Adria Matrix Supreme

NIEMI RAMI 12.08.2012 09:37

Moro kaikille,

Olemme kiinnostuneet kyseisestä autosta, onko teillä virkaiältään vanhemmilla tieteenharjoittajilla kokemuksia autosta tai Adriasta ylipäänsä. Kaikki ruusut ja risut otetaan mielellään vastaan.

Nimimerkillä 2 aikuista ja 2 lasta ensimmäistä m-autoa hankkimassa.

Kiitos!

VIRTANEN MIRVA 14.08.2012 12:07

Aloitetaan lyhyesti.. Ruusut ; iso jääkaappi, risut; "oleskelu/aamutoimet/tv:n katsominen, kun keskipeti alhaalla".

HAAPANEN TIMO 14.08.2012 18:13

Kaskipeti on ahdistavan matalalla siellä katossa ylhäällä olleessankin.

@timppa

TERVO JARI 14.08.2012 20:28

Pimee kun sänky ylhäällä ja sitte kun nukkumaan mennään suljetaan ISO kattoikkuna taas pimee ;-)) Isokattoikkuna hohkannee talvella kylmää ?

Ei minun autoni, ennen integroitu kun tollanen "kyhäys" . . .

Itselläni ei käyttökokemusta tuosta, integroidusta kylläkin ja ne positiivisiä . . .

Kuveja hiitä . . .

https://www.google.fi/search?q=Adria+Matrix+Supreme&hl=fi&client=firefox-a&hs=Tgg&rls=org.mozilla:fi:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=oYgqUM7FDaiP4gSzuIGQDA&ved=0CEsQsAQ&biw=1600&bih=677

SAARANLUOMA ARI 15.08.2012 08:36

Ostimme tänä kesänä Adria Matrix -matkailuauton jossa on tämä alaslaskettava keskipeti systeemi, se toimii mielestäni hyvin, sähköisesti säätyvänä sitä ei tarvitse laittaa alaasentoon asti jos haluaa käyttää pöytäryhmää ja samaan aikaan ylhäällä oleskellaan, tilaa riittää molemmille, iso jääkaappi on todella tilava, nämä oli ruusuja. Sitten risut: Adriassa on nyt vajaan kahden kuukauden aikana ollut jos jonkin moista pientä vikaa, jotka myyntiliike on kyllä mallikkaasti hoitanut takuuna, siitä kiitos heille. Kun saimme auton huomasimme heti ettei vesijärjestelmä toiminut, asunto-osan lukkopesä jäi käteen heti ekalla viikolla, vessan ovenkahva jumittui kiinni, pukukaapin ovinappi ei lukinnut ovea kunnolla, sähköjärjestelmä petti, lämpösulake laukesi kun käytimme sähkögrilliä, kuulemma liian suuritehoinen (vanhassa Hymerissä ei mitään ongelmaa sähkögrillin kanssa), tästä syystä vaihdoimme kaasugrilliin. Nyt on viimeiset 3 viikkoa mennyt ihan mukavasti Adrian kanssa. tiedä sitten oliko maanantai yksilö vai mikä, kertokaahan kokemuksista muutkin Adrian omistajat, olenko minä yksin ongelmieni kanssa???

KOISTINEN MARKKU 21.08.2012 11:08

Ostimme myös tänä kesänä Juhannuksen aikoihin Adria Matrixin. Meidän malli on Supreme 677. Toistaiseksi tuntuu, että emme ole saaneet ns. maanantai yksilöä, auto on toiminut mahtavasti. Mitä nyt oston yhteydessä peruutuskamera oli pimeänä, mutta se vaihdettiin jälkiasennuksena. Tilat ovat riittävät kahdelle aikuiselle ja meidän mielestä myös keskipeti systeemi toimii hyvin kun on ollut vieraita mukana. Parivuode takaosassa moottorisoituna on hyvä juttu varsinkin telvisiota katsellessa. Tietty takaluukku tässä mallissa on pienempi kuin 687 mallissa jossa vuotteet on pitkittäin erillään, mutta meille takaluukun koko on riittävä, sinne mahtuu kaikki tarvittavat tavarat etuteltan seinistä ulkokalusteisiin yms. saakka. Jääkaappi/pakastin on tilava, samoin keittiö riittävä ja sisäsäilytys tilaa on riittävästi.

VIRTA URPO 24.08.2012 09:33

Pieniä noi murheet ihmisillä. Jos ns. automaattisulakkeen laukeaminen maanatai yksilö, niin pitäisi katsoa peiliin. Yleensä autojen sähkösuojaus 10 A. Jos Hymeri laittaaa 16A niin onkohan johdot 2,5mm3 kokoa, epäilen. Jo kustannus ja paino lisääkin tulee. Adria pelittänyt 5v OK. Kaikki mitä ollut on FIAT. Nytkin taas yritetään ilmastointia korjata jo kolatta vuotta. Viimeksi keksivät vian kompressorista. Ennen kesällä sanoivat lopulta löytäneensä viat ja uusivat putkistoja. Arvatkaas kuinka paljon on ilmastoinnin korjaus maksanut. Oikeastaan ei ole toiminut kuin ekan kesän. Toinena jotenkin ja sitten alettiin opetteleen korjaamaan kun takuu loppu. 3 vuotta opeteltu niin Deltassa, kuin merkkihuollossa. Eli Adria tekee kaiken hinta laatu suhteella OK. Nuo muut kerrotut ongelmat, niistä kaikkien käyttämistä tarvikkeista johtuvia. Se pumppu ongelma kenties varmaan koski sitä, kun eivät laita paisunta säiliötä paine järjestelmään. Pelkäävät pakkasia ja ,että ei osta tyhjätä autoa oikein. Paine vesi vaatii aina sen minusta.

SEPPÄLÄ JARI 29.08.2012 20:23

Sama täällä. Vuosikymmenet vaununvetoa vaihtuu nyt asuntoautoon. Lukuisten kierrosten jälkeen, ainoaksi vaihtoehdoksi näyttää muodostuvan Supreme SL

Lehden (-11,jotain) koeajon perusteella alustaa (Renault) on paranneltu. (huoltovälit, jakopää jne.) Kokemuksia vanhemista Master-malleista, vioista, huolloista?

Vanhana vaunumiehenä en ehkä osaa ottaa huomioon kaikkia matkaa- ja leiriytimistä helpottavia varusteita, joilla asuntoautoa voisi varustaa. Jos tulee vinkkejä mieleen varusteista, joita kaupanteossa kannattaa ottaa esille, niin pankaa tulemaan.

jari

TERVO JARI 29.08.2012 21:28

Jari, Tuommosta esittäsin:

Markiisi, tuuliaita ( laadukas) , laadukas matto markiisin alle ja hyvät retkituolit ja laadukas säätyväjalkainen pöytä.

Tuuliaidan suittaa pistää pystyyn lyhyeksikin aikaa, toisin on markiisin seinien jotka vievät tilaa, työläät asentaa paikoilleen ja painavat . . .

Sitte sisälle:

Siniaalto inventteri ( 1600W ) pelittää tarvittaessa mikroaaltouunikin jolloin voit pika ruokailla missä ja millon vain. Ja kaffinkeitin pelittää myös missä ja milloin vain. No voihan kaikki nuo tehdä kaasullakin, jokainen tavallaan . . .

JANHONEN MATTI 29.08.2012 21:55

Itse olen reissannut Jari malliin markiisilla, alusmatolla ja tuuliaidalla. Tuuliaidan pitää olla riittävän pitkä niin että päätyihin jää vain kulkuaukot. Silloin se antaa sekä tuuli että näkäsuojaa. Siihen tosiaan pari hyvää lepotuolia ja säätyväjalalkainen pöytä. Viime kesänä teetätin vielä kylpyhuoneen verhosta markiisiin (ura) kiinnitettävät liukuvat aurinkosuojat. Näitä on myös valmiina myynnissä ainakin Obelinkissa. Koko ulkovarustus on nopea pystyttää ja purkaa, eikä paina paljon. Ja jos tulee kova myrsky niin markiisin voi hetkessä kelata suojaan ja tuuliaidan kaataa maahan painojen alle.

HAIKONEN ESA 29.08.2012 22:42

Viime viikolla satuin näkemään pari vuotta vanhan Adrian remontissa, jossa seinän rakenne näkyi. Valkoista styroksia siinä oli käytetty lämmöneristeenä. Ei kovin vakuuta pakkasilla eristys ominaisuuksiltaan.

JANHONEN MATTI 30.08.2012 13:05

Kyllä styroksin käyttö matkailuajoneuvojen eristeenä pitäisi kieltää. Sehän toimi kun diodi - päästä vettä sisään mutta ei päästä ulos.

TOIVONEN MARTTI 30.08.2012 15:15

Seinien ja lattian tekeminen umpisolutavarasta styroksin sijaan ei varmaan tulisi oleellisesti kallimmaksi. Esim. Finnfoam on paljon jäykempää kuin usein käytetyt styroksin hennommat laadut joten tukirimoituskin voisi olla harvempaa ja olla vain kalusteiden kiinnityskohdissa.

Kieltää pitäisi, ehdottomasti. Ajatelkaa kuinka monta vaunua ja autoa on lahonnut vain tuon styroksin takia!

VIRTA URPO 31.08.2012 18:45

Eihän styroksi mätäne. Laitetaan jopa talojen anturaan routa eristeeksi. Totuushan on ,että joku sauma vuotaa ja se aina syy kosteusvaurioihin. Syy on yleensä se "turkkilainen tai muu siirtotyöläinen " saksassa joka urakalla takoo noita kasaan ja vetää ne bytyylit tms miten vetää saumoihin. Toki varmaan palkkanin pojan myöskin laadunvarmistukseen kannattaa paneutua. No meillä vielä pitänyt jo 6 vuotta. Aika näyttää. Olen jopa kuullut vuoden vanhasta Saksan tuotteesta joka jo vatupassi. Styroksejakin on monta tyyppiä. Hymer puhuu PU:sta mutta ei sekään mitään Finnfoamia ole. Kaverillani oli sellainen Hymer vatupassa täysintegroitu joka meni vaihtoon tavalliseen TI eli puoli integroituun Hymeriin ( merkki uskollisuus palkitaan välirahana ) Vielä ei vuoda.

http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailuautot/?x26555=1581476 http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailuautot/?x26555=1753236 http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailuautot/?x26555=67787706 http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan-puheet/matkailuautot/?x26555=67906432

SEPPÄLÄ JARI 02.09.2012 13:08

Terve Markku

Viestisi perusteella olette jo ehtineet reissata Matrixilla tälle kesälle.

Itsellä kun on juuri Supremen 678 hankinta tapetilla, niin kiinnostaisi kuulla kommenteja itse alustasta, kuinka toimii? Ajettavuus, näkyvyys, kulutus , ym, ym, mitä tulee mieleen.

jari

Käyttäjän lisäys viestiin 2.9.2012 klo 13:10:43 Niin ja kovasti kiitoksia varusteluvinkeistä, joita kyselin.

jari

VIRTANEN MIRVA 03.09.2012 10:36

Kunnon lämmin/paksu "talvipeite" on ehdoton, samoin kiilat jotta kulkineen saa edes suunilleen suoraan..Vaunun kun saa paljon helpommin suoraksi parkkiin..

KOISTINEN MARKKU 06.09.2012 07:29

Huomenta Jari !

Kyllä Matrixilla on tullut reissattua Jussin jälkeen noin 5000km:ä ja viikonloppuna taas mennään. Meillä oli kaksivaihtoa ehtoa Adrian malleista toinen oli siis Rellun alustalla ja toinen Fiatin. Kävin koeajelemassa molempia sekä isoilla, että pikku teillä.
Valitani oli tämän jälkeen selvä, elli Rellun alustainen Matrix. Ajettavuus oli mielestäni huomattavasti parempi (vakaampi), ainakin pikkuteillä ja kuormattuna. (kiitos ilmasjousien ja niiden säädön). Molemmissa näkyvyys on samaa luokkaa. Sisätilan varustuksessa joutuu aina tekemään kompromisseja, joku tykkää toisesta ja toinen toisesta. Tämä ei näissä kahdessa vaihtoehdossa eronnut kauheasti ja täten ei vaikuttanut valintaan. Kulutus on yllätävä, vaikka meidän Matrix on automaattivaihteistolla, niin keskikulutus on ollut vain 11,1 L/100KM. Varustuksesta sen verran, että mikrolle otettiin lisävirtapaikka jääkaapin päällä olevaan lokeroon, sekä kaasun ulosotto, sitten ettei tarvitse kaasutilaa availla kun grillaa ulkona. Samoin kaasupullon automaattinenvaihtaja on hyvä varuste. Otimme myös raikasveden ulosoton takaluukkuun, sillekin kyllä löytyy käyttöä. Nämä tietty kaikkien henkilökohtaisia asioita, mutta kerroin kun kysyit.

Markku
SEPPÄLÄ JARI 14.09.2012 13:02

Kiitokset Markulle " katsauksesta" ja muillekin vinkkejä antaneille.

jari

LAUKKANEN MAURI 14.09.2012 21:10

Adrian toinen tuleminen! -Katso aloitus jäsnkeskutelu osiosta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.