OHJE CO2-päästötodistuksen hakemiseksi

HALONEN PEKKA 27.04.2012 15:05

Välttääksemme kuormittamasta sinänsä avuliasta Heka Peltosta, lupasin säätää tänne vähän ohjeen tynkää:

Todistus mahdollisesti (ei varmaa) saatavilla 2008 ja uudempiin vuosimalleihin ja joihinkin 2007-malleihin Tarvitaan kuvat auton sekä matkailuosan tyyppikilvistä ja kopion rekisteriotteen teknisestä osasta. Hinta 150,-€ + alv eli 184,50€ Jollei todistusta saada, ei kuluja. toimitusaika n.2 vkoa tällä hetkellä

Tilaaminen onnistuu sekä sähköpostilla tai kustin polkemana.

Hekan data:

Heka Peltonen Hyväksytty Asiantuntija Ajoneuvotekniikka Tüv Nord Finland Oy Tillinmäentie 3 02330 Espoo tel :+358(0)9-2900175 gsm:+358(0)400-15 25 35 fax:+358(0)9-2900174 heka.peltonen@tuv.fi

SALONEN MARKKU 27.04.2012 17:01

Sitä mieltä vaan , että SFC olisi jo aikaa sitten pitänyt lähettää tämä Hekan linkki sähköpostilla jäsenilleen. Saapi nähdä koska tapahtuu.

NIVA OLAVI 27.04.2012 21:39

Sitä mieltä vaan , että SFC:n olisi jo aikaa sitten pitänyt hoitaa tämä asia kuntoon, ettei jokaisen autonomistajan tarvitsisi erikseen rahoittaa TÜV:iä

LAHTI ANTTI 27.04.2012 22:17

Olen onnellinen, mulla on vaunu.

AHONEN KAI 28.04.2012 01:18

"Sitä mieltä vaan , että SFC:n olisi jo aikaa sitten pitänyt hoitaa tämä asia kuntoon, ettei jokaisen autonomistajan tarvitsisi erikseen rahoittaa TÜV:iä "

Piilosella on pikkasen parempaa tekemistä konttorin kahvikassan hoitajana, ja nettipoliisina, kuin ruveta mitään työnantajiensa duuneja hoitelemaan.

Pukumiehet arvostavat kovasti tyyliä, kun ei tee mitään, ei tee mitään virhettäkään.

Oikeassa työpaikassa kukaan ei tuollaista menoa katselisi montakaan viikkoa, että nettiä luuppaamalla saadaan joitakin "heräämisiä" , joista yksi naurettavimpia on tämä jäsenkortin näyttöpakko saadaksesi 50% alennuksen italialaiseen laivaan, joka ei edes onneksi toimi.

Smör smör

JOKINIEMI PETRI 28.04.2012 11:49

Olaville. Kerro miten sfc olis pitänyt toimia että jokaisen ei tarvi erikseen rahoittaa tuv.. Eihän se nyt ole sfc tehtävä Maksaa yksityishenkilön autoo koskevista papereista..Mä maksan ainakin ihan miellelläni ton 220e että saan kulkimeeni co2 arvon. M itä tulee puheisiin tuv rahastuksesta sehän on käsitääkseni ihan normaali liikelaitos joka myy palvelujaan, CO2 todistuksen hinta on 180e sis alv, on ihan kohtuuline. Ei mitenkään olen rahastuksen makua..Enneminkin pitäs osottaa kiitos ja kumarru Laamaselle, Peltoselle ja kumppaneille jotka ovat tätä tietoo täälä palstalla jakaneet. Ja ohjastaneen auton omistajia miten pitää toimia asian suhteen.. Näin tuumaa Jokiniemi

LAAMANEN OLLI 28.04.2012 14:53

Kiitos jokiniemi.on hienoa että saa palautetta

HÄNNINEN JUKKA 28.04.2012 21:55

Joo, Petrillekin + palautetta, mutta ennekaikkea Heka Peltoselle. Hän on pitkän linjan osaaja ja ymmärtäjä, joka tuntee Kuitusen (kuten minäkin) ja sen paskiaisen aiheuttamat hirveät ylimääräiset kulut suomemaalaisille veronmaksjille. Itse esitin tämän Co2 asian viime viikolla Hymercenterin Espoon pomolle, ja hänhän ihan kauhistui ajatuksesta, että maahantuojan tulisi tehdä jotain asian hyväksi ! Heka kertoi kuulleensa muiltakin maahantuojilta samansuuntaisia kommentteja, härskehköjäkin. Ei saatana noita mulkvisteja, jotka maahantuojiin luetaan. Eivät ole meidän ostajien ja kuluttajien asialla, tiedäsitten millasia pehmoperseitä ovat. Heka tuntee kuviot, osaa asiansa ja osaa myös palvella meitä ja siitä hälle ja virmallensa oikke mielelläni pulitan mitä nyt pyytävät. Ei ole paikallaan syytellä nyt vain sfc:tä, vaan maahantuojia, mutta ennenkaikkea on hyvä ymmärtää Heka Peltosen henkilökohtaisen asiantuntemuksen ja meitä palvelevan työn arvo. Kiitokset siis vain ja ainoastaan Tüv-Nordille / Heka Peltoselle, sinne minne se ainoa kiitos kuuluukin. Maahantuojia olisi muutenkin hyväksi potkasta sillointällöin perseeseen huonosta asenteesta, sillai hellästi hymyillen ja tietty luvan ensin kysyen .. Eikun yhteyttä Hekaan, niin asiat hoituvat ! Kyllä se 180 erkkiä on kohtuullinen ja jopa hjuva pisnes yhestä paperista sille Tüv Nordillekin, sitäkään ei pie unohtaa. !

Kuitusen paskoasenne se vaan yrittää vieläkin sinnitellä, ja joillakin katsastusasemilla saattaa lymyillä salakuitusia, jotka vaativat hiukka apua , jota sitten saa taas Hekalta. Näin se menee. Kuitunen virkamiehenä on ansainnut kiitokset myös. Hänen toimiensa kautta ovat tuhannet ja taas tuhannet autonsa itse maahantuoneet saaneet viimeisen 10 uoden aikana parhaan mahdollisen koron maksuilleen ( siis Kuitusen hinnoittelemille veroille, joille on muutaman vuoden jälkeen palautettaessa maksettu toistakymmentä prosentin korko. Valtion (meidän) varoista, Hjuva pisnes meille. ..

NURMI JANI 28.04.2012 23:12

Herkässä mielentilassa, mutta kuitenkin mielipide jonon jatkoksi. Itse saan vapautuksen tästä ajoneuvoverosta, eli kannanotto on periaatetasolla.

Jos kotimainen kauppias tai maahantuoja ei ota tätä asiaa tosissaan on yksi syy lisää toimia omin voimin ja hakea auto Saksasta ja hankkia todistus itse. Vedonlyönti käyntiin, mikä liike tarjoaa k.o. todistuksen kaikkiin 2008 ja uudempiin autoihin.

Läpinäkyvyys asioiden hoidossa on mielestäni tärkeintä. Nyt kun SFC on hiljaa, tuntuu siltä että mitään ei tehdä. Jos edes jotain tehdään tai on perusteltua olla hiljaa, pitäisi se asia tuoda esiin eikä vaan olla hiljaa.

Kyllä SFC voisi ohjeistaa asiakkaitaan ja siten antaa mahdollisuuden oikeuttaa usean vuoden jäsenmaksu.

JOKINIEMI PETRI 28.04.2012 23:25

Kyllä kotimainen kaupias tämän asian ottaa vakavasti. Ei ne jätä kauppaa tekemättä yhen co2 paperin takia. Aluksi ne tietysti koittaa että asia ei kuulu niille mutta totta vit... se kuuluu kun uutta autoo myydään, Joku maahantuoja varmasti aukasee pään ja mainostaa että heillä autoissa co2 todistu. Muiten on sen jälkeen seurattava perässä.. Ja nytten on kyllä ostajan markinat joten ei kun vaatimaan vaan papereita vaikka vähän käytettyynkin kulkimeen näiltä mulkvisti kappiailta

NURMI JANI 28.04.2012 23:53

"Joku maahantuoja varmasti aukasee pään ja mainostaa että heillä autoissa co2 todistus."

Todennäköisesti näin...

Ellei ole kartellia, että kukaan ei hommaa ;-)

HÄNNINEN JUKKA 29.04.2012 00:52

Voe voe teitä sinislmäisiä hyväuskoisia hölmöjä. Petri ja Jani: mitä siinä jossittelette ? Soitelkaa maahantuojalle ja sen jälkeen Heka Peltoselle. Ei sen jälkeen enää tarvi teidänkään höperehtiä hyväuskoisuudessanne.

Luulot, toiveet, asenteet ja jossittelut loppuu heti kun otatte kännyn kouraan ja kerrotte mitä teille sanottiin ja kuka sanoi.

Faktaa tiskiin eikä mitään turvan turinaa. Ei noi luulot mihinkään johda, sekoittaa vaan hyväuskoisten pollat.

Käyttäjän lisäys viestiin 29.4.2012 klo 01:05:49 Tärkeä ohje No. 1 : soita maahantuojalle ja pyydä se co2 paperi.

Tärkeä ohje No 2. Soita Tüv Nord Heka Peltonen, niin sinulle neuvotaan, mitä tulee tehdä jotta saat sen co2 todistuksen.

Jos saat sen co2 todistuksen maahantuojalta, niin varmaan myös osaat kävellä lätisyttää Genetsaretin järvellä ...

JOKINIEMI PETRI 29.04.2012 02:05

No niin jukka nyt on sitten tullu otettua pari kuppia liikaa kun lukemisen ymmärtäminen kadonnut TOTAALISESTI

HÄNNINEN JUKKA 29.04.2012 16:15

Eipä ole Petri kupiteltu ja ihan hyvin ymmärrän kirjoituksesi. Sinä se vaan luulet ja arvelet, esität asioita ilman perusteluja. Ihan toisin kuin minä, joka nimesin asiat just niinkuin ne ovat. Sinun juttusi perustuvat omiin luuloihisi, eivät objektiivisiin ja itse hankittuihin faktatietoihin. Vai väitätkö että minä tai Tüv Nordin Heka Peltonen puhumme muunneltuja totuuksia tai omia luulojamme ? Soita nyt ite Peltoselle ja kysy, niin ei tarvitte munata itteäs eikä muita mollata !

HÄMÄLÄINEN MARKKU 29.04.2012 16:27

Lukekaa Halosen Pekan kirjoittama ohje, niin Heka Peltonen ehtii tehdä muutakin kuin vastata kyselyihin ja antaa samat tiedot kuin Pekka kertoi.

Jokaisen ei kannata erikseen soittaa, Heka ei osaa puhelimessa kertoa onko kyseisen yksilön tiedot olemassa. Meidän 06 malliinkin loytyi tiedot, joten 08 ei liene absoluuttinen raja.

JOKINIEMI PETRI 29.04.2012 16:28

Voi juna sun juttujas. Mä olen soittanut peltoselle ja pistänyt hänelle s posti eli asia on ihan hallinnassa. Nyt vain odotan sieltä paluu posti.. Jos nyt vielä kerran lukisit mun ja janin välisen keskustelun . Aiheena oli koska maahantuoja rupee myymään autoja joissa on jo hankittuna co2 todistu. Eli ne hankkii sen todistuksen tuv valmiiksi autohin mitkä ovat myynnin liikeissä. Tän paremmin en osaa sulle asiaa selventää. Mulla itellä kyllä asia hallinnassa. Eli paluupostia odotan heka peltoselta

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.