Takatallillinen adriatik 2002-2006

SUOPERÄ PETRI 03.07.2012 20:13

Olen vakavissani miettinyt vaihtavani nykyisen asuntoauton adriatikkiin jossa on reilunkokoinen takatalli johon mahtuu esim. harrastusvälineet paremmin kuin aikaisempaan jossa ei takatallia ole. Pyytäisinkin kyseisen auton paremmin tuntevia kertomaan käyttökekemuksia sekä jos autossa on joitakin sellaisia seikkoja joihin tulisi kiinnittää tarkempaa huomiota ostopäätöstä tehtäessä. Ilmajousituksesta luinkin jo keskustelupalstalta mutta onko vielä jotain muuta? Onko kyseisestä autosta satunnaiseen talvikäyttöön ja mitä se varustukselta vaatii että pärjäisi pakkasellakin?

SUOMALAINEN RITVA 04.07.2012 19:01

Meillä on adrik 660 isolla takatallilla ei meillä ole mitään moitittavaa ja lämpöä on piisanut ,oltiin yhtenä pääsiäisenä likellä korvatunturia ( Tulppion majat) pakkasta 30astetta hyvin tarkeni lämmitys laite on truma 6002 EH jos ostat pyydä kosteusmittaus takatallista ennen kaikkea t.Rauno

VILJAVA TAPIO 05.07.2012 16:39

Minulla on tuollainen Adriatik mallia 2005 ollut uudesta asti. Talvikäyttöä ajatellen ostettiin Scandinavian Edition vai mikä se oli, jossa on Alden patterilämmitys, koska edellisessä autossamme eli Matkaajassa oli Alden lämmitys josta ei ollut kuin hyvää sanottavaa. Adriatikin kohdalla koimme lievän pettymyksen. Auton kalustus on käytännössä suunniteltu ilmalämmitykselle, ja siihen on sitten laitettu nestekeskuslämmitys ilmankiertoa pahemmin miettimättä. Niinpä huomasimme ensimmäisellä talvilomallamme, että lämmitysteho kyllä riittää sinänsä, mutta lämpö ei kapeiden ilmarakojen takia tahdo kiertää kalusteiden takaa sisätilaan. Olen sitten itse avartanut ilmarakoja, ja kovilla pakkasilla lisäksi auttaa kun käytössä on keraaminen lisälämmitin, jonka puhallin saa ilman liikkumaan. Sähköinen lattialämmitys on myös mukava. Mutta jos auto on varustettu ilmalämmityksellä, se todennäköisesti toimii ihan OK ilman mitään kommervenkkejä.

Vielä yksi lämpötalouteen liittyvä juttu, eli kattoluukkuja meidän autossamme on peräti 5 kpl ja niiden kautta menee lämpöä taivaalle tuuletusilman mukana melkoisesti. Sinänsä se ei vaikuta auton lämpimyyteen vaan ainoastaan energiankulutukseen. Lienee turvallisuusmielessä harkittua, että ilma vaihtuu tarpeeksi.

Kaikkiaan olen ollut autoon erittäin tyytyväinen, takatalli on osoittanut käyttökelpoisuutensa monissa tilanteissa mukaan lukien erilaisten huonekalujen kuljetukset. Kalusteet ja varusteet ovat säilyneet kunnossa eikä mikään repsota 7 vuoden ja reilun 70 000 kilometrin jälkeen.

SUOPERÄ PETRI 05.07.2012 20:12

Kiitos kun vaivauduitte kirjoittamaan. Käyttäjien kokemukset ovat kultaakin kalliimpia kun mietitään millaisen auton hankkii ja näistähän sitä tietoa parhaiten saa. Ollaan muutamaa autoa käyty katsomassa ja mutta vielä ei ostopäätöstä ole tehty kun nykyinen pitää ensin saada kaupan.

Kokemuksista ollaan edelleen kiinnostuneita.

LINDBLOM ALF 08.07.2012 15:49

Paljon tavaraa takatalliin. Kannattaa tarkistaa sallittua kantavuutta!

YLI-KÄRKELÄ HANNU 09.07.2012 21:12

Adriatik Coral 660SP JUBILEE MODEL LIMITED EDITION vm.2006 aj.138th. olis kaupan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.