Airback-puuttuu....

KAUPPILA TIMO 18.05.2012 23:46

Ei voi ajaa satasta kun airback puuttuu, muut tarvittavat vermeet ovat, Fiat Ducato 2.3 JTD 2005. Paljonkohan tuo maksaisi jälkiasennettuna onkohan jollakin tietoa???

VÄLIAHDE JUSSI 18.05.2012 23:58

Kato Caravan lehden sen vuoden M-autojen koeajot niin saat selville penkin päälisen metrihinankin ,kulutuksesta sinä et,tietenkää saa mitään tietoa.

KOISTINEN TOIVO 19.05.2012 07:03

Nolla viitoseen 2.8 tetlesiin olisi aikanaan deltassa maksanut kolome tonnia airpakki, jotta olisi saanut satasen kilven perään. En laittanut ajelin kaheksaa kymppiä suunnilleen. Aattelin että jos en kerkiä, jään kottiin ja meen huomenna. Toivopoika

YLISUUTARI JOUNI 19.05.2012 07:05

Itselläni oli edellinen asuntoauto vastaavalla moottorilla ja siitäkin puuttui 100 km/h lätkään vain mainitsemasi Airbag. Asiaa hieman selviteltyäni huomasin, että sen verran kalliiksi olisi ilmatyynyjen asennus tullut, ettei siihen oikein ollut järkeä lähteä niitä asentamaan.

Aika moni vastaavassa tilanteessa oleva karavaanari onkin omien kertomustensa mukaan päätynyt siihen ratkaisuun, että makselee tarvittaessa puuttuvaa ilmatyynyä ns. osamaksulla. Sehän tarkoittaa käytännössä sitä, että ajelee lätkän puuttumisesta huolimatta sitä itselle mukavaa matkanopeutta eli esim. 90-100 km/h tunnissa ja jos sitten sattuu se harvinaisen huono tuuri käymään, että poliisi moisesta sakottaa, niin suhtautuu rangaistusmaksuun aivan kuin se olisi osamaksu laittamatta jätetystä Airbagistä. Sen verran kallis tuo Airbag jälkiasennettuna kuitenkin on, että siihen hintaan aika monet ylinopeussakot kärsii ottaa, joten paljon halvemmaksi taitaa tulla satasta ajelu tuolla tapaa?

Laittomiin ylinopeuksiin en tietenkään ketään yllytä, vaan jokainen taaplaa tyylillään :)

Muutenkin tuosta satasen lätkästä saattaa olla esim. ulkomailla enemmän haittaa kuin hyötyä, sillä esim. Saksan moottoriteillä noilla nykymoottoreilla ja -autoilla voisi pitää mukavana matkanopeutena helposti esim. 120 km/h, mutta jos auton perässä on pienemmän nopeuden lätkä, niin se voi herättää virkaintoisemmassa poliisissa jopa kiinnostusta? Itselläni tosin ei ole ollut nopeusrajoitusten kanssa mitään ongelmia ja tosiasiassahan se taloudellisin/järkevin ajonopeus ainakin omassa vehkeessä on jossain 90-100 km/h tienoilla. Ja satasen lätkäkin perästä nykyään löytyy.

HIETAVUORI JUHA 19.05.2012 07:33

Saksassa eletään paikallisten sääntöjen mukaan. Suomalaisten lätkät ei siellä mitään paina.

SUOMI SEPPO 19.05.2012 13:33

Itsellä on satasen lupa rekisteriotteella. Perässä ei ole ko. kilpeä koska ajelen "rekkavauhtia" . Oletan että nopeuteni ärsyttää vähemmän muita tielläliikkuvia kun ajelen "alinopeutta". @seppo

KOISTINEN TOIVO 19.05.2012 14:06

Se osamaksuhomma on siinä mielessä hankala, että käy kun minulla aikanaan. Sain sakot, ja kohta perään toisen ylikuormasta, kun tuli muutama tonni liikaa kuormaa. No valtesmanni kirjotti kirjeen, ja sanoi siinä, ajelehan kiltisti tai minä kutsun puhutteluun, ja otan kortin kuivamaan, että opit Kaksi vuotta piti olla kiltisti, että merkintä poistui. Vuosi sitten unohtu piirturin kiekko. Ei kestä ottaa yhtä sakkoa enempää vissiin vuoteen Sanoo Toivopoika

VÄLIAHDE JUSSI 19.05.2012 15:40

Aloittaja! Vain köyhillä on kiire.

KÄNSÄLÄ JUHA 22.05.2012 18:46

Huomattu tienpäällä . Ne , joilla on 100km/h lätkä menee 80-90 km/h , lätkättömät 100-110 km/h - ihme juttu :? Tulee mieleen väkisin aikoinaan pakettiautojen "jarrulätkät" :D

LAURONEN TAPANI 22.05.2012 18:58

Minunkin vehkeellä saisi ajaa satasta, mutta lätkä puuttuu, edellinen omistaja ei ollut sitä laittanut (oli autokoulun omistava nainen), itse tulin myös siihen tulokseen, että parempi kun en hanki, niin ei tosiaan ärsytä ketään sillä että ajelen rekkavauhtia vaikka kovempaakin saisi ajaa, lomalla ei yleensä ole niin kiire. Olen kyllä huomannut, että kiire on matkailuautoihmisilläkin.

RIIHELÄ ESA 22.05.2012 19:24

"Ne , joilla on 100km/h lätkä menee 80-90 km/h , lätkättömät 100-110 km/h - ihme juttu :? "

Niin kauan, kun teillä raskaat yhdistelmät kuitenkin ajavat 80-90 km/h ja vielä muutama pienempi auto ihan siinä perässä, on tuo satanen yleensä lyhytaikainen ilo. Pian sitä kuitenkin on jonkun jonon hännillä, eikä näillä tehoilla ohittaminen ole samalla tavalla hauskaa, kun henkilöautoilla.

Lätkän lisäksi pitäisi siis vähintään tuplata tehot ja väännöt eli päästä samoihin teho/painosuhteisiin, kuin henkilöautoilla.

YLISUUTARI JOUNI 22.05.2012 20:39

Navigaattorin mukaan kun ajelee suurinpiirtein sitä sallittua 100 km/h, niin tuleehan noita hitaampia ohitettavia aina välillä eteen, mutta kyllä näillä nykyisillä autoilla ja tehoilla ohi pääsee ja oikeastaan tosi vaivattakin. Laskekaapa huvikseen paljonko aiemmin olette vaikkapa Italiassa perillä, jos ajatte saman reitin esim. 20 km/h nopeampaa? Toiset viettävät mieluummin lomaansa muuallakin kuin pelkästään autossa istuen... :)

Rekat ajavat ainakin Suomessa useasti rajoitinta vasten eli vähintään n. 90 km/h tunnissa ja useimmat linja-autotkin pudottelevat nykyään satasta, joten sehän tarkoittaa, että pahimmat kesäiset tientukot ja liikenteen hidastajat pääteillä ovat joko arkoja henkilöautoilijoita, jotka ajavat hädintuskin sitä mittarikahdeksaakymppiä (todellinen nopeus esim. n. 72 km/h) tai sitten iäkkäämmillä asuntoautoilla/-vaunuyhdistelmillä ajelevia karavaanareita, jotka eivät pääse tai halua ajaa lujempaa kuin noin 80 km/h.

Kaikkien pitää kuitenkin mahtua ja sopeutua sekaan, joten lain ja nopeusrajoitusten rajoissa mennään ohi, jos hitaampi vauhti ei miellytä. Ainakin Suomessa on teillä vielä useimmiten sen verran tilaa ja rakoja tarjolla, että ohi pääsee kyllä, jos tarvetta ja halua on ajella hituroijia lujempaa.

Turvallisia ohituksia sekä ohittajille että ohitettaville!

VALTONEN MARTTI 22.05.2012 21:02

Meinasin jo kiehahtaa Jounille että miksei saa aja 72 km/h. Mutta tuo viimeinen kappale "kaikkien täytyy mahtua sekaan " lievensi asiaa niin että käänsin 'lämmön' poikki. Mukavaa kesää !

KOISTINEN TOIVO 22.05.2012 21:47

Kaheksan kymmentä kaheksan sitten rajoitin puuttuu hommiin, raskailla. No kuitenkin ohitappa niin monta kun haluat, aina olet jonkun persuuksissa. Kyllähän sitä jonkun verran aikaa voittaa, kun jaksaa ohitella, eihän se tietenkään stressaa kai kovin paljoa verrattuna säästyvään aikaan. Se nyt näyttää vähän siltä, että meitä kaikellaisia kuskeja on tuolla tiellä. Yritetään ymmärtää. Meistä kaikista tulee vanhoja. Autonosturi kursseilla Forssassa oli motto: Ei tarvi olla päästa vialla tai juoppo, jos valitsee tämän homman. Mutta siittä on iso apu. Totta se on Toivopoika

VIRTANEN MIRVA 24.05.2012 12:02

Eli ymmärsinkö oikein; jos autolla saa ajaa 100km/h, pitäisi takana olla myös lätkä..?

Yleensä ajelen yli 80-, mutta ei lätkää..

PALM PEKKA 24.05.2012 12:52

Radiosta kuulee usein kun autoilijat valittaa että jotkut ohittelee ja väitetään ja moititaan että ajavat ylinopeutta mokomat. En jaksa tuollaista ymmärtää. Itse kun huomaan että joku on ohi pyrkimässä niin annan kyllä tilaa, vilautan vilkullakin silloin kun olen koppiautolla liikeellä. En stressaa itseäni noilla ohituksilla, menkööt kunhan menevät ohi turvallisesti. En tiedä enkä haluakkaan tietää mihin heillä on kiire itsehän sakkonsa maksavat. Nuo toiset henkilöautoilijat kun sitten ajavat tuon 72 ja keskellä tietä niin ihmetellyt olen rekkakuskien pitkää pinnaa, hekun ovat tienpäällä työkseen, minäkin vaan vapaa-ajalla. Koppiautollani kun saa ajaa vaan sen 80 nin ehtiipä katsella maisemia ja niitähän näin kesäisin näkee pitkii ja lyhkäsii :):) ITE

KOISTINEN TOIVO 24.05.2012 14:35

Tuo mitä sanoit Pekka pitää justiinsa paikkansa. On jokaisen oma asia kuin kovaa ajaa, kun ei hillosta sitä ohitettavaa. Meillä pitäisi oppia kunnioittamaan toista kulkiaa, ei ottaa pulttia jos toinen tekee virheen, sillä joka sanoo ajaneensa virheettä elämänsä, se ei ehkä muista kovin hyvin enää asioita. Sanoisi Toivopoika

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.