Dometic-jääkaapin sytytysboxin liittimet

VAINIO RISTO 01.08.2012 12:53

Onkos kellään ollut ongelmia tuon sytytysboxin liittimien kanssa. Meillä boxi toimii ja siten myös jääkaappi, mutta välillä auton heiluessa katkeaa kaasun tulo ja boxi yrittää sytyttää kaasua (tikitys kuuluu). Johtoja heiluttamalla taas pelaa hetken aikaa tai kauemminkin. Vika on saatu selvitettyä tuohon liitinkampaan, jossa johdot on liian löysällä ainakin minusta, kun vetämällä tai työntämällä jotain johtoa taas virta kulkee kunnes heilahdus taas katkaisee virran. Korjausehdotuksia? Otin kamman irti, mutta itse liitinosa muovin suojissa ja siten kiristys yms ei oikein onnistu.

JANHONEN MATTI 01.08.2012 14:10

Vähän vaikea näkemättä. Mikäli kysessä on laattaliitin ja sen päällä joustava muovisuojus niin sitä voi kyllä kiristää esim puristamalla sitä pihdeillä. Abiko-pihdit käy tähän hyvin mutta nokkapihditkin käy.

Joskus liitoksen muovisuojus on kovamuovia ja silloin on mahdollista saada itse liitos ulos suojuksesta poistamalla/taivuttamalla haittoja.

Yksi konsti on katkaista johto ja laittaa johdon päähän uusi tiukempi liitin.

Ja ei muuta konstia käytössä voi koettaa väliaikaista "Pielavetistä" korjausta. Ottaa virtajohdosta johdon säikeitä jotka laittaa liittimeen ja painaa sen kiinni jolloin väliin jäävät säikeet kiristää liittimen.

Tämä näkemättä tapausta.

HAAPANEN TIMO 01.08.2012 17:14

Kaapin sammuminen ei johdu tästä liittimestä, kaasupuolellakin on joku häiriö.

@timppa

VAINIO RISTO 01.08.2012 20:31

Moii Timppa, kyllä vika on liittimessä. On tämä asia reissun päällä selvitetty moneen kertaan. Liittimeen asennetut "abikot" ovat niin löysiä, että johdosta vetämällä tai työntämällä liekki syttyy tai magneettiventtiili aukeaa. Nämä johdot ohjaavat myös magnettiventtiiliä, liekkivahtia ja sytystyspietsoa. Ajattelin vaan, jos joku on törmännyt samaan ongelmaan ja ratkaissut ongelman. EuraMobilissa korjaus vaatii jääkaapin irroituksen, kun boxin ei pääse luukusta kunnolla käsiksi. On oikein suunnittelun ja toteutuksen kukkanen.

HAAPANEN TIMO 01.08.2012 20:40

Jaaha, se taitaakin olla automaattikaappi, siis itekseen energiaa vaihtava.

@timppa

JANHONEN MATTI 01.08.2012 21:10

Vaikealta paikalta näyttää. Tuossa tarvittaisiin nyt ne "kätilön kädet", että pääsisi käsiksi kohteeseen.

Koetappa voitko painaa siihen löysään liittimen joko käsin tai nokkatongeilla tavallinen nuppineula. Jos se menee johonkin liittimen väliin niin se toimii kiilan tavoin ja kiristää liitintä.

VAINIO RISTO 09.08.2012 09:46

No, sain boxin irti jääkaapin takaseinästä ja johtoa venytettyä sen verran, että sain liittimen alempaan aukkoon. Kaikki liittimet mätääntyneet eli syöpyneet niin, että siinä oleva kieleke oli poikki ja siten kosketus huono. Nyt vaan ongelma mistä saisi kyseisiä puristusliittimiä, kun tuntuu tuo Molex olevan vähän vaikeasti löydettävä liitin. Itse muoviliitin on kunnossa, mutta nuo johtoihin puristettavat liittimet ovat lahonneet neljässä vuodessa.

JANHONEN MATTI 09.08.2012 10:12

Liittimiä voi tilata täältä http://fi.farnell.com/molex

VAINIO RISTO 09.08.2012 11:53

Aika hyvät toimituskulut 25€+ALV. Tulee parille puristettavalle liittimelle hintaa mukavasti. Täytynee tilata, jos muualta saa.

ROPPONEN JARI 09.08.2012 13:37

Uusi johto varaosana muistaakseni jotain kolmenkympin luokkaa.

HAAPANEN TIMO 09.08.2012 16:04

Yritä tuolta: http://www.sarkacaravan.fi/index.php?p=1_68_Dometic-Elektrolux

@timppa

VAINIO RISTO 12.08.2012 10:26

No niin, taas toimii jääkaappi kaasulla kunnolla. En vielä tilannut liittimiä USAsta ja uutta pistoketta ei tunnu tuohon HeaTecciin löytyvän tai sitten kauppaiaat eivät viitsi vastata maileihin. Tinasin lisää tavaraa katkenneen kielen tilalle ja nyt liittimet ovat tiukkoja sekä virta kulkee. Eli tälleenkin sen voi korjata, jos jollain muullakin esintyy samaa vikaa. Sain sen sytytysboxin sieltä kaapin pois ja siirsin sen semmoiseen paikkaan, että jatkossa on helpompi tehdä korjauksia yms.

JANHONEN MATTI 12.08.2012 10:37

Hyvä että hoitui. Niillä liittimillä saattaa olla aivan erityinen syy hapettua ja murtua poikki - vaikka materiaalivika. Hapettumista estävän suoja-aineen käyttö tuskin on haitaksi noin jatkoa ajatellen.

HÄMÄLÄINEN JUHANI 12.08.2012 18:43

Kysymys vielä Dometic jääkaapin termostaatin toiminnasta,lopetti yhteistyön,kolme valoa palaa näytöllä?kaappi toisinaan toimii ,oli kaasulla tai sähköllä.Lieneekö vietävä tietäjälle,vai onkohan teese itse korjaalla mahdollisuuksia.tervsin.Jussi

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.