Pieni modifikaatio tämäkin

TOIVONEN MARTTI 20.08.2012 13:11

Bürstnerin oleskeluryhmä on keittiötä vastapäätä. Tila on hiukan ahdas kun pöytä on aika iso, se kun toimii myös oleskeluryhmästä tehtävän sängyn pohjana. Pöydän yläpuolella oleviin ylälokeroihin täytyy kurotella ja pöytä vie muutenkin turhan paljon tilaa. Pöytä on siis ihan turhan iso kahdestaan matkustettaessa.

Turvallisuus myös mietitytti: pöytä painaa 8,6 kg ja äkkipysäys hiljaisestakin vauhdista tekisi siitä vaarallisen aseen varsinkin selkä menosuuntaan istuville. Kiinnikkeet on niin hentoiset etteivät ne voi kestää moista massaa.

Siispä tein tilalle hiukan pienemmän version. Se on tehty liimaamalla ohut koivuvaneri 20mm finnfoamin päälle ja alle ja reunustamalla etureuna ja sivut reunanauhalla. Liimana on jostain toisesta projektista jäänyt NoMoreNails -liima mutta vaihtoehtoja on paljon. Takareunassa on rima niin että kiinnikkeet ja keskitoppari on saatu ruuvattua tukevasti. Tällä kertaa en löytänyt ohuempaa pintamateriaalia, viimeksi kun tein samanlaisen pöydän retkiauto Sitikkaan löysin ohutta tammiviilua. Pinta on aika moneen kertaan lakattu.

Jalkana on joskus vuosia sitten jostain syystä Heinola Caravanista hankittu halvin mahdollinen jalka jota piti hiukan lyhentää. Seinällä olevaan putkeen tulevat kiinnikkeet sain istuinten sivulla olevasta pehmustetusta täytelevystä joka palvelee tarkoitustaan ilman kiinnikkeitäkin.

Nyt pääsee yläkaappeihin käsiksi kurottelematta ja pöytätilaa on kahdelle ihan tarpeeksi, kahvit voi juoda neljäkin. Pöytä ei ole enää niin suuri turvariski, se painaa jalkoinen 3,6 kiloa.

Koivu ei tietenkään ihan istu auton pähkinäpuusisustuksen kanssa, olisihan sen voinut petsata pähkinäsävyllä mutta mun mielestä se saa olla reilusti erilainen.

Nuo kuvat on vähän yli megaisia.

JANHONEN MATTI 20.08.2012 14:52

Ihan hyvä idee ja toteutus. Eikun patentoimaan. Olen monasti miettinyt, että mistä se kotoisin tämä villitys, että m-auton pöydän ääreen pitää sopia 5-6 istumaan. Liekö perua sieltä pitkien pöytien ajoilta.

Ihan sama tuon 2 x2 istuinryhmän kanssa. Se pitäisi tehdä neljästä eri istuimesta niin, että niistä keskikäytävän puoleiset istuimet olisi irroitettavia. Tällöin kahdestaan reissatessa 1-2 istuinta voisi jättää kotiin. Ei luulisi insnyörille olevan kovin vaikea suunnitella penkkien kiinnitystä niin, että ne olisi lattian tasassa, helppo irrottaa, toimisi makuutilan alusena ja täyttäisi direktiivit. Lattiatila suurenisi kummasti ja vallankin jos pöytä myös olisi pienempi. Monikäyttöisyyttä lisää!

LAHTI ANTTI 20.08.2012 15:08

Onneksi vaunussa on tilaa!! :-))

HALINEN HARRI 20.08.2012 15:24

Martti! Hienosti kirjoitettu rakennusohje jossa yksityiskohdat riittävän selvästi sanottu. Kiitos! Kun kerran osaat ala miettimään millainen olisi se pöytä jonka saisi jatkettua esim. 15 sentillä?

NYYSSÖNEN KAJ 20.08.2012 21:19

Minäkin tein itse pöydän mutta raskaan sellaisen. Pöytälevy on normaali IKI-pintainen lastulevy n. 30mm paksu. Jalan ostin veneliikkeestä se on tarkoitettu kipparin tuolin jalaksi, jalka on kiinni läpimenevillä 8mm pulteilla korirungossa 8 kpl. Jalan varsi oli lian lyhyt, vaihdoin tilalle liikennemerkin pylväästä pätkän.

Miten saada tuolin kiinnike tukevasti kiinni lastulevyyn? Aluslevyssä on kiinnitys neljälle 8mm pultille. Hitsasin mutterit 3mm paksuiseen 300 x 300 mm2 teräslevyyn ja porasin siihen 40 - 50 ruuvin reikää jolla kiinnitettiin lastulevyyn. Lisävarmistuksena väliin Sika Flexiä-

Katsastusmies totesi että kerrankin pöytä joka toimii kuten turvavyö, eikä petä kolaritilanteessa.

HÄNNINEN JUKKA 21.08.2012 03:36

Omaan hyymeriini ihan ensteks ostin uuden 25mm paksun pöytälevyn, neljänneksen verran alkuperäistä pienemmän. Tulihan tilaa, ja hyvin riittää ruokailuun, joskohta muuhunkin pöydänkäyttöön. Kuten Matti, en minäkään ymmärrä miksi pöydässä pitäisi olla kuudelle syömätilaa,kun penkeille ei kuutta ihmistä mahdu muutenkaan. Saati sitten mukavasti aterioimaan.

KOISTINEN TOIVO 21.08.2012 06:56

Hyvä juttu tuo, täytyypä ruveta suunnittelemaan samaa hommaa. Kiiitos ideasta.Tuo kolari tilanne, sitä ei kyllä ole tullut kyllä paljon aateltua. Tosin kyllä kai se rojumäärä on aika sekasin siinä tilanteessa, mutta tuo pöytä. Sehän ei ole kyllä paljon mitenkään kiinni. Minä alan pitämään takana petillä sitä ajon aikana. Täytyykin ruveta suunnittelemaan kiinnitys systeeemi vaikka komeron takapuolelle, tai... no kattellaampa Toivopoika

HALTTUNEN TEUVO 21.08.2012 08:12

"Ei luulisi insnyörille olevan kovin vaikea suunnitella penkkien kiinnitystä niin, että ne olisi lattian tasassa, helppo irrottaa, toimisi makuutilan alusena ja täyttäisi direktiivit."

Niin, Matti, kyllähän se insnyör, mutta suunnittelun johto taitaa olla jälkimarkkinointipäälliköllä.

KOISTINEN TOIVO 21.08.2012 08:34

Niin ja nyt kun nuo etupenkit on osana ruokapöytähommaa, niin ne on senverta korkeella että mullakin piti rakentaa pöydän alle koroke, niin yltää jalat molemmilla jotenkin lattialle. Kun se penkki tehään kääntyväksi olisi ollut hyvä jos sen jalakaa oltais madalletu samalla, niin olisi saatu koko ryhmää alemmas. Korkeus säätöhän niissä on. No kompromissejahan nuo on. No se hyvä siinä oli että lämmön puhallus menee eteen sen korokkeen alla. Toivopoika

LIIMATAINEN HANNU 21.08.2012 09:09

"Ne tekee jotka osaa, ne jotka eivät osaa opettavat, jotka eivät osaa opettaakaan ne konsultoivat"! Jotenkin noinhan se menee. Martti väsnnyt paremman pöydän kuin alkuperäinen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.