Jääkaappipulma...

LAXSTRÖM JANI 24.06.2012 22:45

Ollaan toista viikkoa Kroatiassa ja eilen huomattiin että jääkaappi on lämmin kuin Suomen suvi +17 näytti mittari kaapin sisällä. Ollaan 230v johdossa kiinni. koitin vaihtaa kaasulle ja ainakin palaa mutta aikani roplattua laitoin takaisin sähkölle ja alkoi taas viilentymään. nukkumaan mennessä oli +7 astetta. Tänään ollut kaasukäytöllä kun siirryttiin toiseen paikkaan ja nyt taas 230v kiinni ja + 12 astetta.

Onhan täällä lämmintä +35 astetta mutta kai sen kaapin kuitenkin pitäisi viileänä pysyä.... onko muilla kokemuksia???

AIRIKKA ISMO 24.06.2012 23:52

Kun ulkolämpötila yli +30 niin kaasukäytölle kaappi...

Se "tietokonetuuletin" auttaa kummasti tuohon ongelmaan..

Jos olet leirissä irroita ulkoritilät niin auttaa kummasti...

Säännöllinen huolto kaapille poistaa suurimmat ongelmat...???

Yli +35 niin poista molemmat ulkoritilät kun olet "leirissä"

Hauskaa lomaa................

RIIHELÄ ESA 24.06.2012 23:56

"kai sen kaapin kuitenkin pitäisi viileänä pysyä...."

+12 ... +17 astetta on melko viileää verrattuna +35 asteeseen. Jääkaapin takana lämpötila voi olla paljon korkeampikin, jos ilmankierto ei ole tehokasta.

Lämpöpumppu tyypistä riippumatta pystyy ylläpitämään tietyn lämpötilaeron kahden pisteen välillä. Kyllä noilla absorptiokaapeilla se raja tulee vastaan, jossa sisälämpö ei enää pysy +5:ssä asteessa. Toki termostaattikin voi vioittua, mutta sen naksahtelun kuulee ihan korvalla tai näkee sähkönkulutuksesta, meneekö kylmennys päälle. Jos kaappi aikaisemmin on toiminut yhtä lämpimässä, on siinä sitten jotain vikaa.

HEINONEN MARTTI 25.06.2012 07:37

kyllä se taitaa olla noissa ulkolämpötiloissa,että ei se kaappi tahdo oikein jaksaa pysyä tarpeeksi viileänä.Oma kokemukseni oli,uudet taitaa viilentää hunommin kun vanhemmat.

VIRTANEN JUKKA 25.06.2012 19:59

Meillä on ollut sama ongelma jo monena kesänä etelässä. Keksittiin laittaa tavallinen pöytätuuletin alemman aukon kohdalta puhaltamaan sisään (ritilät tietenkin ensin pois). Kaappi toimii näin hyvin yli 30 asteen lämpötiloissakin. Yöllä puhallin sitten viilentää nukkujia.

IPATTI VEIKKO 26.06.2012 19:42

Oliskohan syytä tarkastaa palopesä ja ennekaikkea nuohota pakoputki. www.koti.mbnet.fi/fredrei on ohjeita kuvineen asiasta.

HAAPANEN TIMO 26.06.2012 19:59

Mulla on sellainen käsitys että joissain autoissa/vaunuissa se kaapista ylös virtaava ilma vain jotenkin pyörii siinä yläritilän kohdalla eikä tule kunnolla ulos.

Mulla on autossa oikein nätisti kaareva pelti siinä ohjaamassa, mutta melkoinen vaikutus oli kahdella tietsikan puhaltimella yläritilän takana. Koko ritilä ja pakoputki on aivan viileä kun ne ennen puhaltimien asennusta kuumenivat melkoisesti. Ilma tulee vauhdilla ulos. Suosittelen.

@timppa

KOISTINEN TOIVO 26.06.2012 21:45

Totta Timppa kyllä se puhallin on hyvä. Meillä toissa kesänä helteellä kaappi kummitteli. Oli poltin palanut puhki, ja noennut koko homman. Putsatiin paikat vaihettiin poltin, jo auttoi sain neuvon, että jos mahollista pysäköidä kaappi varjon puolelle olisi hyvä niin. Toivopoika

LUMIAHO MARKKU 26.06.2012 23:58

Meillä edellisessä vaunussa (-05) kovilla helteillä oli samoja ongelmia. Puhallin auttoi asiaa, mutta jossain vaiheessa helteen jatkuessa kaappi heitti hanskat tiskiin ja mikään energiamuoto ei kylmyyttä saanut. Meillä auttoi kaapin sammutus (kylmäaineet tauon jälkeen lähtee taas kiertämään). Me annettiin huilia yön yli ja auttoi useamman kerran. Konsti kuultu viisaammilta.. en tiedä teknisesti onko perää mutta me saimme avun. Lisäksi neuvoivat ettei kääntäisi pyyntiä termostaatista täysille niin jaksaa paremmin pelata. Kaappi oli Dometicin matala malli, nyt korkea ja ei noita ongelmia ole ollut.

LAXSTRÖM JANI 28.06.2012 00:12

On ollut ongelmia netin kanssa ja sitten hukkasin salasanankin...mutta taas kaikki pelaa. tosiaan tuo jääkaappi on para pitää varjon puolella, näin on pysynyt paljon viileämpänä. Tänään otin vielä ritilät pois. +4 astetta on näyttänyt alhaisimillaan. Kunhan täältä kotiudutaan niin tulee kyllä askarreltua tuulettimet noihin aukkoihin!!! Perjantaina aletaan varmaan Suomeen päin ajaa ja katottiin tossa äsken Forecan sääennuste Suomeen niin ei oikein innosta lähteä... Kiitoksia kaikille avusta ja vastauksista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.