Polttimon vaihto

HYRKÄS KARI 24.06.2012 10:14

Kunkahan saisi LMC- helmassa olevien äärivalojen polttimon vaihettua (jos sen vaihdettavissa ilman koko lampun vaihtoa) ei lähde irti vaikka ruuvit aukaisee,takana on massalla tiivisetty johdot reiän kohdalla. Kuva lampusta jos saan laitettua.

HALINEN HARRI 24.06.2012 11:42

Samanlainen ovaali valo oli minullakin ja sama ongelma. En uskaltanut repiuä sitä väkivalloin auki vaan ostin uuden - muistaakseni noin 10 euroa. Sitten avasin sen vanhan. Siellä oli saumassa suolaa yms ja jopa polttimon kantakin oli ottanut jo ruostetta. anha jäi uuden polttimon kera varalle.

JANHONEN MATTI 24.06.2012 11:53

Tarkasta ensin tuleeko lampulle virta. Sen voit tehdä painamalla johtojen läpi pienet nuppineulat ja miittaamalla johtoihin tulevan jännitteen.

Ruuvit avaamalla valaisimen pitäisi irrota mutta ilmeisesti johdon/ruuvin reikien ympärille on asennusvaiheessa laitettu Sikaa tai jotain vastaavaa tiivisteliimaa ja valaisin ei irtoa kun kampeamalla se varovasti irti. Valaisimessa voi olla vaihdettava polttimo tai sitten ei. Uusi valaisin maksaa 10-12/ euron kieppeillä/kpl ja niitä saa varaosaliikkeistä.

Käyttäjän lisäys viestiin 24.6.2012 klo 12:10:26 Juuri tuosta Harrin viestissä mainitusta syystä uutta valoa ei saa vain "tökätä" reikään ja kiertää ruuvit kiinni. On hyväksi jos valaisimen asennuksessa käytetään Sikaa tai bytuulimassa mikä estää hienojakoisen lian ja koskeuden pääsyn valaisimeen. Led on käytännössä ikuinen mutta kosteus ja lika raiskaa sen valaisimen sisäosat.

POURU HEIKKI 24.06.2012 14:26

Ei saa neulalla rikkoa eristettä, ellei halua myöhemmin ongelmia johdon kanssa. Tehdystä reiästä pääsee suolavesi sisälle syövyttäen johdon poikki. Jos on pakko tutkia sähkön kulku noin niin reiät on suojattava hyvin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.