Carthagon ohjauspaneeli

MIELONEN JORMA 28.07.2012 20:09

Saisiko apua tuon ohjauspaneelin käyttöön (esim. mitä nuo namiskat ovat)?

KÄMÄ JUHA 28.07.2012 20:21

Olisiko näin... oikea ylempi= virtakytkin oikea alempi=ulkovalon virtakytkin vasen alin= raitis-tai harmaaveden täyttöaste(tod.näk raitisvesi) vasen keski=asunto-osan akun varaustila vasen ylin= sisä-tai ulkolämpötila

Käyttäjän lisäys viestiin 28.7.2012 klo 20:30:41 keskellä alempi= raitisvesisäiliön painevesipumpun virtakytkin keskellä ylempi= kaasun täyttöaste

Käyttäjän lisäys viestiin 28.7.2012 klo 20:31:59 se oikealla ylempi on siis päävirtakytkin

MIELONEN JORMA 28.07.2012 20:43

Kiitos avustasi.

Osittain jo noi tiedän... ehkä?

Toi vesisäiliönappi näyttää molemmat, sekä raiti- että harmaavesi, mutta kun se näyttää ne prosentteina ja yhtäaikaa vielä näkyy ja/tai vilkkuu kaksi eri säiliö merkkiä ja kaasupullon kuva niin on hiukan sekaisin mikä niistä on mikäkin?

Vesipumpunkin jo hoksasin, päävirran ja valot. Tai tuosta valonapistakin toimii muutakin. Pitääkö auton olla suorassa vinossa vesisäiliöitä tyhjennettäessä? Kun ei toi harmaavesisäiliö meinaa mennä tyhjäksi ei sitten millään? Tosin kovin vinossa en ole vielä koittanut?

Onko muuten tuossa kaasunäytössä myös pullonvaihdon ilmaisin eli kun on autossa Truma Duomatic L Plus, niin näyttääkö se näytössä myös kun on pullonvaihto? Vai miten toi juttu toimii, kun ei olla ennen olla oltu tekemisissä noiden tommosten kanssa. Ollaan vasta-alkajia eikä auton mukana tullut oikein kunnon oppaita... paitsi Aldesta.

KÄMÄ JUHA 28.07.2012 21:15

Nuo carthagon yksityiskohdat ei ole tuttuja. Omassa euramobilissa on saman valmistajan paneeli, kylläkin hieman erilainen. vesisäiliöiden tyhjentämisestä; pitää vaan tutkia missä kohtaa poistoputki on säiliössä ja päätellä siitä missä asennossa auton pitää olla. Pullonvaihdosta; ilmeisesti näytössä näkyy käytössä oleva pullo ja jollakin tapaa kun pullo on tyhjä. Ohessa englanninkielinen manuaali duomaticista

KÄMÄ JUHA 28.07.2012 21:16

...siis se tiedosto

KÄMÄ JUHA 28.07.2012 21:43

vielä....jos kaasupullon kuva vilkkuu näytössä niin molemmat kaasupullot tyhjät ja jos taas kaasupullon kuvassa on sisällä R-kirjain niin toinen pullo on tyhjä (ainakin eräässä hymerin mallissa toiminto menee tällätavoin

MIELONEN JORMA 29.07.2012 09:51

Kiitos avusta, eiköhän se tästä selviä kun aikansa tutkiskelee? :)

SOHLBERG JUHA 29.07.2012 11:43

Sain ite suoraan Italiasta tukea aurinkopaneelien kytkentään. CBE:n sivut yhteystietoineen löytää täältä ja palvelu oli nopeaa ja hyvää. http://www.cbe.it/intro/intro.html

Carthago pitää tosiaankin ajaa hieman vinoon, jotta tankin saa aivan tyhjäksi. Mittari näyttää tasamaatyhjennyksessä 10-20%, mutta äkkiä oppii löytämään oikean kulman ja jättämään etupyörän sinne monttuun. Nuo vilkkuvat säiliömerkit tarkoittavat tyhjää räistisvesisäiliötä (olisko tullut 20% vaiheessa) ja täyttä likavettä n. 90%. Kaasupullojen lämmitysvastus laitetaan tuosta pullonkuvasta päälle.

Juha

EKDAHL MARKKU 30.07.2012 08:40

Eura-Mobilissa tyhjennyt kaasupullo ilmaistaan niin, että kaasupullon kuva alkaa vilkkua näytöllä. Sama tapahtuu, jos toisen, tai molempien pullojen hana on kiinni ja kytkee pääkytkimestä virran päälle. Samoin vilkkuu kaasupullon kuva, jos on vain yksi pullo paikallaan. Eli pitää olla molemmat pullot kiinni ja hanat auki, jotta tuo "pullovahti" toimii.

Tuosta napista, jossa on kaasupullon kuva, käytetään pullonvaihtimen ja paineenalentimen lämmitystä (Eis-Ex), katso, meneekö pullonvaihtimeen ja paineenalentimiin sähköjohto, jos menee, niissä on lämmitys pakkasia varten.

MIELONEN JORMA 30.07.2012 12:38

Raitisvesisäiliön saimme valutettua ihan tyhjäksi (näytössä 0%), mutta toi har- maavesisäiliö ei meinaa tyhjentyä ei sitten millään!

Eli olen mielestäni ymmärtänyt noi näytön kuvakkeet ihan oikein, koska kun lisä- simme puhdasta vettä, tuo toinen prosenttiluku kasvoi ja kun laskimme vedet pois, tuli näyttöön 0%.

Mutta se toin vesinäyttö (harmaavesi) näyttää vaan kokoajan 82% vaikka ei tule ulos mitään kuin ihan hetken lirisemällä!? Auto on ollut vaikka mihinkäpäin kallel- laan, vinossa ja kenossa, mutta ei vaan prosentit muutu mihinkään!

Kaasupulloja on tällä hetkellä vain yksi ja eli pullon kuvakkeen vilkkuminen johtuu siis siitä kun on vain yksi pullo kiinni? Ok. Tämä on ymmärretty. :)

Onko mahdollista, että toi harmaavesisäiliö olisi jotenkin tukossa, eikä siksi tyhjene, vai olisiko anturissa (mikä lie) vikaa vai mistä kiikastaa?

Ei ummarra!!!

VIITASALO SAMPO 30.07.2012 13:47

Tervehdys.Mene jossain painevesiletkun lähelle ja työnnä letku harmaasäiliön tyhjennysputkeen ja venttiili tietenkin auki.Näin saat selville.onko sulkuventtiili tukossa.Näin voit seurata letkun sulkemisen jälkeen.tuleeko vesi ulos.Useiin se sulkuventtiili on poistoputken ahtain paikka.Veden virtaus edestakaisin aukaisee mahd.tukoksen.

RIIHELÄ ESA 30.07.2012 14:34

Anturikin voi likaantua, mutta silloin se mieluummin näyttää liian vähän.

Kyllä vesi valuu reiästä pois, jos mikään ei sitä estä. Tyhjennysletkun pitää viettää koko matkalta alaspäin alkaen säiliön pohjasta. Jos tekee pienenkin mutkan jossain kohdassa ylöspäin, ei valuta kunnolla, koska letkuun jäävä ilma tavallaan tukkii letkun. Siltikin, vaikka letku kokonaisuudessaan on säiliön alapuolella. Minulla letku on auton pohjssa kiinni muutamalla kiinnikkeellä. Jos ei letkua irrota niistä kaikista, vaan antaa vain letkun pään kääntyä alaspäin, tyhjenee erittäin hitaasti.

VEIJOLA ESA 30.07.2012 17:52

minulla harmaatankin mittari sekosi näyttämään mitä sattuu kun lorautin lavuaariin sooda-etikka coctailin. vaahtosi tankissa. aikaa myöten ongelma poistui vaahdon häviämisen myötä. samalla hävisi myös haju.Ilmeisesti vaahto sekoitti mitta-anturin toiminnan.

EKDAHL MARKKU 23.06.2014 07:29

Onkos jollakin tietoa, miten tuollaisen kytkinpaneelin hälytyspiippaukset saa pois käytöstä, vai saako? Onko ainut keino poistaa tuo piippaava osa kokonaan?

Syy, juomaveden määrä säiliössä sattuu juuri yöllisen vessareissun seurauksena menemään alle 20 %, jolloin paneeli alkaa piippailla silloin tällöin. Vesipumpun kytkeminen pois päältä ei auta, piippailu jatkuu. Virtaa ei voi katkaista kokonaan, koska silloin ei toimi lämmityskään. Jos säiliössä ei ole vettä lainaan, aina ei tule talvisella viikonloppureissulla laitettua, niin silloin piippausongelmaa ei ole. Eli piippailu alkaa, kun määrä laskee alle 20 %.

Toissa yönä piti kahden aikaan nousta kantamaan kolme pöntöllistä vettä säiliöön, että sai piippaukset lakkaamaan. Mutta entä jos sama tapahtuu jossain missä vettä ei ole tarjolla, jää kolme vaihtoehtoa, aja johonkin, mistä vettä saa, virta (ja lämmitys) pois ja palelet tai yritä nukkua korvatulppien kanssa.

Auto Eura-Mobil Contura 632 SB -06 ja paneeli saman näköinen CBE:n paneeli, kuin tuo yllä oleva Carthagon paneeli, tyypiltään PC-200T 4t EM. Ohjekirja on, mutta se ei tähän kysymykseen vastaa. Googlettamalla olen jo oppinut, että sisä- ja ulkolämpötilanäyttöjä sekä akkujen jännitenäyttöjä pääsee kalibroimaan pitämällä kello-napin pohjassa silloin kun kytkee virran päälle. Mutta saako piippaukset pois?

SUOMALAINEN RITVA 23.06.2014 08:40

Kyllä sen saa pois ota paneli irti on luultavasti juotettu pintaliitos piippari piirilevylle ,juota varovasti irti ettei vahingoitu muut komponetit T.Rauno

ASIKAINEN MATTI 23.06.2014 11:13

Olisiko pintahälytin niin herkkä, että se 20 %:n kohdalla reagoisi siihen, kun nukkuja kääntää kylkeä ja vesipinta vähän läikkyy. Silloin voisi auttaa se, että täyttämisen sijasta vajuttaisi pintaa hälytintunnustelijan toimita-alueen ulkopuolelle laskemalla vettä hanasta. Tämä nyt oli tällainen asiaa täysin tuntemattoman kuvitelma asiasta.

EKDAHL MARKKU 23.06.2014 18:24

Tuota valuttamista kokeiltiin ensin, ennenkuin veden kanto aloitettiin. Siksi sitä pitikin kantaa kolme pöntöllistä. Ensin valutin jonkin aikaa, kytkin pumpun pois päältä ja vielä paineet pois. Ehkä 10 litraa valutettiin. Sen jälkeen maatiin suolapatsaina sängyssä ja jännitettiin piipityksen loppumista. Ei loppunut, muutaman minuutin jälkeen piippasi taas.

LEHMUS SAULI 23.06.2014 23:22

Itsellä -08 mallin Carthago ja siinä aina joskus jää likaveden anturi jotenkin jumiin ja jää näyttämään jonkin verran prosentteja. Ajan myötä se taas nollaantuu. Ehkä koittaisin pumpata sen täyteen puhdasta vettä ja laittaa jotakin puhdistusainetta. Jätesäiliöstä lähtee aikas iso putki, joten ei varmaan mene tukkoon!

Carthagossa toisen kaasupullon loppuminen saa kaasupullon kuvan vilkkuun näytössä.

Raikasveden vähyys, siis muistaakseni 10% aiheuttaa yhden hiljasen piippauksen, mutta siihen se jää.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.