Kysymys 1: mikä johto tulee televisiokaappiin - multimediasysteemi??

RUOTSALAINEN JUKKA 30.07.2012 22:04

Hei,

autoon on tutustuttu kesän aikana ja ilokseni/ihmetykseni löytyi auton televisiokaapista tuntematon johto. Kyse ei ole virtajohdosta tai antennijohdosta, vaan jonkinlaisesta medialaitteeseen liittyvästä valmiusjohdosta. Auto on jonkinlainen "juhlavuoden" malli ja siinä on ollut valmiina jo uutena mm. subwoofer. Tämä viittaisi siihen, että televisiokaappiin tulisi johdotus, jolloin television voisi kytkeä auton cd/radio - systeemiin tai johonkin muuhun katsottaessa tv:tä tai dvd:tä (tämä on siis arvaukseni). Tai sitten johdolla on jokin täysin muu merkitys. Minulla meni sormi suuhun, kun tämän johdon sieltä löysin.

Otin tähän kuvat johdon päästä. Osaisiko joku arvuutella mistä johdosta mahtaa olla kyse ja mikä sen merkitys olisi?

Tässä pähkinä purtavaksi - veljet jelpatkaa.

Käyttäjän lisäys viestiin 30.7.2012 klo 22:13:45 Kysymys 2 tulee huomenna ja se liittyy auton peruutuskameraan. En saanut kuvia siitä vielä valmiiksi. Siitä siis tämä kysymysten "numerointi". Hyvää illanjatkoa.

SUOMINEN TAUNO 31.07.2012 08:01

Aika eksoottisen näköinen kaapeli. Voisi olla jokin versio DVI -liittimestä. Niissä on 18 napaisia versioita, mutta tuon näköistä en löytänyt. Todennäköisesti on tarkoitettu ulkopuolisen laitteen (esim DVD -soitin) liittämiseen televisioon. Niissä kyllä nykyään käytetään tyypillisesti HDMI -liitäntää.

Tärkeintä kai olisi saada liitettyä tuo piuha televisioon ja keksiä, missä on sen toinen pää. Telkkarista tuskin tuollaista liitinpaikkaa löytyy, joten adapteri siihen sitten tarvitaan. Eikö auton mukaan ole mitään papereita, joista pääsisi jyvälle?

KNUTARS EINO 31.07.2012 08:17

Tervehdys!

Asiani ei liity kaapeliin, vaan kuvien kokoon, jotka olisi suotavaa pienentää ennen lähettämistä. Hyvä ilmaisohjelma on esimerkiksi Fotosizer Löytyy googlettamalla.

eikka

ISOMÄKI KAI 31.07.2012 10:24

Mikäs kuvien koossa oli vikana? Hyvä resoluutio, vaikka sitten haluaisi vähän suurentaakkin kuvaa. 8D Hitaat nettiyhteydet vain taitaa vaivata...

KNUTARS EINO 31.07.2012 11:32

No johan siellä alkaa joku heti vittuilemaan, vaikka yrittää auttaa miestä mäessä!

On monia keskustelu- ja kauppapalstoja joissa kuvien kokoa on rajattu.

Se minkälainen nettiyhteys minulla on, ei pitäisi liikuttaa hevonhelvettiä edellistä kommentoijaa.

Kaikki se pitää miel(s)tä vaivata!!

RIIHELÄ ESA 31.07.2012 12:02

Jotain auringonlaskukuvia voi pienentää miten haluaa. Mutta jos haluaa apua näissä teknisissä jutuissa, kuvat pitää lähettää mahdollisimman suurella resoluutiolla. Muuten ei niistä näe mitään yksityiskohtia, jotka ovat silloin tärkeitä.

Siis kuvan kokoa (pikseleitä) ei pidä pienentää alkuperäisestä ollenkaan. Sen sijaan kuvan pakkausta voi kasvattaa aika paljon ilman että ykstyiskohdat kärsivät liikaa. Pakkaaminen pienentää tiedoston koon siedettäväksi. Nykyään paria megatavua voidaan pitää siedettävänä vaikka millä mobiililaitteilla niitä latailee. Liitteessä esimerkkinä tuo ensimmäinen kuva reippaammin pakattuna. Tiedoston koko putosi kolmannekseen, mutta muuten ero on vähäinen.

Parempi on laittaa hankalan suuri tiedosto, kuin hankalan suttuinen kuva. Jälkimmäisestä ei ole mitään hyötyä. Yleensä kaikissa kuvankäsittelyohjelmissa voi valita pakkaustason, joko prosentteina tai sanallisena laatutasona (high, medium, ...).

KOSKINEN JANI 31.07.2012 13:03

Googleen kun laittoi Mitsumi wohnmobile niin löytyi jotakin juttua: http://www.wohnmobilforum.de/w-t35707,start,60.html

Jos oikein ymmärsin niin ainakin tuossa liittyy sängyn moottoreiden ohjauksiin.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 31.07.2012 14:18

"Jotain auringonlaskukuvia voi pienentää miten haluaa. Mutta jos haluaa apua näissä teknisissä jutuissa, kuvat pitää lähettää mahdollisimman suurella resoluutiolla. Muuten ei niistä näe mitään yksityiskohtia, jotka ovat silloin tärkeitä."

Mitähän yksityiskohtia tuosta kuvasta puuttuu??

Kuvatiedosto on 60 kertaa pienempi.

KORHONEN PAULI 31.07.2012 14:48

Nåin sitä veljet jelppaa Jukkaa :-))) pkk

TUPPURAINEN PETRI 31.07.2012 15:00

No mitäs eroa niissä on? Ohessa kuva missä on vasemmalle se iso alkuperäinen ja oikealla se pienennetty.

RIIHELÄ ESA 31.07.2012 15:04

"Mitähän yksityiskohtia tuosta kuvasta puuttuu??

Kuvatiedosto on 60 kertaa pienempi."

Ei siitä tunnu puuttuvan yksityiskohtia, koska alkuperäisessä kuvassa ei ole pieniä ja tärkeitä yksityiskohtia. Yksityiskohtia toki on, mutta ne ovat tässä tapauksessa merkityksetöntä kohinaa tai pinnan kuviointia.

Suhteellisen tasaisia pintoja voi pienentää ja pakata todella paljon ilman havaittavaa eroa lopputuloksessa. Mutta jos pakkaa pieniä yksityiskohtia, esimerkiksi pientä tekstiä sisältävää kuvaa, ne häviävät, koska jotain siitä kuvasta on pakko jättää pois pakattaessa. Kuvan kokoa eli pikselimäärää pienentämällä kaikki muutamaa pikseliä pienemmät kohdat häviävät joka tapauksessa, vaikkei pakkaisi ollenkaan. Esimerkiksi numerot ja kirjaimet vaativat vähintään kymmeniä pikseleitä, jotta ne voi lukea oikein.

Riippuu sitten tapauksesta paljonko yksityiskohtia pitää kuvassa näkyä. Jos ottaa kuvan vaikkapa lehden sivusta sellaiselta etäisyydeltä, että vielä juuri näkee lukea, voi helposti nähdä muutoksen vähentämällä pikseleitä ja lisäämällä pakkausta. Tässä tapauksessa asia ei ole oleellinen, koska tuon liittimen joko tunnistaa - tai sitten ei - pienestäkin kuvasta.

TUPPURAINEN PETRI 31.07.2012 15:08

Ja Adoben Phoshop hoitaa loput ;)

Käyttäjän lisäys viestiin 31.7.2012 klo 15:09:24 siis Photoshop......

RIIHELÄ ESA 31.07.2012 15:19

"Nåin sitä veljet jelppaa Jukkaa :-))) pkk "

Nimenomaan. Kun itse liitinasiassa ei voi auttaa, koska ei tiedä eikä pelkillä arvauksilla ole mitään arvoa, täytyy yrittää antaa edes jotain.

Tavallaan kysymys oli väärä tälle porukalle. Olisi pitänyt kysyä valokuvien resoluutioista. Kannattaisi kokeilla kysyä valokuva-asiaa jostain valokuvausfoorumilta. Ehkä keskustelu sielläkin eksyy sivuraiteelle ja tuon liittimen käyttötarkoitukseen?

FREDRIKSSON REIJO 31.07.2012 15:28

VALITTAJAT HOI !

PERUSTAKAA OMA SAITTI VALITUKSILLENNE.

SINNE VOITTE VALITTAA IHAN MISTÄ HALUATTE.

SAMAT VALITTAA AINA ASIASTA KUIN ASIASTA, KATSOKAA PEILIIN !

NÄIN PYSYMME ASIALINJALLA ! ! !

KORHONEN PAULI 31.07.2012 15:28

Mutta onneks tämä on ihan normaalia. Parempaa käytöstä on Karavaanarit ohjelmassa. pkk

HÄMÄLÄINEN MARKKU 31.07.2012 15:36

Haluamatta millään tavalla vinoilla, niin yleisin virhe mikä täällä tehdään kun kysellään neuvoja on se minkä Jukkakin teki, eli ei kerrota tarkemmin mistä kulkimesta on kyse. Yleensä pitäsi kertoa merkki, malli, ja vuosimalli niin samanlaisen laitteen omistajat ehkä osaisivat neuvoa.

Yleensä viitataan myyjään ja ohjekirjoihin. Ellei ohjekirjassa ole aiheesta mitään, niin yleensä myyjäkään ei sitä tiedä.

Tuo kuvajuttu on taas sitten oma keskustelunaiheensa. Kuvien koosta on jo paljon tosin kirjoiteltukin.

HAAPANEN TIMO 31.07.2012 16:19

Kyllä ne kuvat kannattaa pienentää, ohessa yksi versio. Asia selviää varsin hyvin.

@timppa

Käyttäjän lisäys viestiin 31.7.2012 klo 16:31:03 Mitsumi nimellä ei taida päästä eteenpäin, tekee kaikenlaista: http://www.mitsumi.co.jp/index_e.html

RUOTSALAINEN JUKKA 31.07.2012 17:12

Hei, pikseleihin en osaa ottaa kantaa, kun kuvia otin. Yritin ottaa vain mahdollisimman tarkat kuvat, jotta lukija saa yksityiskohdista selvän. Nämä tekniset it detaljit eivät ole vahvuuteni.

Kulkimen tiedot ovat seuraavat:

hymer b 514 sl, gold edition, vm 2008.

Auton mukana ei tullut mitään ohjekirjoja, jossa puhuttaisiin johdosta mitään.

Nyt yritän selvittää saisinko cd soittimen ulos kojetaulussa tarkastaakseni tuleeko johdon toinen pää sinne ja olisiko jopa niin, että johto olisi kytketty cd/radioon.

Uskon edelleen, että johonkin medialaitteeseen tämä johtovalmius.

Jatketaan keskustelua, joka näyttäminen olevat innokasta :)

TERVO JARI 31.07.2012 17:26

Kysäseppäs siltä Hymerkauppiaalta jolta Hymerisi on alunalkujaan ostettu ( jollei ole "uitettu", mutta todennäköisesti saat "apuja" "uitettuunkin" ), kerro malli rekisterinumero ym:t tiedot ja kerro "murheesi", hyvin todennäköisesti saat tiedon/avun asiaan . . .

Itselläni on vm.1998 ( eilikkä vanaha ku taivas ) tuolta ostettu Hymer:

http://www.hymercenter.fi/

Ovat kyllä olleet tietoisia autoni "sijainnista" elikkä en turhanusein asioi heilläpäin, MUTTA ovat kertoneen/auttaneet auliisti, nähtävästi Hymerilläkin on kuin Detskullakia asiakaspalvelu kohdallaan, hyvä niin . . .

Et saa vatua eikä mutua, saat suoraan merkkikohtaista ensikäden tietoa . . . .

Mutu = musta tuntuu

Vatu = vaimosta tuntuu

LAUKKANEN MAURI 31.07.2012 17:26

Minulla on 2008 Hymeri 524SL ja siinä on se TV-kaappi täynnä johtoja,mutta ne on niitä normaaleja RCA-liitimiä ja menevät sinne autoradion viereen,eli oletan samaa tuossakin tapauksessa,mutta liitin on tuntematontonta tyypiä.

Pikseleitä pitää olla riitävästi,karavaanari veljiä taitaa ahistaa jokin ,kun pitää ruveta väittelemään tuonlaisesta asiasta.Mutta lääkeitä ahistukseen on satavana,kuulema eli ei alkoholia ahistukseen vaan liikuntaa ja oikeaa ruokaa;kyllä se siitä!.

FREDRIKSSON REIJO 31.07.2012 17:44

Ota soittimen tiedot ylös ja googlaamalla varmaankin löytyy käyttöohje mistä näkee liittimet. Ei tarvi siten ehkä turhaan purkaa mitään.

RUOTSALAINEN JUKKA 31.07.2012 20:03

Hei, tutkimustyö on edistynyt ja vähän lisää arvauksiani.

Otin cd/radion pois pesästään. Radion takapuolesta lähti aikamoinen nippujohtoja. Laitan tähän mukaan kaksi kuvaa radion taustasta, josta näkyy johdot. Pikselimiehet älkää suuttuko, sillä kömpelyyteni takia niitä pikseleitä nyt taas taitaa olla paljon. Pahoitteluni.

Lisäksi laitan kuvan soittimesta ja asunto-osan penkin alta löytyvästä subwooferista. Subwoofer kuvalla ei varsinaisen haasteen kanssa ole mitään tekemistä, mutta onpa nyt sekin kuva tässä mukana.

Soitin edelliselle ja samalla siis myös ensimmäiselle auton omistajalle. Hän sanoi, että hän ei ole soitinta siihen ostanut, vaan se on tullut suoraan tehtaalta. Hän epäili, että auton myyjä liike ei olisi sitä laittanut, vaan se olisi tullut tehtaalta. Tämä tieto lisää uskoani, että "juhlavuoden" mallissa on ollut extrana musiikkivehkeet, koska tuo subwooferikin vaikuttaa alkuperäiseltä tehdasasennukselta.

Mutta sitten muuttuneeseen tilannearviooni:

tutkin soittimen manuaaleja ja sieltä selvisi sen verran, että laitteeseen saa kytkettyä Ipodin ja laite lukee myös dvd-levyjä (laitteessa on siis kohtuullisesti ominaisuuksia, jota voisi hyödyntää!). Arvioini on tässä vaiheessa se, että soittimeen on kytketty lisäjohtosarja, jonka pää voisi olla kaapissa oleva piuha. Kyse ei olisikaan soittimen perusjohtosarjasta eikä tehtaalla valmiiksi autoon asennetusta valmiusjohdosta. Jos arvaukseni on oikein, niin soittimessa voisi pyörittää dvd:tä, katso kuvaa telkkarista ja saada äänet auton kaiutin järjestelmistä.

Soitin näyttää olevan tyyppiä JVC, KD-DV5302E.

Jollakin aikaisemmalla kommentoijalla oli saman vuoden malli, mutta pykälää isompi versio. Onko sinulla nämä vermeet valmiina autossa?

Mutta nyt alkaa tuntua siltä, että helpoin tapa saada tolkku tähän juttuun on se, että kaivan esiin liikkeen, joka näitä asentelee. Ajan auton pihaan ja piuhat sekä laitteet esiin. Asiantuntija varmaan ratkoo tämän asian alta aikayksikön.

Se miksi tämä asia kiinnostaa on se, että laitteessa kovasti ominaisuuksia, mutta tähän saakka on vain kuunneltu radiota ja muutamia cd:tä. Olisi mukava saada kaikki "irti" apparaatista, jos muutamalla adapterijohdolla selviää. Soundit kun on aika hyvät neljällä kaiuttimella ja tuolla subwooferilla.

Kiitos kaikille kommentoijille - toki vieläkin saa jutustella: sitä vartenhan tämä foorumi kaiketi on.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 31.07.2012 20:18

Näyttäsi olevan myös videosoitin, eli siellä kaapissa pitäsi olla jonkinlainen näyttö. Onko karsittu pois, vai eiko sitä ole ollutkaan, tiedä häntä. Tuon johdon toinen pää on ilmeisesti kiinni soittimen pyöreässä liittimessa (piuhat 1) tosin tämä on vain arvailua. Lisää tietoa saanee Hymeriltä.

RUOTSALAINEN JUKKA 31.07.2012 21:12

Hei, lisäinfoa vielä seuraava havainto. Laitoin soittimeen dvd:n ja kauppias vain dvd äänet tulivat kaiuttimet järjestelmästä.

Yksi arvaus tuli vielä lisää. Olisiko käynyt niin, että auton välittänyt liike, olisi vaihtanut televisiokaapissa olleen television toiseen versioon, johon tv-kaapista löytynyt piuha ei sovikaan. Viittaa siihen, että autossa ollut tehtaalta jo valmis soitin ja televisiopaketti kaiuttimineen, jotka ovat olleet yhteensopivia.

Täytyy olla vielä yhteydessä auton välittäneeseen liikkeeseen.

Tutkimus jatkuu...

RIIHELÄ ESA 31.07.2012 22:10

"Hei, pikseleihin en osaa ottaa kantaa, kun kuvia otin."

No, nyt sitten tiedät mistä voi jatkossa kysellä niistä pikseliasioista. Joustavasti, saat vastauksia laidasta laitaan, joten voit valita niistä sen, mikä tuntuu itsestä mukavimmalta.

Sitten se toinen asia. En usko, että tuo kuvasi kaapeli liittyy ainakaan tuohon soittimeen. Siitä saa sekä videon että äänen ulos, mutta ne tulevat niistä pyöreistä koaksiaaliliittimistä. Siinä mitsumi-liittimessä ei ole koaksiaaliliitäntöjä, joten sinne ne eivät mene. Jonnekin kuitenkin menee myös kuva, koska laitteessasi on video-liitäntään kytketty johto. Voisi kuvitella toisen pään menevän sinne TV-kaappiin? Pitäisi siinäkin päässä olla samanlainen pyöreä liitin. Telkkari tarvitsee lisäksi myös ne kaksi ääniliitäntää (L+R).

Soittimeen voi myös liittää joko CD-vaihtajan, DAB-vastaanottimen tai iPodin. Ne kytketään siihen pieneen liittimeen oikeassa alakulmassa, joka on kuitenkin tyhjänä. Eikä sekään tarvitse 18-napaista liitäntää. Lisäksi on muita kytkentöjä sähköantennille, käsijarruun, mykistys puhelun tullessa ym, mutta ei niitä ole järkevää viedä sinne kaappiin, ellei siellä ole mitään jakorasiaa tai vastaavaa.

Saksalaiset kolleegat tuossa aiemmassa linkissä pohdiskelivat saman liittimen käyttöä, tosin eri autossa. Joku arveli sen liittyvän alaslaskettavan vuoteen ohjaukseen. Mutta ei kai sitä ohjata kuin ylös ja alas, ei siinä kovin moninapaiselle liittimelle ole tarvetta? Ei ne saksalaiset taida olla näissä asioissa yhtään meitä parempia.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 01.08.2012 10:55

Ne punaisella ja valkoisella RCA liittimellä varustetut johdot näyttäisivät menevän subbarille. Eivät siis liity videoon.

Jos sinulla on JVC:n käsikirja, niin mitä liitäntöjä on siinä pyöreässä liittimessä. Videoa kytketään usein myös moninapaliittimen kautta (esim SCART).

HÄMÄLÄINEN MARKKU 01.08.2012 11:43

Soittimessa näyttää olevan mahdollisuus CD-makasiinille. Johto saattaa liittyä siihen. Lähtö tosin pitäsi olla "johdot2" kuvassa näkyvän kaiutinliittimen vieressä. Johto voi tosin olla valmius jollekin toisen mekkiselle radiolle radiolle. Loppuvaiheessa onkin sitten asennettu JVC johon johto ei sovikkaan. Löytyykö radion luota samanlaista liitintä kuin aluperäisessä kysymyksessä on "johdon pää" kuvassa?

http://www.jvc.fr/files/installation_manual/kddv5301-5302e-install_get0442-005a_fr.pdf

Linja tasoiset lähdöt: Valkea RCA = vasen äänikanava Punainen RCA = oikea äänikanava Ylin keltainen on video, minne sitten meneneekään

http://fi.wikipedia.org/wiki/RCA-liitin

RUOTSALAINEN JUKKA 01.08.2012 23:01

Hei kaikki,

Mysteeri alkaa selvitä, mutta olipa urakka.

Tänään otin vielä soittimen pois tutkiakseni mihin videokuvan johdot lähtevät. No näytti lähtevän kojetaulun alle? Tutkin ja tutkin mihin johdot sieltä menevät, turhaan. Sitten sattumalta näin kojetaulun ja lokasuojan tuntumasta sisäpuolelta taskulampun kanssa, että johdot menevät asunto-osan suuntaan. Mutta minne???? Ei löytynyt mistään, vaikka pörräisin autoa joka puolelta. Sitten menin katsomaan auton ulkopuolelta kemikaalien vessan tyhjennysluukkuun ja kuinka ollakaan: sieltä näin sentin verran johtoa ja sen että se menee jonnekin vessaan auton sisälle. Vessasta en löytänyt mitään, kunnes taas taskulamput kanssa bongasin vessan kaapin alla olevasta raosta (noin 1 cm), että johto menee jonnekin ylös päin. Sitten loppui eväät. Ei lyönyt mistään. Meinasin jo lopettaa, kunnes vielä avasin tv-kaapin viereisissä kaapeissa oleva suojakourun. Ja sieltä löytyi soittimeltalta tuleva johto, johon oli kytketty tosi kummallinen johto. Tämän kummallisen johdon pää oli itse asiassa ko tämän tarinan aloittanut johto, joka tulee tv-kaappiin. Purin kytkennän ja käänsin soittimesta tulevan johdon tv-kaappiin. Laitan kuvia tästä sopasta, johdoista, kun saan kuvat siirrettyä kamerasta tietokoneelle.

Tarina ei ole vielä lopussa, sillä nyt pitää kuva saada vielä tv:hen. Tänään vain loppui aika ja tuli liian pimeätä.

Yhteenvetona jutusta on se, että johto oli vedetty jo tehtaalla ja päätetty nyt löydettyyn kouluun.

Laitan lisää tarinaa ja kuvia myöhemmin.

RUOTSALAINEN JUKKA 02.08.2012 21:54

Hei, nyt on homma saatu päätökseen. Selvittelen tällä palstalla olleen ja sittemmin käsiin saamani asennuskuvan perusteella soittimelta lähteneen johdon kytkennät. Soittimelta lähti keltainen, punainen ja valkoinen RCA-liitin. Keltaisessa tulee kuva. Punaisella ja valkoisella voi liittää soittimeen ulkopuolisen laitteen kuten Ipodin.

Kuten edellisessä viestissä kerroin, niin löysin tv-kaapin viereisistä kaapeista kaapelikourun, jossa soittimelta lähteneet RCA-liittimien johdot olivat kytkettu tv-kaappiin vietyyn johtoon. Purin tämän sekamelskan ja jäljelle jäi keltainen, punainen ja valkoinen RCA uroskappale. Oikaisin tämän johdon tv-kaappiin, mutta johto ei ylettynyt TV:lle. Hain Biltemasta 3 eurolla jatkojohdon, kytkin sen soittimelta tulevaan juuri purkamaani keltaiseen RCA-liittimeen ja toisen pään television keltaiseen: sitten kokeilemaan. Laitoin soittimeen DVD:n ja kytkin tv:n valikosta AV:n. Homma oli siinä: tv:hen tuli DVD:n kuva ja "koti-/autoteatterista" tulivat äänet. DVD:tä ohjasin soittimen kaukosäätimellä osoittamalla sitä luonnollisesti soittimeen päin.

Nyt tämä asia tuli ratkaistuksi ja hintalapuksi 3 euroa.

Toimii hyvin ja äänet ovat aivan omaa luokkaa. Tuntuu, että koko DVD:n katselu sai uuden ulottuvuuden.

Minusta tämän tarinan opetus on se, että autoissaimme on jonkin verran tehtaalla valmiiksi tehtyjä johdotuksia, mutta emme aina niistä tiedä. Edelliseen autoon asensin radion ja tutkaillessani kojetaulun taustaa, löytyi sieltä valmiit johdotukset antennille ja kaiuttimille.

Laitan tähän vielä muutaman kuvan, jos jotakuta tämä sekoilu kiinnostaa.

Viimeisessä kuvassa "monsterijohto", joka toinen pää siis oli tv-kaapissa (mistä koko tämä juttu alkoi) ja toinen pää näkyy toisessa kuvassa (tämä pää oli kytketty tv-kaapista näkyvään näkyvään kolmeen RCA-liittimeen. Kytkentä oli kuvassa näkyvässä johtokourussa.

SUURKIITOS kaikille kommenteista!

KORHONEN PAULI 03.08.2012 13:42

Onnittelut! Mitä opimme tästä: kyllä laitteet saa toimimaan pakkaamattomillakin valokuvilla :-)))) pkk

RIIHELÄ ESA 03.08.2012 14:36

"kyllä laitteet saa toimimaan pakkaamattomillakin valokuvilla"

Tämä ei kyllä vielä riitä todisteeksi vaadittavasta pakkaustasosta. Kysyjä ratkaisi ongelman seuraamalla johtoja eikä meiltä saatujen arvausten avulla. Juttu siis olisi ratkennut ilman kuviakin, joten pakkauskysymys on vielä täysin auki.

LAUKKANEN MAURI 03.08.2012 16:09

Taitaa olla nämä meidän piironkin sähköt ja laitteet olla vielä niin yksinkertaisia ,eli ihmisten tekemiä että viat ja ongelmat selviää aikanaan ,mutta onhan se kiva tehdä asiaa siitä kuuluista tikustakin ja tietäjiä ja viisatelijoita on mukava seurata.

RUOTSALAINEN JUKKA 03.08.2012 18:02

Hei kaikki,

Tarina sai onnellisen päätöksen, mutta usko meinasi loppua. Kyllä tästä keskustelusta oli apua monessa mielessä minulle. Joku keskustelija kommentoi, että "täytyy löytää johdon toinen pää". Se sai minut uskomaan, että kyllä jossakin on se toinen pää - nyt pitää vain sitkeästi etsiä. Lisäksi joku laittoi kaaviokuva ko laitteesta. Se auttoi myös.

Ei ehkä sitä lottovoitto kommenttia tullut, mutta apuja kuitenkin. Kyllä tälle palstalle tai voisiko kutsua jopa sosiaaliselle medialle on käyttöä. Itse olen saanut paljon apua ja vastavuoroisesti aina kun olen voinut jotakin tietoa jakaa, olen sen täällä yrittänyt tehdä.

Joskus tarinat lähtevät lentämään ja kulkemaan "omia latujaan", mutta ei se niin vaarallista ole.

Mulla on vielä peruutuskameran kanssa haaste: laite on ja se toimii, kun laitan peruutusvaihteen päälle. Mutta manuaaleja ei ole, enkä tiedä ko laitteen mahdollisia muita ominaisuuksia. Lisäksi on vielä pieni kysymyksen tynkä akuista. Näistä huutelen pojjilta apuja, kunhan sulattelen tämän edellisen savota.

Hyvää viikonvaihdetta!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.