käynnistysvika ?

JORTAMA KATARIINA 21.06.2012 06:03

Ford Transitin pohjalla oleva auto, vm 2001. Käynnistyy kyllä mutta vähän miettii/yskii käynnistäessä. Akku on uusi. Pitääkö koko startti vaihtaa? Mitä tarkoittaa että startissa voi olla likaa? saako sen sieltä pois? Liittyykö kytkimeen jotenkin? Vielä ei ainakaan niin suuri vika että antaisi ymmärtää että ei lähde käyntiin. Voiko tälläistä pientä yskimistä sietää, ja kuinka kauan? Eli leviääkö se sitten kerrasta?

KOISTINEN TOIVO 21.06.2012 06:48

Jos strtatessa kone pyörii vaikeasti ja hitaasti, ja varsinkin starttiin menevät kaapelit kuumuvat. On vika startissa, Eli vaihtoon, kyllä sen voi purkaa ja puhdistaa ja puslata, mutta??? Jos taas kone pyörii startatessa hyvin, mutta yskii ja käy epätasasesti alussa voisi olla vika hehkutulpissa. Tuntematta ransittia tuon paremmin. Mutta toivottavasti muut karavaanarit jotka tuntee tuon tyypin neuvovat lisää. Ennen vanhaan sanottiin, että jos aurinko meni pilveen ei ransittia saanut käyntiin ennen ku työnsi sen paisteeseen. Toivopoika

HALMEENMÄKI JUHANI 21.06.2012 07:56

Liittyypä hyvinkin kytkimeen, eli sieltä lopuillaan olevasta kaksoismassavauhtipyörästä irtoaa purua, joka menee starttiin. Eli kun startin ottaa pois, niin kolistelepa starttia pää alaspäin. Jos pöydälle ilmestyy tumma purua, on ihan turha laittaa uutta starttia ilman uutta vauhtipyörää. Ja tuo on hyvin yleinen tyyppivika Transiteissa.

HAAPANEN TIMO 21.06.2012 14:15

Jos Jussi ennustaa oikein on vika pottumainen: http://www.varaosat24.com/fi/varasto2/14734/7025,113111/559771

@timppa

RIIHELÄ ESA 21.06.2012 14:18

"Voiko tälläistä pientä yskimistä sietää, ja kuinka kauan? Eli leviääkö se sitten kerrasta?"

Siitä syystä leirintäalueilla on ne neljän metrin turvavälit autojen välillä, ettei yskä tartu autosta toiseen niin helposti. Sinänsä pieni yskä ei ole vaarallista, mutta jos se jatkuu pitempään, on syytä mennä näyttämään autoa korjaajalle.

Jos kerran moottori jo lähtee käyntiin, vaikkakin sitten vähän köhien, eivät oireet viittaisi starttimoottorin eikä kytkimen sairauteen, vaan jotain vajaatoimintaa olisi siellä itse moottorin (se isompi metallipalikka) puolella.

KOISTINEN TOIVO 21.06.2012 18:15

Niin se vain on jos startti ei kunnolla jaksa pyörittää konetta, akussa on virtaa, kaapelit on kunnolla akussa ja starttimoottorissa kiinni, ja ovat puhtaat, ja ehjät Se on startin vaihto, ja jos pitää vaihtaa vauhtipyörä sillon pitää katkassa kone. Iso homma. Mutta jos se pyörittä kunnolla mutta käynnistyminen on huonoa vika on siinä isommassa palikassa, eli koneessa. Suuttimet, hehkut polttoaineen saanti, suotimet polttoaine pumppu. Kaikellaista Toivopoika

HYTÖNEN RAIMO 28.06.2012 16:30

Minusta tuo köhiminen vaikuttaa hehkutulppavialta; yksi tai useampi niistä ei toimi. Toki lähtötiedot ovat niukat, mutta tämä ensiarviona. Toinen mahdollinen vikaryhmä ovat suuttimet/ruiskutuspumppu..

Onko autolla ajettu talvella, lähtikö käyntiin ongelmitta? Kesällä käynnistyy hieman vajavaisellakin hehkutuskalustolla, talvella on selvästi hankalampaa.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.