Uusia asuntoautoja myydään ilman co2 merkintää

VEHMANEN TUULA 26.04.2012 20:42

Vielä tänä päivänä myydään paljon uusia asuntoautoja ilman co2 merkintää. Miten se on mahdollista?

Mitä tekee asuntoauto kauppiaat?

Mitä tekee MAT?

Mitä tekee SF-Caravan. Saan kaksi euroa alennusta kesäteatteri lipusta.

Mitä tekee uuden asuntoauton ostaja. Tilaa itse co2 todistuksen. Muutoskatsastaa uuden asuntoautonsa ja joutuu vielä maksamaan tästä yli 200 euroa.

Olen ollut aikoinaan työkomennuksilla itäisessä ja eteläisessa naapurissamme ja homma tuntuu jotenkin tutulta. Eli selviät rahalla sellaisesta joka olisi kuulunut muiden hoitaa.

kalevi

JOKINIEMI PETRI 26.04.2012 20:46

Se pitää vattia kun tekee kauppoja. Tuskin se liike jättää kauppaa tekemättä 200e takia

SALONEN MARKKU 26.04.2012 21:14

Nehän on liikkeissä vaan siellä töissä. Aivan normaalia, niin pitkään kun kauppa käy / jäsenmaksut maksetaan.

KOCH HANS 26.04.2012 22:34

Miksi matkailuautoja myydään ilman Co2 todistusta? Hyvä kysymys! Miksi vain Suomessa tarvitaan Co2 todistus? Verokysymys.

Miksi kaikki valmistajat eivät huomoi, että Suomi, joka markkina-alueeltaan vastaa noin 2-3% koko markkinoista tarvitsee jotain muulta markkina-alueelta (98%) poikkeavaa tietoa (joka sekin maksaa valmistajalle).

Kysymykset oikeastaan vain siksi, että huomaisimme itse kuinka meitä vedätetään (lue kusetetaan). Kyse siis ei ole päästöistä vaan ainoastaan SUOMEN verotuksesta.

terv.

HooKoo

PALM PEKKA 27.04.2012 08:46

Just niin Hans. Olet täysin oikeassa. Kohta on eduskuntavaalit ja kaikki innolla kokoomusta äänestämään jotta saamme nauttia kusetuksesta edelleenkin. ITE

HYTÖNEN RAIMO 27.04.2012 08:54

Olen aina ollut sitä mieltä ja olen edelleen, että oikeudenmukaisin ratkaisu niin kulutuksen kuin päästöjenkin suitsimiseen on lisätä "ympäristö/saastevero" polttoaineen hintaan.

Edut: 1) ei tarvitse periä veroja, jotka on aina tankatessa maksettu ja 2) se maksaa joka kuluttaa. Tämän ymmärtäminen lienee kuitenkin liian vaikeaa maamme päättäjille.

Kolmas etu tulee siitä, ettei tarvitse puljata niin paljon tuon liikenteestä poiston kanssa kuin nykyisin.

SUOMI SEPPO 27.04.2012 14:46

Pekan kanssa samaa mieltä. Jos ei voi Kokoomusta periaatteen vuoksi äänestää niin onneksi Vihreät ajavat samaa linjaa. Muuten sitä(kään) en ymmärrä kun on noita saastemaksuja yms. niin saastuttaako se sitten vähemmän kun maksan jotain saastemaksuja ajellessani Hummerilla? Eihän nuo saasteverot/maksut koske kun köyhiä joilla ei ole autoetua.

RIIHELÄ ESA 27.04.2012 15:22

Suomessa on ollut kovat autoverot ja tiukat kontrollit maahantuotaville autoille täysin hallituksen voimasuhteista riippumatta. Sikäli lapsellista yrittää tehdä tästäkin vaalimainontaa.

Ja yllättävää kuulla näitä verovalituksia autoverottomilla autoilla ajavilta kuskeilta. Uuden matkailuauton ostajalle lyödään ostohetkellä kymppitonni käteen, jolla voi sitten maksaa niitä samoja muita veroja, kuin muutkin autoilijat maksavat. Se alennus näkyy myös käytetttyjen hinnoissa, joten kaikki hyötyvät.

YLISUUTARI JOUNI 27.04.2012 15:48

No ei kyllä yllätä pätkääkään. Vaikka jotkut rakastavatkin veroja, niin useimmat kuitenkin mieluummin elämää.

Onneksi elämme kaikesta valtiollisesta holhoamisesta huolimatta yhä melko vapaassa maassa... sarvikuonojen tosin.

SALONEN MARKKU 27.04.2012 16:47

Mitä ihmettä Esa tarkoittaa? Meidän harrastustako pitäisi verottaa lisää? Kateutta?

Käyttäjän lisäys viestiin 27.4.2012 klo 16:53:58 Haluaako Esa teillemme vanhoja louskuja turvattomia tuonti matkailuautoja? Niin kävisi kuin Tanskassa. Siellä voi muuten ihailla vielä pakettiautoja joissa on "arvot" merkitty koriin, kuin meillä oli 40-60 luvulla. Muistatteko vielä ne ihanat ajat.Harva kaivannee.

HYTÖNEN RAIMO 03.05.2012 12:31

Eläpä Markku kehtoo.

Todellisuudessa meillä myytävistä matkailuautoista noin 99 % on tuontiautoja. Meillä kootaan vuodessa vain muutama kymmenen enemmän tai vähemmän yksittäiskappaleina tehtyä matkailuautoa, joista suurin osa karavaanareistakaan ei ole koskaan kuulutkaan. Ja niidenkin alustat on tuontitavaraa.

KOLEHMAINEN KARI 03.05.2012 14:01

Hyviä kysymyksiä! Meillä on oma liitto ja sen jäsenyhdistys, joihin jonkun pitäisi panna hyvissä kirjallinen esitys viralliseen koukseen, että alkaisivat hoitaa näitä käytännönkin asioita ihan vaikka sen jäsenmaksun vastineeksi.

Ja sitten nuo matkailuautojen maahantuojat. Niillähän ei ole oma-aloitteellisuutta panna asioita asiakasta tyydyttävään kuntoon. Jonkin porukan pitäisi nousta barrikaadeille ja pistää vaikka pystyyn ostolakko, kunnes asia saadaan järjestykseen. - Tämä EI ole kansanryhmän kiihottamista mitään kansanryhmää kohtaan, vaan silkkaa omakohtaista potutusta.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.