Ei aina vakava kosteusvaurio

HALINEN HARRI 10.06.2012 22:52

Tutkimme yhteen matkailuautoon aika ajoin tulevaa selvää homeen hajua. Pin- takosteudet eivät hälyttäneet. Haju tuli joillain tuulilla ja silloin kun illalla lämmitys aloitti voimakkaamman ilmankierron.
Sitten tajusimme tutkia kattoventtiilin. Sekä putken sisäpinnassa ja kuvusssa oli selviä pienenpieniä homepilkkuja. Pestiin ne pois, mutta haju ei täysin hävinnyt, vaan kun lämmitys alkoi mieto mutta nipin napin aistittava haju tuli. Sitten työnnettiin pää kattoluukusta ulos ja sieltähän se syy löytyi. Se massa jolla kattoluukut ja kattoventtiilit oli tiivistetty oli pintahomeessa.

Harjattiin home irti ja huuhdeltiin hyvin. Annettiin Dr. Beckermann suihkupullosta käsittely eli suihkutus + annettiin vaikuttaa noin puolituntia + harjaus ja huuhtelu. Sinne haju jäi eikä ole vuoteen kuulemma tuoksahdellut. (Siellä tiivistemassan juuressa oli kaikenlaista moskaa siitepölystä ja havunneulasista alkaen joten alunperin saattoi tiivistemassa olla homesuojattua mutta nuo luonnontuotteet olivat alkaneet homehtua.). Olisi epäilyttänyt isompikin homevaurio, mutta kun auto oli parin vuoden ikäinen ja koettua laatumerkkiä niin osattiin etsiä muualta kuin rakenteista.
JANHONEN MATTI 11.06.2012 09:24

Matkailuautosta on hyvä pestä aika-ajoin myös katto. Yllättävän paljon likaa kertyy katolle, joka kondesioveden myötä tarttuu kiinni eikä suinkaan lähde tuulen mukaan vaan vaati pesun jopa liuotinpesun irrotakseen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.