Harmaavesimittari

KOTOMÄKI OLAVI 20.05.2012 12:40

Moi ! Tietääkö kukaan missä mahtaa olla vika kun mittari ei näytä kuinka paljon on harmaatavettä ja voiko itse yrittää korjata?? Täytyy vissiin vaan tyhjentää aina kun on mahdollisuus.

HAAPANEN TIMO 20.05.2012 12:55

Eikös harmaa ole silloin täynnä kun puhdas on mennyt tyhjäksi. @timppa

MARTTILA RAIMO 20.05.2012 14:12

Meillä oli samantyyppinen ongelma takuukorjauksessa. Vasta kun säiliö oli 3/4 täynnä, mitta pomppsi kertaheitolla näyttämään tuota määrää. Ei näyttänyt mitään vähemmällä vesimäärällä. Vika oli anturissa, jossa on useita eripituisia "piikkejä" ja ilmeisesti piikin pituus vesipinnassa antoi ilmoituksen mittarille. Siis vaikutti siltä, että alapään piikit ei ollut kunnossa. Piikkejä/tappeja oli anturissa 5-6 kpl, joten kaupunkilaisjärjelläkin miettien mittari piti toimiessaan näyttää 5-6 arvoa riippuen nestemäärästä.

Jos jollakin on parempaa tietoa, voi korjailla asiaa.

KOTOMÄKI OLAVI 20.05.2012 14:56

Kiitoksia vinkistä täytyypä kokeilla täyttää enemmän harmaavesisäiliötä jos se sitten näyttää jotain, ei ole uskaltanut ollaan tyhjennytty heti kun on ollut mahdollisuus

HÄMÄLÄINEN MARKKU 20.05.2012 17:26

Mittari toimii siten, että pisin piikki on yhteinen ja kun vesi saavuttaa toseksi pisimmän piikin tulee sähkökytkentä näiden välille ja niin edelleen.

Jos anturissa on viisi piikkiä on näyttö noin 1/4 välein tankin tilavuudesta.

Toimintaa voi testata koskemalla märällä sormella johtojen (piikkien) väliiin. (12V ei tapa ja virta on rajoitettu, niin ettei sitä edes tunne)

KOISTINEN TOIVO 20.05.2012 17:39

Casa on laitanut näköjään harmaavesi säiliön yläreunaan ylivuoto putken latttian läpi ulos. sen soisi muidenkin oivaltavan. Säiliö on kyllä sisällä, mutta purku letku alla ulkona hana ala päässä ilman eristystä ja lämmitystä. Siihen täytyisi keksiä jotain, en vaan ole keksinyt vielä konstia. Semmosta Toivopoika

HAAPANEN TIMO 20.05.2012 18:18

Minä vain edelleenkin ihmettelen mihin sitä mittaria tarvitaan. Eikös aina kun pääsee säiliön täyttämään onnistu myös tyhjennys, ja se on myös tarpeellinen silloin oli mittari kunnossa tai ei. Mun ei tule sitä merkkivaloa katsottua koskaan. Tietysti laitteet silti kunnossa saisivat olla, mutten paljoa sillä päätäni vaivaisi.

@timppa

HIETALA PEKKA 20.05.2012 18:32

Yleisin vika näissä harmaavesisäiliön näyttöongelmissa on se että anturit on niin rasvassa ettei sähkö kulje .Siis ensimmäinen "korjaus "vian ilmetessä on antureiden puhdistus siellä säiliön sisällä.Jos ei pääse käsiksi antureihin voi kokeilla jotain tehokasta rasvaa irroittavaa pesuainetta (esim.astianpesuaine)ja niin kuumaa vettä kuin mahdollista .Timolle sitten sen verran että yleensä autoissa on suurempi raitisvesisäiliö kuin harmaavesisäiliö joten teoriasi ei aina pidä paikkaansa. Hyvää kesää kaikille.tv Pekka

KOISTINEN TOIVO 20.05.2012 19:02

Kerran eräs mies neuvoi minua, vai oliko se hänen vaimonsa. Ennen kun tyhjentää harmaa säiliön, kaataa etikkaa pullollisen sinne, ajelee aikansa, ja tyhjentää. Semmonen asia nyt. Toivopoika

TERVO JARI 20.05.2012 19:34

Etikkaa ja fairyä ja kilometrejä, peseytyy ja desifioituu, noita on käytetty ja eipä ole haissut/tukkeutunut eikä mittari ole "vikuroinut" . . .

Reilusti kumpaakin ja mutkastatietä näkymättömiin . . .

Mix ei tuohon käy muutkin mömmöt mutta noi on halpoja ja helposti saatavissa, jokakodin peruskamaa. . .

Käyttäjän lisäys viestiin 20.5.2012 klo 19:40:38 .

Lisäys:

Fairyä ja etikkaa voi laittaa pitkin vermeen käyttökautta jotta ei mitään pääse kerääntyyn säiliöön/putkistoon/antureihin ja aineiden lisäys silloin kun säiliössä on jonkin verran jo harmaatavettä jolloin pesuvaikutus on parempi kun liuos loiskuu kunnolla "lailasta laitaan" . . .

JANHONEN MATTI 20.05.2012 21:03

Etikka ja sooda toimii tuossa hommassa ihan hyvin mutta vielä paremmin toimii Thetfordin casette tank cleaner. Lähteen vanhatkin saostumat tankista ja samalla lähtee hajutkin.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 21.05.2012 10:31

Tarkista ensin mittarin/johdotuksen kunto tuolla märkäsormi konstilla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.