vesi ja harmaa vesi

RANTANEN ANTTI 18.06.2012 15:33

tervehdys,

Mistä Turussa kerrostaloasukki saa vettä autoonsa? Ja missä kerrostaloasukki tyhjentää harmaavesisäiliönsä Turussa?

TOIVONEN MARTTI 18.06.2012 15:51

Koetas Auranlaakson ABC-huoltamoa tai mitä tahansa muutakin huoltoasemaa. Vettä saa useimmilta ja se on samaa juomakelpoista vettä kuin kotihanastakin. Harmaaveden dumppaaminen vaatii hiukan enempi vaivaa. Huoleton lorauttaa mihini tahansa viemärikaivoon mutta tarkempi kysyy esim. tuolta aabeeceeltä onko heillä paikkaa mihin harmaavedet voi laskea.

Niin ja omakotiasujana tiedän asian vain teoriassa...

SIRKIÄ MATTI 19.06.2012 15:08

Raikasveden saanti pitäisi olla helppoa. Huoltoasemien vesipisteistä tulee samaa juomakelpoista vettä mitä koti hanastakin. On katsottava, että vesipisteen letku on tarpeeksi lyhyt tumppi, ettei sitä ole päästy uittamaan tuulilasin pesuvesi sangossa. Kastelukannulla on hyvä täyttää suoraan auton vesisäiliön täyttöputkeen.

Mukana voi pitää 4-5 m mittaista puutarhaletkun pätkää ja jatkoliitintä, jolla saa kytkettyä oman letkun helposti vesipisteen letkuntumppiin. Yleisin letkukoko on 1/2".

Kesäisin pienvenesatamissa on pitkät vesiletkut, joilla saa veneiden vesisäiliöt täytettyä. Monesti olen saanut raikasvesisäiliön täytettyä vierasvenesatamista, vain kysymällä vedensaantimahdollisuudesta autoon.

Turussa harmaan veden tyhjennyspaikkoja on vähän. Ruissalon leirintäalueella on leiriytyjille tyhjennyspaikat ja sataman lähellä on laivaan menevien tilausliikenne linja-autoille tarkoitettu WC.n tyhjennyskaivo.

Turku Huolintakatu. Koordinaatit N 60.44418 E 22.22387 Sijainti. Juhana Herttuan puistokadun ja Huolintakadun risteyksen tuntumassa. Huolintakadulle käännyttyä käännytään heti seuraavasta risteyksestä oikealle. Jätekontin jälkeen on ajokaivo. Kaivon kohdalla olevan kopin seinässä on merkintä ajokaivosta. Lämmitetyssä. kopissa on ajokaivon ympäristön puhdistamiseksi huuhteluletku tyhjennyksessä tulleista roiskeista. Kopin oven sisäpuolella on ohjeet siisteyden noudattamiseksi. Tyhjennyspaikka on tarkoitettu laivalle meneville autoille.

Laivaan meneville linja-autoille on annettava etuoikeus tyhjennyspaikan käyttöön. Samaan kaivoon voi tyhjentää kemssan ja harmaat vedet. Kaikki roiskeet on huuhdeltava kaivoon jo likaantumis ja hajuhaittojen ehkäisemiseksi.

HAAPANEN TIMO 19.06.2012 18:30

Jos kesämökilläkin saa imeyttää saunavedet maahan, eikös ne saippuavedet voi päästää nurmikolle. Monasti jossain kaupan pihalla olen peruuttanut perän yli kiveyksen ja lorottanut nurtsille.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.