Näinkinvoi käydä

TOIVONEN MARTTI 03.06.2012 13:19

Pari viikkoa sitten ajoin teräväreunaiseen kuoppaan tuolla Salon lähellä moottoritiellä. Kova täräys mutta mitään ongelmanoireita ei tuntunut. Viime viikonvaihteen reissusta kotiin palatessa tuntui etupäästä jumpsutusta. Piti oikein tarkistaa että pyörät on kunnolla kiinni eikä mitään pahempaa näy.

Eilen kauppareissulla ohjaus vemputti jo hitaassa ajossa niinkuin paha epätasapaino kovemmassa ajossa. Ohjaus myös puolsi oikealle. Pienen tuumaustauon jälkeen ei muuta kuin pyörä pois ja tarkkaan syyniin. Ja jo löytyi jumputuksen syy: yhdestä kohtaa rengas oli toispuolisesti pulleampi.

Oli kuoppaan ajossa ilmeisesti vyö saanut vaurion joka hiljalleen paheni, vyö antoi periksi toiselta puolelta ja rengas pullistui. Olisi varmaan pian räjähtänyt jos ei olisi tullut vaihdetuksi pois.

Mutta paha on lähteä perimään korvausta tienpitäjältä, kumpikaan meistä ei tarkkaan edes muista missä kohtaa se kuoppa oli ja kävikö mennessä vai tullessa.

Mitä opimme? Jos ajaa pahaan kuoppaan pitää asia dokumentoida, panna tarkkaan ylös missä ja milloin ja vaikka ottaa kuva kuopasta (jos voi turvallisesti pysähtyä, motarilla tämä on tietty ongelma) ja varautua tekemään korvausvaatimus jos murheita jälkikäteen ilmenee.

VALTONEN MARTTI 03.06.2012 20:43

Otan osaa kaimaa kohdanneeseen harmiin joihin maamme teiden nykyinen kunto antaa mahdollisuuden jokaiselle.

Minä vaan epäilen tuota korvauksen saamista vaikka kuinka dokumentoisi. Pikemminkin voipi tulla sakkoa varomattomuudesta liikenteessä kun tuo tieliikennelaki melkeinpä edellyttää kuskia varautumaan lähes mihin tahansa tiellä majailevaan vaaraan. Miten lie..?

VÄLIAHDE JUSSI 03.06.2012 22:20

Martti Jos osoitat paikan ja ajan että, auton vauiriot ovat syntyneet juuri siinä paikassa voi olla että,se korvataankin. yleensä ei kannata lähteä siitä paikasta pois, enenkuin tien hoitaja lähettää vastuu henkilön tarkastamaan tilanne. Mulle kävi ainaskin niin kun tielle kallistettu aurausviitta särki vokkelista peruutus pelin,mutta asia unohtu minulta.Sovittiin että,minä ostan uuden ja laskutan kaupunkia.Sain kaverilta 1€ arvoisen peilin ja unohdin koko lasku
tuksen. Kyllä siitä vähän hässäkkää tuli kun varoitin muuta liikennettä ajamasta siihen 2mm seinämä vahvuuteen ja60mm paksuun rautaputki aurausviittaan? Kaupunki lupas poistaa ne välittömästi,en tiijä onko poistanut?

AHOLA ESA 04.06.2012 00:03

Kyllä korvauksia on vaikea saada. Näin ainakin tuon moottoritien kuoppien aiheittamista vaurioista. Oli keväällä juttua lehdissä asiasta. Kuskin tulee olla valppaana. Eri asia on tienpitäjältä jääneet ylimääräiset osat tai laitteet jotka aiheuttavat vahinkoja. Tien kunto on harvoin peruste korvauksille...

LAUKKANEN MAURI 04.06.2012 08:05

Niin se elämä on kovaa;minullekin kävi samanlainen tapaus. Meidän mökin tienpätkä on pengernetty luonnon kivillä ja kun tulin töistä pakin huolimattomasti ja etypyörä osui reunuskiveen ja ilmat ulos.

Regas oli repeytynyt ja piti ostaa uusi;kuka maksaa,no tietysti yhteiskunta minä käyn töissä ja maksan veroja sitä varten!.

Ei ole oikein että me veron maksajat joudumme omasta laihasta pussista tuonlaisia maksuja korvaamaan,parempi on lähteä etelään Hymerillä niilläkin rahoilla tai lappiin muuten vaan aikaa tappamaan.

Kun maailama on paha; kaikesta pitää maksaa,myös leivästäkin eihän se ole minun syy että pitää syödä!.

Eihän se ole minun syy että pitää juoda! ,kyllä se verottaja voisi leivät ja viinat korvata niin se työhön lähtökin olisi hauskempaa.

Paha maailama,mutta verottaja on meidän yhteinen äiti!.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 04.06.2012 09:45

Korvauksen VOI saada vain jos tienpitäjä on tietoinen tiessä olevasta viasta, ei muuten. Jos tienpitjällä olisi ollut aikaa suorittaa korjaus ja sitä ei ole tehty kohtuullisessa ajassa voi korvausta hakea. Vaan kuka tietää onko tenpitäjä ollut tietoinen viasta.

Tällaisia päätöksiä on aikoinaan tehty.

RIKALA SEPPO 04.06.2012 11:30

Kaikissa teiden urakoissa on asetettu laativaatimukset teiden kunnolle ja missä ajassa ko. vauriot on korjattava. Onko ko.tapauksessa urakoitsija koska tarkastanut tien ja kuinka yllätyksellisesti vaurio on syntynyt tiehen. Kannattaa soittaa aina tienkäyttäjän linjalle jos jotain tämäntapaista ajaessa tapahtuu puh. 0200-2100 tai antaa palautetta tai kysyä neuvoa miten menetellä tienkäyttäjänä puh.020690300 . Aina joku kantaa jonkinlaisen vastuun joko tienkäyttäjä tai tienpidosta vastaava

HAAPANEN TIMO 04.06.2012 17:03

Eikös sinne vedetty viime viikolla jo uusi asfalttikin, muutamana yönä ne siellä radion mukaan tekivät.

@timppa

TOIVONEN MARTTI 04.06.2012 19:15

Juu, ilmeisesti eivät pitäneet kiirettä kuoppien paikkauksen kanssa koska oli tarkoitus se ihan pian asfaltoida.

RIIHELÄ ESA 04.06.2012 21:52

Saahan tiessä olla kuoppia eikä niitä heti korjata. Mutta juuri sitä varten on keksitty ihan oma liikennemerkkikin varoittamaan kuopista. Se sinne olisi pitänyt viedä heti, kun kuoppa tuli tienpitäjän tietoon. Isomman kuopan kohdalla varmaan pitäisi tilapäisesti alentaa nopeusrajoitustakin.

Mutta hetken voi kestää ennenkuin koko kuopasta menee tieto perille, jos kaikki kuopan löytäneet vain valittavat asiasta tutuille tai keskustelupalstoilla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.