Näyttöpaneelin 12v kytkin temppuilee

KARLSSON MARITA 22.07.2012 22:04

Seuraavanlaista ongelmaa pukkaa Hymerin vm. -07:ssa: Oven yläpuolella on paneeli josta näkee akkujen varaustilat, vesisäiliöiden tilan ja lisäksi siitä kytketään asunto-osan 12v syöttö päälle/pois. Ongelma on nyt se ettei 12v pois-kytkentä toimi aina nappia painaessa. Jostain syystä vaikuttaa siltä ettei se kytkeydy pois, jos autoa on hetki sitten käytetty.. noin puoli tuntia - tunti auto sammuksissa ja 12v:n saa taas kytkettyä pois päältä. Liittyy varmaan jotenkin auton laturin lataamiseen, koska toimii normaalisti mikäli auto kytketty verkkovirtaan. Jos joku osaa neuvoa tai haluaa lisäselvitystä ongelmatilanteeseen niin vastailkaa.

HYTÖNEN RAIMO 22.07.2012 22:25

Yksinkertaisin selitys voisi olla hapettunut/löysä johtoliitos. Sen toteaminen (ja korjaaminen) on jo huomattavasti hankampaa, sillä muistaakseni tuossa mallissa ohjauspaneelia ei ole kiinnitetty ulospäin näkyvillä ruuveilla. Voi olla, että se aukeaa kampeamallakin, mutta se on tehtävä varovasti rikkoutumisen välttämiseksi.

Tietysti vika voi olla itse kytkimessäkin, mutta ei sitäkään saa selville ennen ohjauspaneelin sisäelimiin tutustumista. Lienee viisainta kääntyä asiansa osaavan autosähköliikkeen puoleen.

RUOTSALAINEN JUKKA 22.07.2012 22:36

Hei,

Meillä sama merkki vm. 08. Tänään kun asensin jääkaapin taakse tuuletinta, niin jouduin sen takia kytkemään 12 volttia edestakaisin. Huomasin sen, että kytkintä piti painaa rauhallisesti pohjaan ja pitää sitä pohjassa jonkin aikaa, jotta virta tuli päälle tai lähti päältä pos. Välillä minulle kävi samoin kuin kerroit. Kokeile hitaita ja rauhallisia painalluksia. Voihan olla, että on jotakin vikaa, mutta tämä oli minun tuore havainto.

KARLSSON MARITA 23.07.2012 09:40

Olen ohjauspaneelin avannut ja oli etupuolelta neljällä ruuvilla kiinni. Takana kaikki johdot oli kiinni ja kytkimet ainakin silmämääräisesti näytti toimivan normaalisti. Olen kokeillut myös pitää nappia pitkään pohjassa, mutta ilman tulosta. Se joko napsahtaa heti pois päältä tai ei inahdakaan. Ja taas toimii normaalisti kun jännite laskenut akusta ajon tuottaman virtahuipun jälkeen.. Sillä logiikalla nyt tuntuu toimivan. Eipä tuo kovin vakavaa ole, mutta kummastuttaa kun vuosia toiminut täsmällisesti ja nyt toiminta muuttui.

HYTÖNEN RAIMO 23.07.2012 10:58

Tarkennetut oireet viittaavat katkaisinvikaan. Omassa autossa (Carado) samat ominaisuudet omaava paneeli, mutta siinä ei ole ruuvikiinnitystä. Tosin se on toiminut ja toimii kuten pitääkin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.