Matkamittarin rullaus

KOLEHMAINEN KARI 29.05.2012 22:06

Missähän näin Oulun suunnassa saisi rullatuksi Ducaton matkamittariin lisäkilometrejä? Olisi mukavampi ajella, kun näkyisi todelliset ajetut kilometrit.

Aikoinaan nimittäin Delta-Auto huomasi juuri ennen takuuajan umpeutumista, että mittarin näytössä jokin pikseli hämärteli ja esittivät mittarin vaihtoa ennenkuin pimahtaa kokonaan. Näin lähes 30 000 kilometriä katosi taivaan tuuliin, kun sanoivat, että eivät kykene (saa?) panna mittariin uusia lukemia. Hoksasivat kuitenkin panna huoltokirjaan mittarinvaihdon vanhoine kilometreineen... Ainakin Virossa ja Saksassa osataan rullaamisen taito, mutta niillä kuulemma on väärä suunta.

HALME MARTTI 29.05.2012 23:00

Miten niin väärä suunta? Olen kuullut/lukenut, että suomalaiset autonostajat pyytävät ulkomailta ostamiinsa autoihin lisäkilometrejä mittariin, että käytettynä maahantuotu auto pääsisi tullista lievemällä verolla. Sen jälkeen taas rullataan kilometrit pois ja myydään auto "vähänajettuna". Mutta sinullahan huoltokirjassa näkyvy todelliset kilometrit. Eikö se riitä ja vaikuttaa vielä totuudenmukaisemmalta, kuin "rullattu" mittari. Ja on tässä sekin hyvä puoli, ettei tule jälleenmyynnin yhteydessä syyllistyttyä petokseen, kun esittää huoltokirjan!

LATVALA MARKO 29.05.2012 23:21

Miksiköhän Ducatoon ei voida laittaa samoja kilometrejä mittarin vaihdon yhteydessä, kun vanhassa oli ? Kuorma-autoissa ainakin (Volvo) laitetaan uuteenkin mittariin todelliset ajetut kilometrit, jos mittari joudutaan vaihtamaan.

HYTÖNEN RAIMO 31.05.2012 12:35

Minkä ikäinen se tukaatti on?

Uusiin ja uudehkoihin autoihin mittarilukeman vaihto on helppo homma. Ostaa vain muutaman kympin maksavan muokkausominaisuuksilla varustetun OCR -lukijan (joita kaupataan yleisesti) ja näpeltää mittariin sellaiset lukemat kuin haluaa.

KOLEHMAINEN KARI 31.05.2012 18:41

Tuohan vaikuttaisi helpolta hommalta. Tukaatti on vuosimallia 2004 - eli ei mikään nuorukainen enää, mutta hyväkuntoinen niin, että katastusmiehet aina kehuvat, että "on kuin uusi, mutta eihän tällä paljoa ole ajettukaan". Aluksi aina selitin, että mittarista puuttuu 30000 km, mutta viime vuosina olen vain myötäillyt, että hyvällä pidolla on ollut.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.