Jätevesitankin haju

VAINIO RISTO 17.07.2012 21:16

Mitäs olette käyttäneet tankin hajujen torjuntaan. Oltiin neljä päivää Perpignanin luona leirintäalueella ja tankki rupesi haisemaan aivan pirusti. Suihkun vesilukot kuivina. Mutta, kun lähtiessä tyhjensimme tankin niin vesi haisi aivan tolkuttomasti. Leclercistä löytyi paikallinen tuote eli Syphon merkkinen ACTIVATEUR BIOLOGIQUE eli rakeita septitankkiin estämään hajuja. Eipä ole ennen tankki haissut tuolleen vaikka siellä yleensä on vain hampainen pesuvettä eikä muuta ei varsinkaan ruuan jäämiä.

KOISTINEN TOIVO 17.07.2012 21:59

Etikkaa, kaadappa sitä pullollinen sekaan ja ajele ennenkun tyhjenät sen. Sitä me ollaan käytetty. Nin ja vettä perään huuhtoo putket. Martat pesee etikalla ja mäntysoovalla kaikki, vai miten se meni. No enpä ala liikaa., astun pian väärille varpaille. Toivopoika. Jk. En ole tätä itse keksinyt.

JANHONEN MATTI 17.07.2012 23:08

Ja ihan tavallinen ruokasoodakin auttaa asiaan. Sekoitetaan veteen ja kaadetaan altaiden kautta säiliöön.

NYMAN MATTI 17.07.2012 23:09

Oli sama vika, ruuan tähteet jää harmaa vesisäiliön pohjalle mätänemään. Aivan järkyttävä haju. Astianpesukoneen nestemäinen pesuaine, ensin kaadetaan sitä reippaasti ja kuumaa vettä perään. Antaa liota aikansa, vielä parempi jos ajaa jonkin verran. Koeteltu konsti, vinkki saatu caravan huoltoliikkeestä.

HELIN JUHA 18.07.2012 00:33

Helpostihan se harmaavesitankin sisältö saippuoineen ja muine aineineen alkaa lämpöisessä haisemaan ja jopa käymään. Meillä ongelma on estetty käyttämällä kloriittia tms. Tyhjennyksen jälkeen pieni loraus klooripohjaista puhdistusainetta tankkiin ja ongelmia ei ole.

KOISTINEN TOIVO 18.07.2012 08:39

Nonni. Nääkkö miten hyviä konsteja. Tuota tiskikone ainetta meki kokkeillaan. Sehän on ärreetä ainettä, emäntä liottaa sillä kaikki kovemman lian. Mulla piti kerran taas vahtia puurokattilaa, ettei pala phjaaan. Sillä se sen liotti puhtaaksi samalla kun kerto mulle mitä minä tein väärin. Toivopoika

KUVAJA AKI 18.07.2012 08:59

Kätevää on laittaa jotakin kemikaalia tankkiin - samalla tehdään harmittomasta pesuvedestä haitallista jätettä? Vaunujen jätevesisäiliöissä on tarkistusluukku, jonka kautta pystyy säiliötä mekaanisesti puhdistamaan. Harjapesu aika ajoin estää jätettää saostumasta säiliön pohjalle ja muodostumasta ongelmaksi. Jos säiliö alkaa haisemaan toden teolla, silloin on jo vaarana, että säiliön poistoaukko tukkeutuu jätteestä ja silloin täyden säiliön puhdistus on jo ikävämpi tehtävä.

HELIN JUHA 19.07.2012 01:59

Ei se harmaavesitankin sisältö sen harmillisemmaksi muutu jos sinne hampaiden- ja käsienpesuvesien ja perunankeitinvesien ja kahvinloppujen ja mitä lie nesteiden joukkoon lirauttaa jotain kemikaalia estämään hajujen muodostumusta. Kemikaaleja ne on pesuaineetkin ja vaikka niitäkään ei harmaavedessa olisi niin kaikki jätevedet pitää toimittaa ajokaivojen tms. kautta jätevedenkäsittelyyn eikä lorotella "harmittomia" vesiä pitkin pientareita tai leiripaikkoja.

JANHONEN MATTI 19.07.2012 11:11

Matkailuautoa tai vaunua voidaan perustellusti pitää kantovesitalouteen verrattavana taloutena joissa syntyvän jäteveden määrä on vähäinen.

Voimassa olevan Ympärisönsuojelulain mukaan "muut kuin vesikäymälän vedet voidaan johtaa puhdistamatta maahan, jos niiden määrä on vähäinen eikä niistä aiheudu ympäristön pilaantumisen varaa".

Tämä lakipykälä koskee nimenomaan taloudessa syntyviä ns. harmaita jätevesiä joissa ei ole mukana WC:n jätevettä.

Jäteveden maahan laskun tulee tapahtua kuitenkin niin, että vesi ei pääse suoraan vesistöön vaan suodattu maan kautta. Mikäli pieniä määriä harmaata vettä lasketaan yhdessä tai useammassa erässä maahan sen tulee tapahtua niin, että siitä ei seuraa yksityisen edun loukkausta.

Ihan vaan vertailun vuoksi mainitsen, että aika monen kunnan ympäristönsuojeluohjeissa sanotaan, että lietelantaa saa ajaa pellolle sulan maan aikaan, ei kuitenkaan 15 metriä lähemäksi rantaviivaa. Mihin arvelette niiden ravinteiden tällaisena sadekesänä päätyvän?

VAINIO RISTO 19.07.2012 11:20

Juu, tuo Akin neuvo reissun päällä on ihan kiva. Lämpöä täällä Carpentrasissa eilen 34 ja tänään luvassa 36 astetta. Ihan mukava alkaa autossa hiton kuumassa pesemään jätevesitankkia. Kyllä sitten kotona tuo homma tehdään, mutta täällä tuo haju ilmestyy aika nopeasti tankkiin. Tietysti voisi lorattaa suoraan irtotankkiin ja viedä pois. Mutta autossa on oma tankki ja sitä tulee käytettyä. Nyt ainakin Leclercin myrkyt näyttävät pitävän hajut hallinnassa. On muuten Leclercin kaupassa vaikka minkälaista hajun torjuntaan sopivaa ainetta. On vaan vaikeaa ottaa selvää mikä mihin sopii, kun tuo ranska on hieman huonommalla tasolla.

HAAPANEN TIMO 19.07.2012 11:46

Voihan nuo tulpatkin pitää kiinni, avaa vain tarpeen tullen. Helvatisi munkin haisi eilen tyhjentäessä, vaikkei vesi ollut kuin sunnuntaista asti.

@timppa

VAINIO RISTO 19.07.2012 12:08

Oli muuten Perpignanista lähtiessä tyhjennetty tankki ja vesilukkoihin laitettu lisää vettä. Silti matkalla aina välillä haju pöllähti nenään. Tosin matkalla oli aivan hitonmoinen tuuli, en tiedä saiko se aikaan jonkin imuilmiön auton sisälle ja sitten vesilukosta vähän pölähti hajua. Täytyy varmaan laittaa nuo suihkun poistojen tulpat paikoilleen nyt, kun omaa suihkua ei tarvita kämppäreillä. Oli muuten sellainen tuuli, että EuraMobil vaihteli tiellä paikkaa vähän väliä, mutta niin teki myös rekatkin, kun perästä päin katseli.

KUVAJA AKI 19.07.2012 12:45

Ihan kokemuksen kautta oppineena tuosta jätevesisäiliön puhdistuksesta kirjoittelin. Siinä vaiheessa kun hajuhaittaa alkoi ilmentyä, kaadoin putkimiestä ja kloriittia putkiin. Jonkin aikaa toimi, mutta ei se haju kokonaan poistunut ja sitten se tuli lopulta eteen. Poistoputki tukossa ja säiliö täynnä lillinkiä. Voin vakuuttaa, että siinä vaiheessa oli vitsit vähissä. Ei se tukos sieltä mihinkään lähtenyt vaan säiliötä piti päältäkäsin tyhjentää pienellä astialla kunnes pääsi tukokseen käsiksi. Ilmeisesti nämä kemikaalit olivat irrottaneet säiliön pohjaan kerrostuneen rasva- ja likakerroksen ja siitä tukos. Kun tuo operaatio tulee eteen suosittelen varustautumaan asiamukaisin suojaimin. Piiitkävartiset kumikäsineet ja jonkinlainen kasvosuojus siltä varalta että roiskuu. Homma ei sovellu herkkävatsaisille.

Näin olen päätellyt, että säiliö kannattee puhdistaa mekaanisesti aika ajoin, harja lienee paras. Näin selviää helpoimmalla.

Käyttäjän lisäys viestiin 19.7.2012 klo 20:26:16 Ja toivon Risto, että selviätte siellä reissun päällä noilla kemikaaleilla ettei tarvi ryhtyä tuohon puhdistusoperaatioon.

VAINIO RISTO 20.07.2012 23:24

Moi Aki, ollaan selvitty ihan hyvin. Haju on kurissa tuolla Leclercin jauheella. Nyt ollaan Tournon sur Rhonessa ja ulkona nyt 19,4 astetta ja siitä voi päätellä, että tankki ei ala haisemaan enään. kotia kohti keula menossa ja lämpötila laskee sitä mukaa kun noustaan ylös.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.