Käyttövedestä asuntoautossa

SALMINEN MARKO 08.07.2012 23:22

Tämmöinen ongelma syntyi tässä lomareissulla. Asunto-osan akku rupesi vilkuttamaan aina kun auto ei ollut käynnissä, tai sähköjohdossa. Täytinpä sitten käyttövesisäiliön paikassa jossa yövyimme, letku jolla säiliön täytin oli 3kertaa paksumpaa mitä normaali puutarhaletku ja letkun hana oli n,30m päässä autosta. No siinä kävi sitten niin että vedenpaine oli älytön ja säiliö täyttyi nopeammin mitä kuvittelin ja vedet pääsivät valumaan yli, ja kun letkun otti pois, niin kaaressa vesi valui sieltä vielä ulos. No ajattelinpa että tyhjään vähän säiliötä valuttamalla sitä hanoista. Laitoin auton käyntiin ja sitten rupesi hanat valuttamaan vettä hetken aikaa. Illalla kun seuraavan kerran ajattelimme käyttää vettä, totesimme ettei hanoista tule yhtään mitään. Ajattelin että tyhjennän koko säiliön, jos siellä on liikaa paineita. Seuraavana aamuna tyhjensin käyttövedet maahan ajatuksella että jos säiliössä on joku sensori tms. joka toteaa että siellä liikaa vettä. Täytin säiliön ja laitoin käyntiin auton, koska asunto-osan akku niin heikko ettei vettä tullut muuten kuin auton ollessa käynnissä. homma oli siinä, vettä tuli. Samana päivänä myöhemmin totesin ettei vettä enään tullutkaan, ajattelin että ostanpa uuden akun, kun akkuliikkeen ohi ajelin. No eipä akun vaihdosta sitten muuta hyvää ollut, kuin että ei enään vilkuta taulussa akkua. Nyt vettä ei tule hanoista missään vaiheessa, on auto käynnissä, johdossa tms. Mistä lähteä vikaa nyt etsimään? Auto vm 98 ducato ja bürstnerin kopalla.

PALM PEKKA 09.07.2012 08:31

Onko autossa painevesi vai pumppu säiliössä. Jos siellä on pumppu imuletkun päässä säiliössä niin epäilisin vikaa pumpussa tai sen johdoissa. Vaihtamalla pumpun nin sekin mahdollisuus poistuu. Nimittäin jos ei mistään hanasta tule tai joskus tulee kaikista niin en usko että hanojen mikrokytkimet menisivät yhtä aikaa rikki. Saattaahan vika olla mm. sulakkeessa mutta epäilen pumppua. JOS taas autossa on ns. painevesi niin kyllä siinäkin tapauksessa kallistuisin vikaan pumpussa tai lähinnä sen virran saantiin. ITE Pumppu ei muuten maksa kuin muutaman kypin jos löytyy Motonetista, Biltemasta, tms kaupasta. Caravankaupassa tietysti kalliimpi.

SALMINEN MARKO 09.07.2012 23:36

Uppopumppuhan se oli sanonu työsopimuksen irti. Kova homma se vaihtaminen loppujen lopuks kyl oli, uuden pumpun piuha oli yli metrin lyhyempi ja sitten sen ujuttaminen vanhan reiän kautta meni rautalankavirittelyks, mutta loppujen lopuks homma tuli tehtyä ja vesi lorisee.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.