata. Minulla ei ole Aldea vaan Truma. Sen päällä on nappi, joka painetaan alas, jolloin Truma tyhjenee. Vesihanojen tulee olla auki keskiasennossa. Sitten vielä irrotetaan suihkukappale letkusta ja puhalletaan kovaa suihkuletkuun. Samoin puhalletaan keittiön sekoittajan putkeen. Kerran jäi puhaltamatta, ja keittiön sekoittajaan jäi vettä, joka jäätyi, ja keväälä oli vuoto, niin että sekoittaja piti vaihtaa. Harmaavesisäiliö tyhjennetään ja hana jätetään talveksi auki, samoin kuin em. kaksi tavaratilan hanaa. Ehkä tästä saat lisävihjeitä.

TERVO JARI 29.08.2012 21:19

Kumpi VC ?

Vesi tulee vesipumpulla käyttövesisäiliöstä ?

Vesi tulee VC istuimen omasta säiliöstä ?

Jos vesi tulee käyttövesisäiliöstä niin tyhjennä järjestelmä paineilmalla pienellä paineella, ehkä sellanen 1-2 bar on soppeli, paineilmaa vesiputkeeen ja huuhtelunappi pohjaan. Puhalluta niin kauan kuin vettä tulee niin säilyy magneettiventtiili ehyenä, ei pääse pakkanen rikkomaan . . .

Samoin voit tyhjentää kaikki muutkin putket . . .

Ensi keväänä jos huuhtelu VC:ssä ei toimi kuin liruttaen, on vikana putkistoon kertyneen sakan liikkeelle lähtö ja sakka on tukkinut magneettiventtiilin suodattimen joka on siellä VC istuimen "sisuksissa", sen kun kaivaa esiin ja puhdistaa se toimii kuin "silloin ennen" . . .

Tuon magneettiventtiilin voi siirtää pois sieltä istuimen "syövereistä" jolloin se on helpompi huoltaa, tuon siirron tein viime keväänä, hyvä tuli ....

Ja tuon omalla vesisäiliöllä olevan VC istuimenhan saa tyhjennettyä siitä mistä se täytetäänkin, ala laidasta proppu vain auki ja voihan pumpunkin tyhjentää hetken sitä käyttämällä kun säiliö on tyhjentynyt . . .

JUNTUNEN KAUKO 30.08.2012 21:06

Autossani Knaus Sun Ti on wc joka ottaa vedet pumpulla käyttövesisäiliöstä. Kiitos Jarille tosta mangeetti venttiili vinkistä sillä vesi tulee pyttyyn vähän nihkeästi. Käyttövesisäiliössä on tosiaan ylivuotoputki jota en ole kokeillut vielä irroittaa jolloin vesi tyhjenisi pohjia myöten. Mutta tyjhjennys vettiilejä en ole löytänyt muuta kuin yhden joka on Alde pannun vieressä. Kompura mulla on joten ilmalla tyhjennys kyllä onnistuu.

PASANEN MIKKO 02.09.2012 14:09

Terve Niin.....kuten edellä kerrottu, käyttövesisäiliön kautta wc huuhdeveden sulku on mangeettiventtiilillä. Jos sen 'seutuville' jää vähän vettä, pakkasen vaikutus on kuin kuvassa! Muutama vuosi sitten meidän 'komuutissa' kävi noin.

TERVO JARI 02.09.2012 17:21

Tuossa kuvaa, venttiilin siirrosta . . .

Kevennyksenä norjalainen käsijarru ;-)))

HIETAVUORI JUHA 02.09.2012 17:25

Taisi olla Ruottalainen auto . "En tarkoita merkkiä ."

TERVO JARI 02.09.2012 17:40

Niimpä taitaa olla, mut Geirangerissa tuohon "törmäsin" . . .

Mutta tässä vesihiihtoa Costalla . . .

Ja muuta . . .

JUNTUNEN KAUKO 10.09.2012 21:02

Kiitos Jari magneettiventtiilin kuvista. Kuvien avulla siirto tapahtui tosi helposti. Oli hyvä että tein siirron koska purkuvaiheessa venttiilistä poistui vielä vettä vaikka olin tyhjentänyt letkut paineilmalla, jäätyminen olisi ollut todennäköistä talvella. Ensi syksynä vesien poisto on jo helpompaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.