Mystinen kattoluukun tuuletin ??

KUKKONEN HARRI 07.05.2012 16:21

Tervehdys taas ystävät

Tämmöstä kyselisin nyt tälläkertaa,kun nykyisessä autossani jonka viime syksynä vaihdoin on yhdessä kattoluukussa tuommonen olemattoman kokoinen olisikohan 10cm halkaisijaltaan oleva "propelli" ja siinä luukun reunassa on liukukytkin,josta saa vaihdettua "propellin"pyörimissuuntaa että mitähän virkaa tai mihin tarkoitukseen tuo on tuohon laitettu.Näyttäisi kuitenkin että on ihan tehdastekoista rakennetta,eikä jäläkeenpäin laitettu.Oon monena iltana istuskellu tuolla autossa viikonloppuna Olvia hörppäillen ja miettinyt tuon "propellin" tarkotusta ja veivannu katkaisijaa ees kahtoin ja hyvin pyörii molempiin suuntiin,mutta ei se teholtaan ole mikään valtava.Joten piti tänne palstalle taas turvautua ja ruveta kyseleen vanahemmilta vaanareilta josko he osaisivat mulle kertoa tuon mystisen "propellin" tarkoituksen. :) :)

-HK-

HALINEN HARRI 07.05.2012 16:51

Kyllä se liittyy ilmanvaihtoon. Jos kysessä on vanhempi väline niin sillä koetettiin korvata nykyinen ilmastointilaite eli koetettiin saada kesäkuumalla lämpötila nukkumakelpoiseksi mahd. pian. Jos kyseessä on talvikäyttöön rakennettu eristys saa sillä lämpötilan nopeammin laskettua. Paksut eristeet kun viilenevät huomattavasti hitaammin kuin ohuet.
Itselläni oli erittäin paksueristeinen ja siellä nukkuminen kesällä oli hankalaa vielä monta tuntia auringon kuumimman porotuksen jälkeen. Pakko oli hankkia ilmastointi katolle. Jos propelin teho tuntuu pieneltä varmaan kannattaisi tarkistaa moottorin puhtaus sillä puhdistaminen voi tuoda lisäkierroksia.

KUKKONEN HARRI 07.05.2012 19:15

Juu kyllä se tuo mun väline on vanahempaa kaliberia,eli Ducatohan se on vm-96 ja Mobilvetta on koppa päällä.Kyllä se "propelli" pyörii vinhaa vauhtia,mutta muuten kyllä jos se on jotenkin ilimanvaihtoon tarkoitettu tai johonkin sellaseen,niin sillä tarkoitin sitä aika hengettömäksi.

-HK-

HALINEN HARRI 07.05.2012 20:27

Eihän ne ole pöytätuulettimen tehoisia mutta ei niiden avulla flunssakaan helposti tule.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.