Ducaton vararenkaan irroittaminen.

LAURONEN TAPANI 07.05.2012 17:49

Kesärenkaita vaihtaessa ajattelin, että käytän vararengastakin pois telineestään ja tarkistan sen kunnon, kiinnitys systeemikin näytti senverran ruosteiselta, että voisi hieman "siistiä". En keksinyt miten renkaan saa pois telineestään ja ohjekirjassa ei ollut mitään mainintaa vararenkaasta, lisäksi ihmetytti renkaan vieressä rungossa oleva boksi, josta meni 2 putkea vararenkaan kiinnitys keskiöön ja boksissa oli jo muovinen nappula?, olisiko siinä joku lukituksen vapautus systeemi? Tietääkö joku, malli on -07, eli uudempi.

HAKALA JYRI 07.05.2012 18:42

Ko auto on tuntematon, mutta noiden tietojen perusteella epäilen että siinä vaijeri tyyppinen vinssi, ts siitä lisäboksista löytyy, joko tunkinvarrelle tai pyöränmutteriavaimelle tila josta veivaamalla pyörä laskee alas ( ellei boksin sivussa tilaa se voi olla myös tavaratilakan puolella ylöspäin), lisäksi saatta olla jokin varmistus haka tai sokko. varmistimena telineosassa. terv jyrih

KÄÄRIÄINEN PERTTI 07.05.2012 19:53

Eräänä päivänä viisauksissani kotona tarkistin kyseisenlaisen vararenkaan paineet, pitihän sitä 1 kilo lisätä. Sitten se tarve iski, kun oli M6x30mm ruuvi pystyssä etusessa ja koiranpskapaikat kaikissa muissa talon autoissa, mutta ei yhtään tässä. Mitään apuvälineitä ei saanut Kirrin Nesteeltä. Sen olisi pitänyt laskeutua pyöränmutteriavaimella, mutta rikki se muovilaatikko olisi mennyt jos olisi tosissaan vääntänyt. Ei auttanut muu kuin laskea paineet pois ja irrottaa se sitten. Avuliaan bemariporukan kyydissä sitten rengas Jkl:n keskustaan Shellille ja sitten alle. Fiatcamper-nettisivuilta löytyi myöhemmin korjauskutsu, kuulemma näissä rengashisseissä on jotain vikaa!! Nyt on paikkasatsi aina mukana :) Siis paineet pois, ni sitten se lähtee!

LAURONEN TAPANI 07.05.2012 20:49

Täytyypä tutkailla, löytyykö siitä reikää pyöritys työkalulle.

PUSSINEN JUKKA 08.05.2012 07:38

Meikäläisen autossa pitää pyörittää sisältä asunto-osasta. Siellä on tulppa lattiassa, joka pitää poistaa.

ASIKAINEN AKU 08.05.2012 08:02

Adria Twin vm. 09 vaihdettiin huolon yhteydessä uusi varapyörähissi tehtaan laskuun. En kerennyt testaamaan sen entisen toimivuutta. Uusi näyttää uudelta, toivottavasti toimii.

LAURONEN TAPANI 08.05.2012 20:12

Löytyihän sieltä 10mm:n kuusiokolo akseli muovitulpan alta, tunkin mukana oli siihen sopiva välikappale tunkin avaimelle, mutta lokasuoja oli niin lähellä, että ei tällä työkalulla voinut pyörittää, täytyy hankkia 10mm:m räikkälenkkiavain tätä varten. Muuten hissi toimi hyvin. Eipä ollut renkaassa paljon painetta. Vetelin Dinitrolilla kaikki osat, myös renkaan vanteen, kun oli alkanut ruostua jo hieman, eiköhän vähän aikaa taas kestä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.